MeMinä, Tessa, toimin vanhimman lapseni omaishoitajana ja nyt reilun kahden vuoden ajan olen toiminut koulunkäynninohjaajana pienryhmässä. Vedän muutaman tunnin viikossa lasten HipHopia kansalaisopiston leivissä. Olen valmistunut vuonna 1994 erikoismaalariksi ja sen jälkeen opiskellut pieneläinhoitajuutta sekä erityispedakogiikkaa prosemman verran. Vaikkei minulla ole ylimääräistä aikaa, kulutan sitä tallilla hevosia ja ratsastusta harrastaen ja kerran viikossa kidutan nivelrikkoista varvastani nykytanssia treenaten (varvas on nyt luudutettu ja kuntoutumassa). Pidän ihmisistä, jotka haastavat minua ajattelemaan ja osallistumaan mielipiteillään, elämänkokemuksillaan ja huumorillaan. Käytännönläheinen sekä yksinkertainen asuminen ja elämä kiehtoo minua. 

Blogiin arkistoin valokuvia, tapahtumia ja ajatuksia. Sen lisäksi toteutan lukijoita hyväksi käyttäen ikiaikaista kirjoittamisen tarvetta.
Mieheni Keimo työskentelee kalusteasentajana. Hän on tehnyt nuoresta pojasta asti töitä ja suurimman osan niistä käsillä. Keimon harrastuksista tärkeimpiä ovat valokuvaus, motocross ja joku ihme viehätys teriin (puukot, kirveet...). Suurin osa blogin hienoista valokuvista on Keimon ottamia. Olen salaa ylpeä hänen valokuvistaan ja siitä, että hän on Imdb:ssa elokuvien tekijäporukassa. Hänellä oli pitkäaikainen tavoite rikastua pelaamalla nettipokeria, mutta nyt hän on lopettanut pelaamisen, onko väärin toivoa, että lopullisesti. 
Keimo toteuttaa sellaisia minun visioita, joihin en itse heiveröisenä kykene. Hän osaa rakentaa, jos itse haluaa. Hän on osoittautunut oikein näppäräksi lasten isänäkin. Luulen, että hän itsekin pitää isänä olemisesta.

Keimon kanssa jaamme kolme lasta, kaksi taloa, koirat, kissan, kanoja ja aika paljon tavaraa. Vaikka olemmekin reilun parinkymmenen vuoden yhdessäolon aikana oppineet ajattelemaan asioista samalla tavalla, keskustelumme muuttuvat edelleen helposti väittelyksi. Vehkosuolla katsomme kuitenkin melkein aina samaan suuntaan.
Vanhin tyttäremme Kepe (-02) on on perusluonteeltaan leppoisa, ehdoton, mutta myös sopeutuvainen ja positiivinen. Hän on vaikeasti kehitysvammainen ja autistinen ja kaiken taustalla harvinainen kromosomipoikkeama, Kleefstran syndrooma.  
Keskimmäinen tytär, Kasse (-05) on ihmisistä, eläimistä ja maailmasta huolestunut tulisielu. Hän on myös avulias, epäturhamainen, huvittava, aktivisti ja viitseliäs. 
Kuopustyttö Tuppe (-08) on yleensä, jos ei hyvällä niin ei ainakaan huonolla tuulella. Hän on sopeutuvainen, itsekriittinen, mutta saavutuksistaan ylpeä, ujohko tarkkailija. Hänellä on hyvä komiikan taju ja tunneäly. 

Eläimet: bordercollie Pöpi, sekarotuinen Viipurinkoira Kikka, sekarotuinen Balkaninkoira Soosoo, kissa Harri, suomenhevosratsu Iivari (asuu ystävän tallissa) ja 9 kanaa ja yksi kukko (niilläkin on nimet). 
Meistä voi lukea lisää:

Kodin Kuvalehti nro: 15 / 30.7. 2015Kotivinkki nro: 14 / 14.8. 2013