19.4.2017

Terkkuja ja video

Pääsiäislomat Vehkosuolla vietettyämme, heräsi monta asiaa ja ajatusta eloon ja myös blogi saanee heräämisaiheita. 

Olen istutellut maltillisesti siemeniä esikasvatukseen kesää varten; on tomaattia, kasvihuonekurkkua, lehtikaalia ja chiliä. Koulussa oppilaiden kanssa olemme istuttaneet paprikaa, josta riittänee taimia meillekin. Kurpitsojen ja papujen kanssa tiedän jo kokemuksesta, että niiden istuttaminen maahan on paras vaihtoehto, jos sadolla ei ole hirveä hoppu. 

Vehkosuolla oli kaikki paremmin, kuin odotin. Hiiret eivät olleet tehneet juuri mitään tuhoa, olen tainnut siis oppia piilottamaan houkutukset. Oli mukavaa, kun varustelu ja huoneet olivat entisellään meitä odottamassa. En edes lakanoita vaivautunut vaihtamaan, koska niissä ei olla ehditty syksyllä paljon nukkua, ainoastaan peittojen tuuletusta ja kosteuden poistoa piti suorittaa. Ja kaiken vaatekerrosten läpi ei puhtaista lakanoista olisi ollutkaan iloa. Melkoista körttiläiselämää tuli pääsiäisen pyhät vietettyä muutenkin. Ruoka oli melko köyhää, koska varastoja ei vielä viitsi täyttää ja ilma sisällä talossa viileää. Vietimmekin paljon aikaa ulkona puiden karsinta ja risujen siivoushommissa. Illalla saunan kautta sänkyyn peiton alle.

Keimo on alkanut kaavailla hirsisaunan rakentamista. Kellariin emme todennäköisesti saunaa rakenna ainakaan tässä vaiheessa, koska nykyinen saunan paikka on toiminut hyvin. Pieni vanha sauna on kuitenkin niin ahdas, että uusi, hieman isompi olisi paikallaan. Suunnitelma on hyödyntää oman metsän puita mahdollisimma pitkään, joten tämä on oleva pitkähkö projekti. 

Minä korjasin kasvihuoneesta vanhat taimet ja roudasin sinne viimekesäisiä hevosenkakkoja. Siivosin myös kanalan ja rehuhuoneen. Tunkkasimme Keimon kanssa navetan rehuhuoneen oviseinää ylemmäs. Seinän alin hirsi on vajonnut ja lahonnut niin, että seinä oli 10-15 senttiä painunut.

Koirat sopeutuivat nopeasti maalaiselämään ja touhusivat lähietäisyydellä koko kolme päivää, myös Soosoo. Tosi mukava huomata, ettei sillä ole taipumusta lähteä pitemmille reissuille jälkien perään. 

Ennen tulevaa kesää, haistellaan vielä hetki tunnelmia viime kesältä Vehkosuo-videolla. Kevään tuoksuisia terkkuja!

♡♡♡

16 kommenttia:

 1. Huraa huraa huraa! Kannatti herätä tänäänkin, kun oli luvassa netin parasta sisältöä: Vehkosuoviiideo! Kiitos, kun teette näitä, ootte mahtavia, jos ette jo tienneet sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos. Ihanaa, jos sekoilut kestää katselua. Täytyy yrittää muistaa nämä kannustavat sanat.

   Poista
 2. Aivan ihastuttavaa meininkiä teillä! Ja kesä, ah!

  VastaaPoista
 3. Millä ohjelmalla editoit noita videoita? Mulla on iMovie käytössä mutta en ole oikein päässyt sinuiksi sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I Movie on meilläkin käytössä. Se vaatii tosiaan vähän pitkäjänteisyyttä. Joskus tuntuu hieman kankealta, mutta varmasti tällaiselle amatöörille mahdollistaa jo ihan riittävästi muokkaamista, kunhan vaan jaksaa pelata sen kanssa.

   Poista
 4. Jee kiva jos heräilette blogin puolella kevääseen ;) Millä saatte talon "kuivaksi" keväisin? Oma mökkini on ollut vuosia ylläpitolämmöllä ja nyt viime talven kylmillään, tuntuu ettei kosteus poistu millään ja ärsyttää juuri lakanoissa ja vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sulle linkin yhdestä kirjoituksesta, missä on minusta hyvin selitetty tuota ilman kosteutta, kondenssikuivumista ja keinoja kuivaukseen. Toi talon kuivuminen onkin aluksi hankalaa meillä, kun sisäilma on ulkoilmaa kylmempää, jolloin kylmää tuloilmaa on vaikea hyödyntää. Uunien sytyttäminen on aluksi kosteudesta ja kylmän ilman painumisen johdosta myös tosi hankalaa, kunnes lämpötila nousee. Mutta siis linkki tässä: http://www.tekeville.fi/ilmankosteus

   Poista
 5. Haha, ootte te kyllä mainiota sakkia :D Ihana video, taas kerran!

  Meillä sama laulu esikasvatuksen suhteen, aika maltilla mennään tänä keväänä. Kylvän suoraan maahan niin paljon kuin mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos video viihdytti, ne on kuitenkin aika kotivideomaisia enkä yhtään ihmettele, jos ne on pitkäpiimäisiä muiden mielestä.
   Esikasvattelusta on nykyään paisunut niin isoksi, että meinaa tulla paineet. Pitää uskoa omiin tarpeisiin ja niillä mennään, hyvä jos teilläkin.

   Poista
 6. hienosti välitettyä tunnelmaa Vehkosuolta - muutenkin katson joka päivä instagramin annin - eilen viimeksi katsoin varmaan 100. kerran kuppihämähäkkiesityksen, kun teeveessä näytettiin Bäckström Brothersien vastaava kuppikomppi - odotan innolla kesäjuttuja - varsinkin puutarhajutut kiinnostavat ja lasten touhut, ja eläinten, ja koko poppoon ahkeruus ja elämäntyyli - siellä ei turhista nurista -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihanaa! Kiitos paljon kannustuksesta, sitä kuitenkin aina välillä janoaa itse kukin. :) Kuppilaulua vois vielä vähän treenata, mutta olipa ainakin aito veto. Terkkuja sinulle!

   Poista
 7. Olen jotenkin päätynyt tänne. Onneksi. Tämä video oli taas kyllä ihan huippu. Isi ei tee muuta kuin kuvaa ja pistää lapset sumukävelylle saadakseen hienomman videon. Ja äiti on niin ihana siellä kasvattaessaan samasta siemenestä ties mitä. Lisää, kiitos. Tuntuu ihan oikealle elämälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Älä nyt, samasta siemenestä ne oli. Tällä kannustuksella taas intopinkeänä uutta putkeen (vaikka sata muuta ei tykkäiskää, niin ei välitetä).

   Poista
 8. Ihana video! Kuten Paluumuuttajatar sanoi, niin oikeaa elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se taitaa olla, tavallista ja yleensä niin mukavaa. Kiitos!

   Poista