27.12.2015

Kana pannumyssy ja muita hakuja

On aika listata hauskimmat hakusanat, joilla Vehkosuo-blogiin on vuoden 2015 aikana eksytty (listan kerääminen aloitettu 10.12.2014). Harmittaa, kun hakusanojen tarkastaminen unohtuu välillä pitkäksikin ajaksi minkä vuoksi yksittäiset ja koomiset sanat tippuvat listasta nopeasti pois ja jäävät huomaamatta. Tässä nyt kuitenkin osa helmistä:


uuninpuhdistusaine

Itsehän puhdistan uunin mekaanisesti lapioimalla palaneen karstan pois lastalla tai muulla sellaisella. Puhdistuksen teen viimeistään siinä vaiheessa, kun lämpenevän uunin pohjalla käryävä karsta laukaisee palohälyttimen ujeltamaan. (Putsaajamuijan tunnustus)
Mielestäni käyttökelpoisia vastauksia antoivat Kaksplus-yhteisössä Paras uuninpuhdistusaine (vai käytänkö dynamiittia?) -keskustelun Dorde: "Mies puunaamaan" ja Logotar: "Jos vois ni mä varmaan ostaisin uuden uunin".


betonitiilistä talli

Ihan oikeasti kiitos tästä hausta, sillä löysin tämän pohjalta googlaamalla opinnäytetyön, jossa kerrotaan monipuolisesti betonitiilen (sementtitiilien) käytöstä navetoissa. Opinnäytetyössä kerrotaan, että betoni on soveltunut maatilarakentamiseen erittäin hyvin, koska betonilla saavutetaan korkea lujuus, hyvä kosteuden kestävyys, lämmönvaraamiskyky ja hyvin kilpailukykyinen hinta. Suomessa maaseutu on joutunut rakennemuutoksen myötä muuttumaan ja uudet valtavat tuotantolaitokset syrjäyttävät vanhat maatilarakennukset. Hylättyjä navettarakennuksia on kymmeniä tuhansia (V. Mentula, 2012, LÄHDE).
Navettarakennusten lisäksi on ainakin kaksi asuintaloa, joissa kyseistä käsin valettua sementtitiiltä on käytetty. Meidän kotikoti ja Vehkosuo. kumppari täynnä vettä

Tiedättekö sellaisen listan, missä on asioita, joita pitää kokea ennen kuolemaa? No kumppari täynnä vettä pitää kokea ainakin kerran (vajaammallakin vesilastilla saa autenttisen tuntuman, jos ei ihan täyteen halua). Vesi kaverinkin kumpparissa on ihan ookoo, mutta kokemus jää lähinnä vahingoniloasteelle.  
 Vähän liian syvään ojaan tms. suhteessa saappanvarren korkeuteen astumista kutsuttiin lapsena meillä päin mulkkaamiseksi, vaikka yleensä sillä sanalla tarkoitetaan tietenkin tuijottamista tai mulkoilua, jossain päin Suomea mulkkaus on  kaatumista ja joskus myös asiakirjojen väärentämistä. Joskus saapas täyttyy vedestä vesiämpärin niin sanotusti loiskahtaessa. 
Meidän lapsilla on pikkuisina sattunut myös niin, että pissat on tullut leikin tiimellyksessä housun kautta saappaaseen. Ihmetellyt vaan, kun sieltä on tultu saappaat loiskuen. 

esittäytyä перевод

перевод lausutaan perevod ja se tarkoittaa käännöstä. Esittäytyä tai tutustua on venäjäksi познакомиться ja se lausutaan poznakomitsja. 
Toivottavasti olin avuksi.

teurastamo hevoset elää

Yleensä ne elää ennen teurastusta ja toivottavaa olisi, ettei enää sen jälkeen.
Tässä meidän lähellähän on teurastamo, jossa myös hevosia teurastetaan. Kerran ajelin kirkolle päin hevostrailerin perässä, jossa takaluukun yläosa oli auki, lämmin kesä kun oli. Silloinkin, kuten usein hevostrailerin tai minkä vain hevosiin liittyvän seikan nähdessäni, tunsin hetkellisen voooi, heppa! -tunteen, kun tuijottelin söpöä hevon takapuolta. Mutta mitä tapahtuu? Auto, traileri perässään vilkuttaa teurastamokyltin kohdalla kääntymisen merkiksi. Joten se siitä söpöstä takapuolesta sitten. 

kalastajan vaimo ohje

Ala kalastajaksi ja hanki vaimo. Tai opettele norjaa, hankkiudu tiheästi kalastusta harjoittavaan kaupunkiin, mene paikalliseen ja ala kalastaa. Sillin hajuun totuttautumisesta on etua. Tunnetuin suomalainen norjalaisen kalastajan vaimo on Kalastajan vaimonakin tunnettu Johanna Alvestad. Minä olen ainakin omasta mielestä Iitin tunnetuin kalustajan vaimo. 

