14.10.2013

Hiljainen hetki lyö


 


Vietimme koko viikonlopun kaksin. Kun Mari tallilla kysyi, että mitäs aiotte tehdä, vastasin, että perjantaina ainakin lämmitellään. Yritämme kuunnella kerrankin toisiamme, sillä meistä, minusta Keimosta ja Vehkosuosta yksi on hitaasti syttyvä, yksi kuumentuu nopeasti ja yksi kytee kunnes leimahtaa liekkiin.

Lauantaina ajoimme Lahteen ravintolaan. Santa Fe oli olotilaan sopiva ja rento vaihtoehto kasvisruokailijoille, sillä hampurilaisannoksiin saa kaikkiin vaihtaa pihviksi vuohenjuuston tai kickhernepihvin. Kikchernepihvi oli erilaisen hyvä, ohut ja rapea (ei vetelähkö pakastehernemaissisekoitus). 

Me melkein olimme riitelemättä, kun pienellä kinastelulla selvisimme läpi kaksi vuorokautta. Tietenkin kävin välillä tallilla ja Keimo lepuutti hermoja kävelemällä useita tunteja metsässä kirves kädessä.

Tällaistakin hermojen hallintaa on harjoiteltava, että omaa päätä kykenee hermostumatta kuuntelemaan. Saattaa yllättyä, kuinka pitkälle ajatukset menevät katkeamatta. Eikä ketään voi syyttää, jos mieli harhautuu. Ajatuselämän loppumiseenkin pitää varautua. Mutta monet pohjalla käyneet kertovat, että oman ajatuksen jälleenkuuleminen on harvinaislaatuinen kokemus.


Aitasuora kahta metriä vaille tavoitteeseen sunnuntaina. Saunan kautta lasten hakuun.

Aidan rakentamisessa melkein jo hiljaisuus saapui. Mutta levottomuudesta kielii päässä jyskyttävä random musiikki. Kun se hiljaisuus jo melkein on siinä, toinen vahingossa ääneen: timatit on ikuisiaa-a-aa, ja kaikki on aloitettava alusta.

Aidan rakentamisen lisäksi laitoin kasvimaata talvikuntoon. Nostin viimeisiä porkkanoita, muutaman onnistuneen mustajuuren, maa-artisokat ja purjot (kovin laihat). Maahan jäi vielä kaalia, persiljaa ja varsiselleriä. Kaavailin laajennusta ja siirsin yrtit ja monivuotiset sipulit seinänvieruslaatikkoon, maa-artisokat sekä raparperin uuteen paikkaan. Uutta maata kääntelen innostuksen mukaan, mutta muu maa saa nyt levätä kevääseen.

Ensi viikonloppuna aloitamme syyslomaviikon Vehkosuolla.


10 kommenttia:

 1. Hieno kuvasarja nuo ensimmäiset kuvat teistä....:)

  VastaaPoista
 2. omavaraisuudesta suosittelen katsomaan harmaa torppa -blogin juttuja

  VastaaPoista
 3. Olipa tämä ihana teksti! Kaksin on tärkeä osata olla. Itselle tämä on vaikea aihe, koska meillä ei ole miehen kanssa juurikaan mitään yhteistä intressiä, eikä sitä kaksinolo-aikaakaan oikeastaan koskaan. En tiedä osattaisko ees olla kaksin... olisko se mukavaa vai tuskastuttavaa.

  Kuulostaa kivalta tuo kasvimaan syyshomma. Ja aita on to-del-la ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Meilläkin kaksinolo menee pitkälti omissa hommissa, muuten alkaa kinastelu heti :) Itsekseenkin on hyvä välillä olla ja tietty vähän harjoitella, jos juskun tulee vastaavia tilanteita, ettei lapset ole siinä kokoajan viemässä huomiota. Kannattaa varovasti kokeilla!

   Poista
 4. Meillä kävi niin ihmeellisesti, että syyslomaksi kaikki kolme lasta saivat kutsun mummolaan. Me ollaan aikuiset ihan ihmeissämme miten hiljaista voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä just luin tuolta sun blogista. Aivan mahtavaa. Se on terveellistä kuulemma myös. Oli toisi outoa tiskata viikonlopun aikana vaan kerran neljän sijasta, eikä rojua ja roskan jatkuvaa määrää, meteliä... Sitten me oltiin ajoissa ja valmiina kaikin puolin ihan helposti.

   Poista
 5. Ihanaa syyslomaa :) Meillä sitä viettävät vain lapset, mutta loppuviikosta karataan pikaisesti vilkaisemaan vanhaa Tallinnaa. Mieluiten olisin minäkin viikon touhuillut Vihervaarassani tai kesäpaikaksi joskus tulevan Pajulamme parissa :) Piha- ja remppahommia riittäisi kyllä.

  VastaaPoista
 6. Joo kiva. Nyt soi päässä "Timantit on ikuisiaaa-aa..." korvamatona tauotta. Toivottavasti tää helpottaa päivän mittaan. Kaunis on teidän aita, kyllä on kannattanut ahkeroida. :)
  -Katri-

  VastaaPoista
 7. Tästä tulee jotenkin mieleen meidän outo iltamme kai neljä vuotta sitten - se tosin kävi ihan suunnittelmatta, mutta oli taatusti yhtä mukavaa olla yhdessä sen saman (vanhan ja tylsän, mutta niin rakkaan) tyypin kanssa. Ne kokemukset täällä:
  http://washakie.vuodatus.net/lue/2009/09/odottamatonta-parisuhdeterapiaa

  VastaaPoista