27.1.2015

Norjalaispaitaa ja uuden kaupan perustamista

Ommellaan Harrin kanssa nappeja. 


Neulomista ja muuta langan pyörittelyä on liikkellä. Se aika vuodesta, kun puhdetöille on tilausta. Ei ehkä perinteisessä merkityksessä, mutta telkkarin edessä ei malta olla tumput suorina, tulee huono omatunto ja alkaa persus puutua. Puutuu se muutenkin, mutta paremmasta syystä näin ollen eikä vain omasta laiskuudesta. 

Sain valmiiksi villatakin, jonka aloitin en eilen enkä toissapäivänä, mutta jonain niistä edeltävistä. Oikeasti se on ollut valmis jo kauan, mutta en ole saanut hankittua siihen napeja enkä irto-omista kuin muutaman kauluspaidasta pudonneen kalmankeltaisen mininapin. Villatakki jäi aivan käyttämättä. Päätin kuitenkin, että yhtään uutta en osta ennenkuin vanhaan on napit pistelty. Pitkään menikin ihan mukavasti pipojen parissa, mutta keväästä haaveilun myötä jouduin törmäilemään pinterestissä norkoillessani norjalaisten, islantilaisten ja kalastajien, kaarrokkeisiin ja kirjaviin villapaitoihin enkä voinut enää vastustaa kiusausta. Otin sanoman vastaan, kuten Juice Leskinen unen nähtyään, ja tein norjalaisen villapaidan. Minulle ei tosin kukaan soittanut unessa ja ilmoittanut, että Junnu Vainiolta jäi "norjalainen villapaita" kesken, mutta katson jatkavani perinnettä (puikot ne on kapelimestarillakin).

Hätä ei lue lakia, siksi nyysin kotona olevista takeista ja housuista varanappeja ja ompelin ne riemunkirjavaan villatakkiin saaden vieläkin kirjavamman tuloksen ja näinollen kontrolliminä antoi luvan pistää uutta silmukkaa puikkoon. Nopeasti valmistui norjalaisislantilainen kalastajaneulekin How I Met Your Motherin parissa. Pitäisi vielä raaskia käyttää. 
Sitten erittäin hyvä vinkki, jonka sain siskoltani. Nimittäin online kauppapohja Tictail, joka on (tietenkin) ruotsalainen. Siirsin Jumpperi-pipokaupan Wix:ltä Tictailiin hetken siihen tutustuttuani. Alustan mallit löytyvät helposti ja tietojen sekä tuotteiden lisääminen hoituu simppelisti ja vaatii paljon vähemmän säätöä kuin Wix (muokattavuus ei kylläkään ole helppouden myötä monipuolista). Tictail mainostaa olevansa ilmainen, enkä ainakaan vielä ole piilotettuihin taksoihin törmännyt. Tictailiin perustettuun kauppaan saa veloituksen korttiostona ja/tai PayPalin-tilin kautta. Halutessaan voi ostaa mm. oman domainin osoitetta varten sekä kaupan ulkonäköön liittyviä lisäominaisuuksia. 

Perustamiseen ei tarvita nörtin nörttiä, hiukan englannin kielen (tai ruotsin) taitoa kylläkin. Kiitos Birk, Karl, Kaj ja Siavash, uusi Jumpperi-kauppa löytyy nyt täältä.


10 kommenttia:

 1. oooooooo! Ihana. Mä haluan just tuollasen sitten aikanaan meidän lampaan villasta värkättynä. Ensin täytyy vaan saada villat jonnekin kehruuseen.

  VastaaPoista
 2. Tuo villanata on tehty just niin lampaan villasta kun vaan voi. Olen saanut ystävältä heidän lampaistaan kehrättyä villaa. Neuloessa sormet aivan lanoliinissa ja paidassa on jatkuvasti mieto lampaan tuoksu.

  Olen tehnyt muutaman paidan hahtuvavillasta (samoin niitä vaippahousuja). Niistä tulee ihanan muhkeita kunhan vain sietää villan katkeilua ja haurautta.

  VastaaPoista
 3. Ihana paita! Hahtuvasta neulominen todellakin kysyy hermoja, pitäisi taas joskus kokeilla löytyykö niitä...

  VastaaPoista
 4. Ihku paita! Käyttöön vaan. Itse olen haaveillut norjalaisvillatakista... Jospa tilaisin äidiltäni, itse en niin isoa projektia uskaltaisi aloittaa. Joskus aikanaan tuli kudottua villapaitoja, mutta nyt se on jäänyt.
  Mielenkiintoinen tuttavuus tuo nettikauppapohja! Kiitos vinkistä siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ryhdistäytyä ja käyttää, eihän sitä muuten voi tehdä lisää. Minulla vaan nuo käyttökohteet on talli - koti - tali - koti...

   Ajattelin varsinkin sinua tuon nettikaupan kanssa.

   Poista
 5. Hei näytä sitä riemunkirjavaa kanssa!!!! :) Näyttää lupaavalta, ja ihana on tuo toinenkin. Voitko kuvitella mikä kriisi mulla on ollut kun herkistyin tässä joutessani villalle....! Onneks on vielä lankaa puuvillasta, bambusta ja silkistä ja elättelen niiden parissa toivetta ett tää on vaan jotain väliaikaista. Juu juu :D Ihan törkeä ikävä villaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta! Nyt on kyllä paha. Ei kuitenkaan villakoiralle? Ehkä sellainen oikein lampaan rasvalla kyllästetty menis... peittyy villa rasvan alle :)

   Poista
 6. Onneks ei villakoiralle, se ihan kaikist tärkein säilyy elämässä ja omassa kodissa sentään ;) Rakkaimmat aiemmat tekeleet oottaa vielä yläkaapissa jos tää meniskin joskus vielä ohi mut ei taida olla kovin yleistä. Nautin toki edelleen nähdä mitä muut villasta tekevät. Kirjava takkisi näyttää kiehtovalta, ja napit kuulostavat oivilta!

  VastaaPoista