25.9.2015

Kesäkurpitsatahna



No nyt on niin, että tietokoneesta, josta oli ä hukassa, on nyt koko qwerty-rivi mykkä ja sen lisäksi vielä numerot (sama syy, kun edelliselläkin kerralla). Sen verran haasteellisuutta kerrakseen, että jopa minulle, vanhalle copy+paste-ketulle kirjoittaminen on liian vaativaa. Tilannetta hankaloittaa jonkin verran se, ettei omaan tiliin voi kirjautua, kun salasana sisältää edeltämainuttuja mykäksi menneitä kirjaimia. Mainittakoon kuitenkin, että olen "vierastililssä" tästä huolimatta askarellut itseni jäljellä olevilla näppäimillä sekä edellämainitulla copy+paste-tekniikalla sisälle useiden salasanojen taakse,  kuten facebokiin, spotifyhyn, netflixiin, bloggeriin, sähköpostiin ja wilmaan. Tahtotila. 

Mutta meillä on myös tämä tietokone, joka on jo vanha. Säästän häntä enkä vaivaa turhilla kuvankäsittelyillä (siksi instasta imaistut kuvat)

Satoisaa kesäkurpitsaa on tullut käytettyä monenmoisiin keitoksiin. Viimeisin kehittely poiki alla olevan reseptin. Meillä tykättiin:


Kesäkurpitsatahna

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
1 dl öljyä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
 nippu persiljaa
1 tl suolaa (tai maun mukaan)


Survo ensin seesaminsiemenet, auringonkukansiemenet, valkosipulit, persilja ja öljy sauvasekoittimella tai kannellisessa silppurissa tahnaksi. Paloittele kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja survo tasaiseksi. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. 

Käytetään leivän päällä, lisukkeeksi tai peston tapaan pastan joukossa. 








8 kommenttia:

  1. Hallelujah! Kesäkurpitsaresepti, joka vieläpä vaikuttaa makoisalta! Kokeiluun menee, kesäkurpitsoita pukkaa vieläkin! Tulisipa jo talvi ja pelastaisi meidät tältä "pelkältä" kesäkurpitsan syömiseltä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just samaa naureskelin kun kävin metsässä ja näin EDELLEEN mustikoita. Pakko ne on huomenna hakea pois. En kestä. Rasittaa kun tuo kesäkurpitsa kuten moni muukin on sesonkiruokaa ja menee sitten ihan överiksi. Mutta maailma on reseptejä pullollaan, saadaan vähän uusia vivahteita.

      Poista
  2. Nam, vielä jos paahtaisi siemenet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Mietin myös kesäkurpitsan siemenien hyödyntämistä. Kuivatus pitäisi tehdä ekaks kuitenkin.

      Poista
  3. Loistava ajatus, juuri ihmettelen täällä että mihin kaikkeen saan nämä kaikki kurpitsat käytettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli jo mielessä tahnan purkitus, mutta tiedä sitten säilyvyydestä.

      Poista
  4. Oi kun oli hyvää! Piti heti kokeilla, kun oli kerrankin ainekset kaapissa. Paitsi että seesaminsiemenet vaihdoin paahdettuihin kurpitsansiemeniin (kaupasta ostettuja). Annoksesta jäi kaksi isompaa lastenruokapurkillista, pistin jääkaappiin, säilyy jos säilyy. -Yleensä ei, koska maukkauden takia syödään melko nopsasti :)
    Päässä rupesi surraamaan uusia muunnelmia tomaatista, rahkasta, paprikasta, vähän öljyä, siihen ripaus tuoretta inkivääriä..... Tai miksei myös porkkanaa, vaikka hieman esikypsennettynä. Näitä tahnoja ei ikinä ole liikaa, koska niitä voi käyttää todella monipuolisesti. Itse maustoin nyt tavallisen juusto-tomaattileivän ja nautin teen kanssa.
    Loistavasta vinkistä
    kiittää Keekeläinen

    VastaaPoista