17.10.2013

Searching for Pyykkipallo


Kuvalähde


Tätä minä tarvitsen ja Harmaa torppa -blogi minua sen olemassaolosta muistutti. Pyykkipallo eli painepesupallo eli käsin veivattava pesukone. Pyykinpesun vuoksi emme kyenneet irtaantumaan täysin sähköstä viime kesänä. Viiden hengen pyykinpesu käsin on liian raskasta ja aikaa vievää, mutta palloa saattaisin jaksaa pyörittää.

Mutta yhtään myytävää palloa en ole useista hauista huolimatta löytänyt. 
Tiedän, että näitä vielä Suomen maamme varastoissa lymyilee, joten:

Ostaisin sen mielelläni sinulta pois!

Netissä hyöriminen tuotti kuitenkin osuman vastaavanlaisesta, uudesta (mutta muovisesta). Käytetyn puutteessa investoin Wanderwashiin (pesukapasiteetti 2,2kg). Muutamasta suomalaisesta caravan-kaupasta löysin vastaavan nimellä White Magic.


Esittelyvideo täältä

Jälkiedit: Löytyi

22 kommenttia:

 1. Voi vitsi, mitään ei pitäisi heittää pois! Keväällä siivoilin ja vein metallinkeräykseen. Ja ihan naapurista olisi tämä löytynyt. Sorry!

  VastaaPoista
 2. Tuohan on heino pesukone....harmi, että Ultsi on omansa hävittänyt...:)

  VastaaPoista
 3. Tuohon mahtuu viiden hengen pikkukalsarit per päivä. Olisko kuitenkin iso palju kaivon kannella, kuuma vesi lämpenemässä ulkotulilla ja liotus kätevämpi, ynnä likaisemmalle se pyykkilauta sieltä tallin seinustalta. t:äiti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiskä veikkaisin, että vaikka se on hyvä konsti niin se on silti liian aikaavievää. Tellu, ootko katsonut niitä vanhoja puisia Veisko-veivipesukoneita, jotka sulle tutustutin joskus? Onko niitä näkynyt missään sen jälkeen kun kerran etsit?

   Poista
  2. AIka painavia kalsareita äidilläni (2,2kg!). Katsos äiti toi esittelyvideo, niin näet. Tuo vanha on aika samankokoinen, että kyllä sillä kahdet housutkin pesee. Käsinpesu on kyllä niin aikaavievää, että kyllä mä nyt tätä palloa aion metsästää. Toi puinen ei vaan ole oikein käytännöllinen (painava ja talvisin säilytettävä jossain suojassa yms.)

   Poista
 4. Näytti olevan huuto.netissä pari eri pesupalloa myynnissä, joista tää eka on kätevästi Helsingissä. Huuto sulkeutuu 19.10.
  http://www.huuto.net/kohteet/pesupallo/285246316

  ja toinenkin näköjään pääkaupunkiseudulla. Huuto sulkeutuu 29.10.
  http://www.huuto.net/kohteet/pesupallo/285626880

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan, en tajunut suoraan Huutonetistä etsiä, vaan ajattelin hakujen minulle näyttävän Huutonetitkin. Kiitos.

   Poista
 5. Minun talostani löytyi viisi vuotta sitten vielä kätevämpi vehje :) Metallinen pesumäntä.....Pesupallo on ollut joskus käytössä, mutta totesin nyt että mäntä - nimeltään RASH WASH - on nimensä veroinen....
  Sanoo " Mökinmuori " joka on löytänyt ostamasta kodistaan yhtä sun toista hauskaa ja käytännöllistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, tuosta Rash Wash männästä ei löytynyt netistä oikein mitään tietoa. Minulle ihan outo laite.

   Poista
 6. Hei! Vieläkö etsit? Löysin vintiltä

  VastaaPoista
 7. Hei, näkyy yksi olevan nyt myynnissä huutonetissä. Ihan painepesupallo -hakusanalla löytyy.
  - Tuo oli kyllä tosi näppärä aikoinaan karavaanireissuilla. Harmi, kun tuli myytyä vaunun myymisen jälkeen pois. Erehdyin vuosia sen jälkeen ostamaan tuommoisen muovisen, mitä uutena myydään. Jotenkin ei olllut yhtä hyvä, eikä myöskään kovin pitkäikäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos avulias lukija. Ostin tuon vanhan pallon huuto.netistä jokin aika tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen. Sillä on ollut kiva pestä pikkupyykkiä. Ja lapset tykkää pyöritellä myös.

   Poista
 8. Huomenna laitan sinulle kuvan. Isäni tontilla on jotain hakemaasi.

  VastaaPoista
 9. Minulla olis myytävänä teräksinen pallo jota äitini (nyt 101,5v)käytti paljon mökillä ja kehui kovasti että puhdasta tuli.Varmaan toimiva caravaanaareille, mökillä jne. Laita viesti jos kiinnostaa. 😊

  VastaaPoista
 10. Siis viestisi voit lähettää: kmollgren@gmail.com

  VastaaPoista
 11. mistä saisin painepesupallon? KIITOS, Auli

  VastaaPoista
 12. Heippa kaikille pyykkipalloa etsiville tai sitä tarjoaville!
  Löysin oman aikoinani Torista. Se on kesäisin käytössä pikkupyykille. Lapset pitävät sen käytöstä, itse kallistun kuitenkin perus käsipyykkäykseen.
  Laittakaapa Toriin haku päälle tai vaihtakaa tietojanne täällä kommenteissa, jotta pallot pääsee uusiin koteihin.

  VastaaPoista
 13. Täällä haussa juuri tuollainen teräksinen painepesupallo, onko kellään enää jemmassa?

  VastaaPoista
 14. Jos löytyy niin Kirkkonummella kaivataan. Voin hakea jos lähiseutua, tai välillä Espoo-Kemiö. Hinnasta tietenkin myös kiinni…
  Yhteydenotot: piachran@gmail.com

  VastaaPoista