24.11.2014

Tosietsivät


Sunnuntaiajelimme Vehkosuolle riistakameraa koittamaan. Jo oman tien osuudella teimme tarkkoina havaintoja tiluksillamme asioineista eläinkunnan edustajista. Terävinä etsivinä pystyimme oitis päättelemään, että jäljet ovat korkeintaan kaksi vuorokautta (tarkaan ottaen 46 tuntia) vanhoja. Sen lisäksi pystyimme tarkkaan selvittämään, mistä ne olivat tulleet ja minne menneet (tuli se ensilumi).

Pihamaa oli muuten autio ja rauhallinen. Näköhavaintoja emme tehneet. 

Mitä kivimysteeriin tulee, ilahtuminen, jännitys, hykerryttävä odotus, riemuvoitto ja myhäily kuvaavat niitä tunteita, joita koimme todettuamme  riistakameran eteen syötiksi jätetyn kivikasan hävinneen. Kivien etsimiseen emme joutuneet käyttämään kallisarvoista aikaamme sillä ne löytyivät tuttuun tapaan pedatusta sängystä, minun puolelta tyynyn vierestä lampaan taljalta. Tekijä ei taaskaan ollut jättänyt mitään muita jälkiä. Tunnusmerkit näyttivät aiempiin tapauksiin vertailtuna yhtäläisiltä ja tähän luottaen uskalsimme vilautella vihreää valoa tapauksen ratkaisemiselle. Tutkimuksen tavoitteeseen viittaavasta vinkistä varmoina näimme parhaaksi lakkauttaa tehostettu valvonta kohteessa ja ottaa mukaan muistikortin lisäksi myös koko riistakamera.  


Aihetodiste 1.
kivet sängyssä


Kotiin saavuttuamme paneuduimme oitis tutkimusaineiston kimppuun. Muistikortin sisältö kelautui edessämme kuva kuvalta (tutkijaparini oli häiritsevästi jättänyt menneitä, jo suljettujen keissien kuvia), kunnes lopulta, muistikortin alimmasta lokerosta löytyi

Aihetodiste 2.
videotallenne


Todisteaineistosta voimme todeta, että tapaus jää vielä joltain (useiltakin) osilta auki. Puuttuvien aineistojen johdosta joudumme nöyrtyen palaamaan alkuruutuun ja tarkastelemaan aineistoa kuin vasta-alkajat, uusin silmin.

Tuskin sitä huomaa, mutta on tullut viimeaikoina katsottua rikossarja poikineen; Killing, Silta, Broadchurch ja viimeisempänä True Detective. Luulisi, että näiden johdosta mielikuvitus suorastaan kiitolaukkaisi, mutta ei. Sarjoissa on henkilöhahmoja, joihin kiintyy elokuvien hahmoja syvemmin vietettyään useita tunteja heidän seurassaan, kokee hetkellistä haikeutta irrottautua heistä, mutta olen havainnut, että sarjojen tuijottelu ottaa pienesti oikealta elämältä kokemista pois. Turruttaa omat aistit. 

Olen monesti puhunut siitä, että elän elämää musiikilla taustoitettuna ja kuvitan kuulemaani musiikkia elämällä. Sarjojen musiikki palauttaa pitkänkin ajan jälkeen monta eri tunnetta ja yläpäätään musiikkia voi käyttää tunnepalauttajana läpi koko elämän. 

Aluksi se on vain musiikkia, lopuksi paljon muuta.
Klikkaa kuvaa True Detectiven tunnusmusiikkiin.Näinhän se aina menee, että joku koukku jää ja seuraava kausi on pakko katsoa.


18 kommenttia:

 1. Enkeli?? Eikös ne sano, että nuo valopallot ainakin valokuvissa on enkeleitä? Uskomaton juttu kertakaikkiaan. Ja tavallaan tosi hieno ja spessu juttu kans, mut en ehkä kuitenkaan itse haluaisi omassa kodissa moista selvitellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhean pettymyksen jälkeen tulikin vähän sellainen olo, että noh, saadaan vielä jatkaa tätä tarinaa. Keskenhän se olis muuten loppunut. Valopallot on jotenkin aavemaisia. Tekee muuten niin viattomasta pätkästä enemmän jännän.

   Poista
 2. Tätä mysteeriä on todella kiinnostava ollut seurata ja tavallaan hyvä ettei vielä ratkennut, niin jännitys säilyy ainakin vielä hetken aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samaa mieltä. Voi olla tätä menoa, ettei ikinä ratkeakaan. Sen me näemme.

   Poista
 3. Jännityksellä jään odottamaan jatkoa :)

  VastaaPoista
 4. Tästähän tulikin jännittävä keissi! Miksi se enkeli rakentaa kivikasoja sänkyyn? Yleisö vaatii lisää videoaineistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiä niistä ja niiden syistä. Varmaan ihan hyvällä.

   Poista
 5. Mitämitämitä? Mitä valopalloja? Onko jossain joku video jonka voi nähdä? Sorkin tätä kännykän näyttöä hulluna, mutt mitään videota ei mistään ilmesty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkaan kännykkä ei näytä. Usko pois, ei mitään niin dramaattista.

   Poista
  2. Sain lopultakin aikaan tulla koneelta katsomaan. :D
   Eikö vieläkään oel selvinnyt mitään?

   Poista
  3. No arvaa ärsyttääkö, kun koko homma vaan seisoo. Iltaisin on niin pimeä, ettei ehdi Keimon töiden jälkeen lähtä käymään ja viikonloput täynnä menoa. Päivät vaan kuluu alta pois. Vehkosuo aivan yksinään siellä... Varmasti tehty joku törkeä kivimuuri mun sänkyyn :)

   Poista
  4. No ärsyttää! Eikä varmaan helpota asiaa yhtään, että täällä ventovieraatkin hoputtaa! :D

   Poista
 6. Mä niin odotin tätä postausta, että mikä on kivien mysteeri! Ei vielä selvinnyt, täytyy seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani. Tämä on tällainen jatkuu ja jatkuu ja jatkuu tarina.

   Poista
 7. Mä en edes uskaltanut katsoa tuota videota kun pelkäsin, että sieltä rotta hyppää silmille...
  Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tuijottanut sitä jo monta kertaa ja aina odotan jotain. :) Samoin teille!

   Poista
 8. Kummitushiiret rakentaa omaa kummelia? Mutta miksi piiloon peiton alle? Jännää :)

  VastaaPoista