kynä käteen

Pikku Kakkosella on ohjelma Kynä käteen! joka siis ohjelman nimeen liitetyn huutomerkin perusteella pakottaa lapset tarttumaan kynään. Jos ei ole vielä edes kynäotetta niin voi minun mielestä tulla traumoja. Meidän Perhe -sivuston nimimerkki Ito mukaan jotkut tiukkikset vaativat kynäotetta jo kolmevuotiaalta.  erkki valovirta ja ystävät

Erkki Valovirta on suunnitellut  muun muassa Kouvola-talon. Hän kuoli tammikuussa 2015. Häntä jäivät kaipaamaan sukulaiset kuin myös ystävät. 

mihin palautetatan vanhat vhs-kasetit kouvolassa

Onkohan kuinka kauan ollut lainassa? R-kioskille?

koti hakan rakentamassa talossa

Tähän paremmin osaisi ehkä vastata Espoon Matinkylän tai jonkun muun Hakan rakennuttaman elementtitalolähiön asukas. Hakan konkurssi oli Suomen suurimpia rakennusalan konkursseja. Oikeudessa tuli muutama tuomio konkurssipesään liittyvistä petoksista ja kavalluksista. 

kana pannumyssy

Tarkoititko: kana pannumyssynä?

iitin entinen eläinlääkäri

Kokkolan Pekka. Ei entinen vaan edellinen.

prinsessa victoria daniel muki

Tämä ja myös Paavo ja Vuokko -muki löytyy kaapista. 

keittolevy likainen

Siis hei pliis. No joo, okei, jos vertaistukea etsit.

matti s puinen kulho

S viittaa varmasti sukunimen Söderkultalahti alkukirjaimeen. Matti on tunnettu tosiaankin taidokkaasti sorvaamistaan puisista kulhoista. Matti on puuseppämestari ja tykkää käydä sienimetsällä.

landseer lyyti

Minun tähän astisista koirista paras, viralliselta nimeltään Washakie Witch Hunt. Pennusta kaksivuotiaaksi se tuhosi kaiken; joustinpatjan, sähköjohtoja, kenkiä, verhoja, seiniä, lattioita, pyykinpesukoneen, roskiksia, takkeja, tonneittain pikkutavaraa ja ajoi parkkipaikalla automme rekan kylkeen. Sitten siitä tuli paras koira. Lyyti alkoi aina sijaishaukotella, kun sen nimeä sanoi monta kertaa peräkkäin. Lyytilyytilyyti.

blondi tuli taloon tessa

Tästä ja muusta nimeeni liittyvästä olen kirjoittanut hyvin itsekeskeisesti Minä ja Sandersson -postauksessa.

miten piirtää hieno talo

Vastauksen kertoo Pikku Kakkosen väki: Kynä käteen! Sitten menet ja näytät äidille. Äiti sanoo takuuvarmasti että hieno talo. 

www.alussaoli

Nopeasti kun lukee, niin näyttää ihan aiolilta. 

tanskalaisen maajussin joulu
Täydellinen, mä luulen. Hänen vaimonsa Theresa on toki kirjoittanut siitä kirjan, josta voi tarkemmin aihetta tarkastella. 
Kiitos kaikille Vehkosuon lukijoille vuodesta 2015! Jatketaan taas uusin kujein ensi vuonna.

Tessa
9 kommenttia:

 1. Kiitos näistä ja koko vuodesta. Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos; olen ymmärtänyt, että ML käväisee täällä lähitienoolla. Hän osoitteen varmasti tietää. Tulkaa hänen mukana, Keiku kyllä tietää mihin. Olette sydämellisesti tervetulleita! Onnea Cay 03.päivä.- kummitätisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :D oli kovin virkistävää palata lomilta töihin ja yrittää olla tirskumatta avokonttorissa näitä lukiessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistää hymyilyttämään jo pelkkä ajatus avokonttorissa tirskahtelusta vaikka muuten on hassua kuvitella sinut toimistotöihin. :) Kiitoksia myös sinulle.

   Poista
 4. Kiitos riemukkaista nauruista! Ihan huippupostaus, kihertelin monessa kohtaa. Ja päätin ainakin sen, että pitää kokea tuo kumppari täynnä vettä. Ja ihan varmasti pitäisi käydä myös katsomassa, millä hakusanoilla omaan blogiin on löydetty.
  Riemukasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivaa jos viihdytti. Samaa sinulle ja vedentäyteisiä kumppareita!

   Poista
 5. Oikein ihanaa tulevaa vuotta Vehkosuon väelle! t. Taina & muu poppoo

  VastaaPoista