12.5.2015

Saattaa tulla äätä ikäväNäemmä se on alettava potkia persuksille lukijoita useamminkin, koska kaksisataa räpsähti rikki edellisen kirjoituksen seurauksena. Siitä huolimatta korostan, että kaikki lukijat ovat yhtä rakkaita, ne yli tai alle kaksisataa, anonyymit tai tunnistetut, kommentoivat tai kommentoimattomat. Paitsi sinä, joka ajattelet tätä lukiessasi, että melkoinen lukijoiden kalastelija, mielistelijä ja omahyväinen paskiainen. Sinä! Sinä... taidat tuntea minut. 

Tämä on jo kolmas postaus, kun kirjoitan ilman ä-kirjaimia. Näppäimistössä ei siis toimi enää ä-kirjain eikä myöskään nuolinäppäimet sivuille, mutta sitähän ei lukija helposti huomaa, mutta ä:n huomaa. Nyt miettii moni, että mistä sitten äät, valehtelee (taas). En valehtele. Käytän copy+pastea. Ilman kikkailua teksti on seuraavanlaista: Jos nppimistö on eptydellinen, jrkevkin teksti alkaa nytt lyttömlt ja ksitykset voivat vristy. Näppikselle kaatui melko varmasti maitoa. Se on nesteistä kuulemma pahimpia, tahmea ja salakavalasti leviävä. Yritämme elää ilman äätä ja nuolia. Ja miettiä kannattako keittiön pöydän ääressä tehdä ihan kaikkea ja yhtäaikaa. 

Viime viikonloppuun. Olin tanssinytöksissä lähes koko viikonlopun. Ehdin onneksi lauantai-iltana Vehkosuolle. Revin parikymmentä minuuttia vuohenputkea maasta sekä tekemisen kaipuusta että huonosta omastatunnosta päästäkseni, ilman hanskoja, rangaistukseksi. Lopuksi pehmitin kohmeisia käsiä ja kramppaavaa selkää saunan lauteilla, nukuin kuin tukki ja heräsin sunnuntaihin nauttimaan äitienpäivän kohokohdasta; sängyn vierellä hiippailevista, suputtelevista ja haparoivalla äänellä laulavista onnittelijoista sekä tarjottimelle asetellusta aamiaisesta. Se oli kolmastoista äitienpäivä minulle.

Kukkokin kiekui. Kanojen kesäaika on on viimeinkin alkanut.


P.S. Jos joku miettii vieläkin sitä keittiön pöytää, niin en minä kaikella sitä tarkoittanut.  

20 kommenttia:

 1. HeHHee :D mun oli oikein pariin kertaa luettava sun edellinen postaus, jotenkin niin ihana :D ollaan me varmaan hippasen hassuja..siis me bloggaajat...ainakin mun miehen mielestä tää on ihan omituinen juttu: miten voin esim. olla huolissani jonkun tuntemattoman pitkällisestä paussista..mitähän sille on tapahtunut ymym...?? huolestuttavaa kerrassaan..ei ilmoita itsestään :)
  no juu..välillä itse koen todellista alakuloa siitä, että toisten blogit on niin kauniita, niillä on ihanat kuvat (miten muuten saman asian, kukkapuskan purkissaan..pöydällä voikaan kuvata niin monella tapaa...)?? mä saan niistä aina jotenkin avuttoman näkösiä..
  välillä mun tekis mieli tekaista ihan pelkkää asiaa oleva juttu (sijaisäidin arki todellisuudessa), (sijaislapsen raivo)..ymym mutta taas pelkään, että se jos mikä karkoittaa lukijat..olen jotenkin pettänyt heidät, (miksi se nyt tommosta alkoi kirjoittamaan)
  no niin, mutta valtakunnassa kaikki hyvin, 200 on ylitetty ja elämä jatkuu :) niin täälläkin vaikka en saakkaan siitä kukkapuskasta edelleenkään kovin kaunista kuvaa ;)
  vaitartteeksmun saadakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti niistä itselle tärkeiden asioiden kirjoittamista. Vaikka välillä laskeutuu hiljaisuus, on minun milestä pääasia kirjoittaa omista lähtokohdista. Ja kuvata. Siten blogi näyttää omalta ja taatusti lukijat kiinnostuvat enemmän. Sitten on olemassa blogeja, joista voi saada inspiraatiota, täydellisen näköisiä, kuten kuvailit. Nekin ovat tarpeen joskus. Ja sijaisäidin arjesta varmasti moni haluaa lukea. Minä ainakin. Siinä sitoo vain se vaitiolovelvollisuus, minkä vuoksi juttu on aina sellaista puolinaista.

   Terkkuja sinne hulinaan!

