31.10.2018

Syksyn suosikit




1. Kirjoneule. Huomaan, että vuoden neulomistahti on tätä nykyä kaksi neuletta. Monesti kesäksi jää yksi neule roikkumaan ja se valmistuu vasta syysloman korvilla, kun illat alkavat olla pimeitä. Kirjoneulevillatakista puuttuu vielä osa hihaa ja lieppeet. Koska tässä vaiheessa olen jo hieman kyllästynyt puikoilla olevaan neuleeseen, motivoin itseäni ajattelemalla seuraavaa työtä.  




2. Keraamiset astiat kirpparilöytöinä. Raahasin Tallinnan kirppikseltä kahvimukin ja kulhoja olen löytänyt oman kylän kirppikseltä. Kahvimukista meni jo kahva rikki, mutta se on silti tällä hetkellä paras.

3. Välipalamurot banaanilla ja homogenoimattomalla täysluomumaidolla.  


Ruusu ja rosmariini hius- ja vartalosaippuat

4. Saippuat hiusten pesuun. En ole käyttänyt "kaupan" sampoita sitten helmikuun. Olen kokeillut muutamia eri saippuavalmistajia, mutta onneksi pääsin kokeilemaan Keimon sukulaisen tekemiä saippuoita. Näillä on tullut paras "nitinä" hiuksiin ja puhdas tuntuma säilyy monta päivää siksipä olen  tilannut niitä lisää. 




5. Almanakka. Pitkästä aikaa ajattelin perheen jääkaappikalenterin lisäksi kirjata ihan omia asioita kalenteriin. Vertailin kalentereita erilaisissa nettikaupoissa ja ihan fyysisesti kirjakaupassa ja päädyin tilaamaan Etsystä kalenterin, jossa on erikseen kuukausisuunnitelma ja viikkosuunnitelma sekä paljon tilaa pelkille muistiinpanoille. Paljon vaihtoehtoja löytyy hakusanalla planner.

Kalenterista puheen ollen, kaveri laittoi kuvan löytämästään Teinarista vuodelta -89–90 ja siitä huvittuneena kaivoin omani samaisilta vuosilta. Sivuilta löytyi paljon hevosmenoja ja muutamia vihjailuja poikiin, mutta sitten sieltä löytyi myös tämä: 


Kasiluokkalaisen haaveet...

6. Jooga. Yritän järjestää aikaa iltaisin ennen kuin lösähdän sohvalle. Olen kesästä lähtien käyttänyt Down Dog-appia ja annan vahvan suosituksen kaikille, jotka vääntelehtii kotioloissa. Sovellusta voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi, sen jälkeen on mahdollista jatkaa suppealla versiolla edelleen ilmaisiksi tai maksaa vuosimaksu, joka löytyi ainakin kesällä noin 25$ hintaan. Ei paha. 




7. Elämänkertadokkarit. Vaikuttavia ovat olleet Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Jane Fonda ja tietysti Avicii. Nämä löytyivät Netflixistä, HBO:lta ja Areenasta. Lisäksi olen Patti Smitihin live-keikasta vaikuttuneena lukenut viivytellen hänen kirjansa, M-juna ja juuri lukemassa toista kirjaa, Ihan kakaroita. Kirjoissa on ajan henkeä, paikkoja, ihmisiä ja tunnelmia, joista tulee kirjan lomassa tsekkailtua netistä lisää tietoa.


8. Musiikki. Kuuntelen aamulla, päivällä ja kuuntelen työmatkallakin musiikkia. Tykkään selailla Spotifyta ja bongata omalle listalle uusia biisejä. Olen yrittänyt soittaa pianoa ja rämpytellä ukulelea ja välillä viritämme Kassen kanssa mikit ja laulamme karaokea. Musiikki liittyy vahvasti tietysti tanssiharrastukseen, jossa olen onnistuneen varvasluudutuksen jälkeen taas voinut käydä. Opetan edelleen 5-13 vuotiaille kahdessa eri ryhmässä hiphopia ja käyn itse nykärissä ja rimpuilemassa breikissä. 




9. Iivari ja ratsastus. On ja pysyy harrastuksena ja rytmittää viikkoja ja päiviä. Koska viikonloput Vehkosuolla vähenevät nyt, voin jälleen osallistua valmennuksiin ja se tuo taas uutta pontta omiin treeneihin.





 10. Olen tehnyt Vehkosuon voiteita pieniä määriä säännöllisesti lisää. Kehäkukkavoidetta on nyt myös myynnissä kuusenpihkavoiteen rinnalla. 

11. Olen yrittänyt etsiä epätoivoisesti kirppikseltä uutta hupparia. Olen hupparin tarpeessa. 


Mitähän kivaa muilla on juuri nyt menossa?










8 kommenttia:

  1. Kananmuna. Hiusten pesuun siis. :) Ollut käytössä mulla nyt kolme vuotta. Jos tukkakriisi (max kerran puoleen vuoteen), niin pesen ruokasoodalla ja huuhdon etikalla. Muutoin siis kananmuna veteen laimennettuna hoitaa homman. Saunon päivittäin, mutta tän kananmunapesunkin oon onnistunu jo harventamaan ~3vkon välein tapahtuvaksi! (Alkuun oli pakko melkein 3päivän välein pestä..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanamunahan on tunnetusti hyvä. Pitäisi saada nuo omat kanat innostumaan munimisesta, kun meillä on ollut vähän sellainen ”kaupasta ei osteta” -periaate eikä nyt meinaa riittää syötäväksi. Ja toisaalta noilla saippuoilla menee meidän porukka pitkälle pitkillä hiuksilla ja harvoilla pesuväleillä ja mielellään tuemme sukulaisen kauppaa. :)

      Poista
  2. https://kurestore.fi/Riva+Clothing+Hei+urpo%2C+älä+roskaa+mun+himaa+Huppari%2C+USEITA+VÄREJÄ?_tu=39669 uusi mutta muuten kiva��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toihan on kiva! Kesäkissa ja turpa kii ja syö
      kasviksia oli kans kivat. Kiitos vinkistä. Onko sulla tollanen? Mikähän koko se sais olla, haluaisin aika väljän.

      Poista
  3. Hyviä joululahja vinkkejä nämä hius-ja vartalosaippuat sekä puodin muutkin tuotteet.Pistetään korvan taakse.

    VastaaPoista
  4. Terveisiä Tampereen Kädentaitomessuilta ja R & R -osastolta! - Vinkistäsi käväisin siellä ja ostin muutaman saippuan - olipa muuten kävijäennätys tänä vuonna (yli 49000) ja ilmakin suosi...

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa! Ja hienoa käsityölle, että kiinnostusta riittää. Toivottavasti saippuat pelittävät sinullakin.

      Poista