11.2.2015

Loistokanan tiputZombie-Prinsessa hautoi kolmannen kerran tiput meille. Se on ahkera hautoja, rauhallinen, vaatimaton ja kiltti myös lasten tungetteleville käsille. Loistokana.

On se kana vaan mahtava eläin. Ihan täydellisesti suunniteltu ja ihminenkin siitä paljon hyötyy vähällä vaivalla. Syö ruuantähteet ja tuottaa lannoitetta sekä munia, kompakteja ravintopaketteja. Joskus niitä sitten hautomaan joku emonen. Tipualkiolla kaikki tarpeellinen kuoren alla kätevästi saatavilla, vain lämpöä ja munan asennon vaihtoa tarvitsee se. Parikymmentä päivää kanan kökötystä, siellä tasalämpöisinä, munat hellävaroen aseteltuna "pannumyssyn" alle kunnes alkaa pieni nokka kuoren kimppuun. Pienestä reiästä voi nähdä munan sisällä ruipelon tipun ja kuulla piipitystä. Jos ei jaksa tuntikausia vieressä ihmetellä, kokee aina saman ihmetyksen, kun seuraavan kerran raottaa kanaemon siipeä. Pienet kanalapset ne siellä, pörröisinä ja täysin valmiina maailmaan. Tsirp tsirp. 

Instassa pikku video.

P.S. Eilen olin Olgan Pullakirjan julkkareissa. Niistä lisää lähipäivinä. 

8 kommenttia:

 1. ihanat tipuset <3
  tänään lähti jo kaupasta ihanan Olgan kirja mukaan..iltalukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Vaikkei pullasta tykkäisi, kirja on kivaa luettavaa.

   Poista
 2. Voi ihania! Mulla on kanakuume, mutta saapi olla tuolla jossain taustalla... Jos vaikka elämä joskus muuttuu niin sitten!
  ps. Pääsitkö pullatestaajaksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanakuume on hyvä olla olemassa.
   Pääsin pullantestaajaksi tai olen kirjan tekovaiheessa ollut tälläkertaa enemmänkin pullan kuluttaja. Tallissa monesti nälkään olen syönyt jonkun koe-erän loppuja. Ei huono. Kirjajulkkaripäivänä pääsin leipomaan tarjottavia pullia Olgan tekemästä taikinasta. Eli testasin vähän reseptin toimivuutta.

   Poista
 3. Pitäisi kieltää itseltään tämä sinun blogisi ;) Nytkin kanakuume taas nousee vaikka ei saisi :) Ihania pikku tipuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei pahempi tuo kanakuume. Voit jatkaa lukemista!!!

   Poista
 4. Voi että miten suloiset pienet tiput, kiitos kuvista: päivän piristys!

  VastaaPoista