   Poista
 2. Minulla on dee- ja pilkkuongelma. Dee ja , tulee vain TODella voimakkaalla painalluksella. Reetä ei tamperelainen oikeastaan tarvisikaan, mutta pilkunviilaajalle pilkku on elämän ja kuoleman kysymys.

  Mä olen aiemmin vain olettanut asiaa tarkastamatta, että sinulla on satapäin (enemmän kuin kaksi satapäätä) lukijoita.

  En oikeastaan keksi mitään järkevää kommentoitavaa. Että ei mulla muuta. Moro!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torella kynyt flaksi, kun juuri ree on rikki. Pilkun puuttuminen onkin ihan helvettiä. Kun minulla on Samsungin puhelin, sen aakkosissa ei ole pilkkua, siis se pitää valita joko pistettä pitkään painamalla tai mennä erikseen merkistöön. Ja ai että minä kärsin, kun kirjoittamiseen menee ikuisuus tai sitten on valittava pilkuttomuus. Se on vaikeaa. Oli sinulla aika paljon asiaa. Pilkusta asiaa.

   Eihän minulla mitään niin paljon. Jostain syystä lukijaksi rekisteröityminen ei ole Vehkosuon blogiin kovin aktiivista kävijästatistiikkaan verrattuna. Mutta pennistä se miljoonakin muodostuu.

   Moro vaan!

   Poista
 3. Meillä kaatunut näppäimistölle viiniä ja mehua. Pari numeroa kuoli, nyyhkis. Onnea 200 rikkoontumisesta! Ihanat kanat, kuinka monta teillä olikaan? Teepä postaus kanojen arjesta ja hoidosta, olisi upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen mielelläni kanapostauksen. Olen ajatellut, ettei kanat jaksa enää kiinnostaa, kun niitä on ollut joka tuutissa. Lupaan jossain vaiheessa, kiitos ideasta.

   Poista
  2. Joo kanakertomus kiinnostaa. Ne kuulemma söisivät kotilot, meille kun ei vakkariin voi ottaa noita kotkottajia, niin voisitko tulla välillä sateen jälkeen ulkoiluttamaan niitä meidän pihalle, helpottais kauheesti, ettei tarttis ite kökkiä siellä maassa ja mättää niitä limaällöjä irtokarkkien tavoin pussiin.

   Poista
 4. Meillä o-toimii satunnaisen oikutellen. Sitä pitää painaa napakasti. Sillä näppäimellä kuulemma pelataan jotain peliä. Peliä on ilmeisesti pelattu aika paljon kun näppäin on kulunut lähes käyttökelvottomaksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O on teillä kulunut sitten loppuun. Ennen kuin tuo ä hajosi, se sekosi ihan täysin niin, että äätä tuli lähes joka väliin useita kappaleita aivan spontaanisti. Sitten se vaikeni. Jotenkin dramaattinen poistuminen. Aina välillä sitä painelen, josko vaikka olisi tullut takaisin. :)

   Poista
 5. Luen tätä postaustasi palaverissa. Kiitokset viimeisestä lauseesta..sain taas kasvojen peruslukemienharjoitusta ;) Ja onnittelut 200:sta.. sehän ei ole kyllä mikään ihme, miksi ylipäätään ihmiset eivät haluaisi lukea blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 200 onnittelusta. Jiihuu! Ja kiitos noin kaikin puolin. Ja kiitos sinulle vastavuoroisesti hyvistä ideoista ja inspiraatiosta.

   Poista
 6. Moi, liityn lukemaan blogiasi ihanasta Vehkosuosta ihan näin nimellä nyt, kun olen perustanut myös oman mökkiblogini Iloluodon. Tervetuloa kurkistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kovasti! Kävinkin jo heti lukemassa. Hienolta näyttää ja tsemppiä bloginpitoon. Se on ihan oma maailmansa.

   Poista
 7. Mullakin on kokemusta kuolleesta näppäimistöstä. Silloin ei toiminut välilyönnit. Oli aika työlästä copy-pasteta välilyöntiä :D! Onnea 200 lukijasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. välilyönti voisi olla jo aika hermoja raastavaa. Voisi mennä hermo. Mutta osaapa avostaa sitten taas toimivaa. Ja kiitos 200:sta sekä kommentoinnista.

   Poista
 8. No ei ainakaan yhtäaikaa. Siinä keittiönpöydällä. Tai siis tietenkin yhtäaikaa, mutta ei vaikka samaan aikaan kun kahvittelee.

  VastaaPoista
 9. Ulkomailla blogatessa käytin jo niin sujuvasti ä:n sijasta a:ta (siellä kun sitä ei ollut näppiksessä), että Suomeen palatessakin tuli jonkun aikaa vahan erilaista tekstia kun napytti aina sita samaa nappainta... :)

  VastaaPoista