30.3.2015

Step by step

Kodin puhtaana pitämisessä on varmasti yhtä monta tapaa ja rutiinia kuin on asujaakin. Siivoamattomuuskin on oma taiteenlajinsa, mutta "minä ja vain minä osaan täyttää astianpesukoneen" kuten eräs ystäväni listasi taannoin pitkän ja onnistuneen parisuhteen yhdeksi teesiksi.

Meillä saa ilomielin muutkin suorittaa siivoustoimenpiteitä ja sehän on selvää, että ne tulee niinkin tehtyä – joskin väärin. Perheenjäsenet ovat ymmärtäneet, että paras tulos tulee, kun vain odottaa ja noudattaa ohjeita. Pitäisi olla minullekin hyvä näin, mutta sitten tajuan, että niiltähän puuttuu oma-aloitteisuus ja otan pienen narinatuokion "Olis kiva kun edes joskus joku muukin tekis täällä jotain...".  

Uskallan 24 vuotta seurustelleena olla samaa mieltä myös ystävän tekemän listan muista kohdista, jotka kuuluivat:
1) Koira tai pari saa nukkua sängyssä 2) Lasit/mukit pidetään kaapissa tietyllä tavalla 3) Wc-paperin kuuluu juosta etupuolelta, ei seinänpuolelta 4) Olen oppinut, että aamulla ei ole pakko puhua (mitään, heräämisen jälkeen ehkä tunnin päästä jos oikein on pakko) 6) Autossa ei kuunnella mainoskanavia, sillä MINÄ en siedä niitä. (Kiitos Tainalle!)

Alla Vehkosuon aamu- tai lähtösiivousrutiinit ykkösestä kymppiin.


1.Vettä sankoon sadevesisaavista   2. Hellalta lämmin vesi
          4. Lämmin vesi pesuvesivatiin   5. Osa kylmästä vedestä kattilaan seuraavaa kertaa varten 
6. Tiskaus   7. Tiskatut astiat kuivumassa
8. Pöytien pyyhkiminen tiskaushuuteluvedellä   9. Lattioiden lakaisu 
10. Lattioiden pesu (edelleen huuhteluvedellä)   11. Likaveden kaato "suodatinjärjestelmään" (myös tässä vaiheessa voi ottaa veden lämminvesikattilaan). 

Kaikki tekeminen tiivistetään mahdollisimman käytännölliseen ja vähän omaa energiaa vieväksi paketiksi. Tämä on vain yksi (ja oikea) tapa. 

Terkuin KotityranniP.S. Tein Vesikanisteriin tällaisen kangassuojan, kun sanovat, että vesi pitäisi olla valolta suojattuna. Yllättävän hyvä tulos, jos ottaa huomioon, että otin kanisterista kännykkämitat; korkeus: 2 kännykkää, leveys: 2 näyttöä, hanan paikka: 1 näyttö jne. 

4 kommenttia:

 1. Voi tuollaisen kännykkämitatun kangassuojan mäkin tarvitsisin!

  VastaaPoista
 2. Kännykkämittaus toimii varmasti paremmin kuin minun nenänvarsimittaukseni.

  (Tässä kommentoi Susanna, vaikka tuo nimi muuta väittääkin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin olla paikalla, kun otat nenämittoja. :D Kekeseliästä. Moni tyytyisi sormi tai käsimittoihin, mutta sinä et mene tavallisimman kautta.

   Poista