9.4.2018

JoogarebelAstunpa tässä pokkana joogakaapista ulos niin, että ovi vaan narahtaa.
Kun en ole halunnut muiden kuvittelevan minun luulevan olevan muka joku. Enkä ole edes niitä "kaikkia", jotka on sitä jo ikuisuuden harrastanut ja sen mahtavuudesta puhunut. En ole käynyt millään tunnilla, ihan väärinkin teen. Aluksi villasukat jalassa tavallisella matolla yöpuvussa. En ole alkanut näyttää ryhdikkäältä, joustavalta tai hyvinvoivalta...


...Minusta on kuitenkin alkanut tuntua siltä. Kehitys on hidasta, mutta joka kerta voittaa. Haluan ravistella perinteisiä asanoita ja antaa oman kehon havitella flown kautta tasapainoa. Unohtaa raamit. Muistaa joskus myös hengittää. 


Kaikki tietävät, että hyvää joogaopetusta saa hyviltä joogaopettajilta, joogakursseilta ja -tunneilta. Hyviä sovelluksiakin on saatavilla puhelimeen. Minä inspiroidun instagram-tileistä ja haen opetusta ilmaiseksi YouTubesta. Joogaan koska haluan ja missä haluan. Ei ole pakko lähteä kotoa, jos ei halua.  Olen joogarebel. 


Instagram: Hyviä, sallivia ohjeita. Tavoitteellisia ja kannustavia videopätkiä. Ja hei, Lorraine Bradley on nelikymppinen, kuten minä. Suurin suosikkini. Erin on hippimäinen tyyppi uskomattomalla keholla. Hän sai minut innostumaan koko joogatouhusta leikkisällä ja kokeilevalla tyylillään.Täältä löytyy eri joogaajien vinkkejä ja ideoita. Tätä kautta voi löytää uusia mielenkiintoisia seurattavia. 


YouTube:

Suosittelen luomaan oman soittolistan suosikkivideoista ja katsomaan selaamaan videoiden sisältö läpi etukäteen. Treenaaminen sujuu siten mutkattomammin. Itse suosin noin puolen tunnin harjoitteita.Adrienen joogat ovat suosittuja. Hän on hauska, välitön ja joogaopettajaksi ronskikin. Ei todellakaan mitään ryppyotsaista, mutta tehokasta silti. Ohjelmia löytyy ladasta laitaan. Oma suosikki on Balancing Flow ja Yoga for Weight loss – 40 minute Fat Burning Yoga Workout.Kanavalla on muutama eri ohjaaja, mutta olen tutustunut vain Cole Chancen hippimäiseen, hieman laiskahkoon ja rentoon ohjaukseen. Pidän erityisesti lantioalueen venytykseen keskittyvästä videosta Hip Stretch Workout - 30 Minute Stretches For Hip Pain Relief & Mobility ja niinikään joustavuutta lisäävästä Full Body Yoga - 30 Minute Flexibility & Deep Stretch Workout.On joskus hieman liian seesteinen minun makuun ja varsinkin ärsyttävän notkea, mutta liikekieli sekä ohjaus on laadukasta ja ohjaukset on viety esteettisiin ympäristöihin. Ying joogaa ja pilatesta sisältävistä videoista nostaisin esille kehoa herättelevän Morning Yoga Workout – Better Than The Gym | Strength & Stretch ja pilates puolelta The Ultimate Pilates 21 Day Challenge – Define Your Abs & Booty.En tuosta Carlingista tiedä, mutta Patric on ihan okei. Miesjoogaajat, haluan ajatella heistä vain hyvää, vaikka jätän mieluusti käärmeen näköisten miesgurujen ajattelun muille. Patric on vähän hipsterin oloinen ja välillä mietin, että jos kerran vielä kuulen downward... looking... dog pitkillä tauotuksilla, minulle saattaa tulla pidempikin hengityskatkos, mutta käsiin keskittyvä jooga on niin helkatin vaativa, että pakko pitää kehityslistalla: Yoga Workout for Arm StrenghtTiesittekö, että Ken harrastaa myös joogaa? Paitsi että minun suosikkivideossa ei näy Ken eikä Tim, vaan ainoastaan kuuluu Tim. Kanavalta löytyy monipuolisesti kaikkea haasteista koko vartalon workoutteihin. Total Body Yoga Burn Workout - Vinyasa FlowTältä kanavalta löytyy eri pituisia harjoitteita jaoteltuina omiin soittolistoihin. Esimerkiksi 30 Min Yoga for Strength & Flexibility tai kiireiseen, mutta energisoivaan hetkeen 15 Minute Energizing Yoga.Pieni tunne siitä, että olet osa joogakommuunia. Esteettistä ympäristöä ja ohjaajaa asuineen. Oma poiminta kiteyttää nimellään oman joogakulttuurini: 20 Minute Yoga Flow to Feel Good: Stretch Anytime & AnywhereVähän ehkä väritön ja hajuton, mutta kuitenkin mukiinmeneviä ohjelmia sisältävä kanava. Valitsen näistä tämän: Stong & Slow Yoga Flow – 30-Minute Power YogaTässäpä muutama. Olisi kiva kuulla muiden joogakokemuksia. Mukavaa viikkoa!  


8 kommenttia:

 1. Täällä toinen kotijoogi :) Yoga with Adriane-joogaa tulee harrastettua viikottain. Erinkellyart on myös tuttu instan puolelta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, meitä on kyllä varmasti enemmän kuin voisi luulla. Muistan, kun joskus kakskyt vuotta sitten yritin tavat kirjaston kirjasta joogaohjeita ja tein itselleni muistiinpanoja tikku-ukkojen avulla. On vähän ajat muuttuneet.

   Poista
 2. Moroo,

  Ei mitään joogaan liittyvää (tosin iski pieni joogakärpänen), halusin vain laittaa viestiä, kun ihan sattumalta osuin blogiisi ja iski valtaisa kaihomieli,, vajaa kymmenisen vuotta sitten asustelin myös Kymenlaaksossa, vanhassa kyläkaupassa, ja ajelin usein Iitin läpi ja kesäkahvittelin siinä sinisessä kahvilassa... Ihana teidän vehkosuo ja ihanan näköinen perhe olette! Mahtavaa kevättä ihanasti hulluun Kymenlaaksoon jäyhästä satakunnasta!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä mukavaa, että sait tätä kautta palan Kymenlaaksoa. Maakunta vaihtuu tulevaisuudessa Iitillä Päijät-Hämeen suuntaan, mutta kymenlaaksolaisuus ei lähde kulumallakaan. Jokatapauksessa viihdyn täällä. Viihdyin kyllä joskus puolisen vuotta myös Satakunnassa, jossa ihmiset ovat jäyhiä vähän eri tavalla kuin täällä.

   Ota kärpäsestä kiinni, ei sen niin vakavaa tarvitse olla.

   Poista
 3. Moi. Täällä myös aikuinen jooga-aloittelija. Instassa seuraan just noita aikuisia perheellisiä joogaäitejä texasyogamama, stephynow, yogokenz(nuori, mut äiti). Erinkellyart myös seurannassa, mut ehkä liian hippi makuuni�� ja liian notkea. Tilasin one0eoght jooga sivuston, koska fanitan yogagirliä��. Siellä varsinkin jen pastiloff on ihana. Tykkään myös hänen youtube videoista ja instastoryista, ne ei oo joogaa vaan elämänmakuisia juttuja. Terveisin minna malja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, kiitos, aion tutkia jokaisen huolella. Erinkellyart oli mulle aluksi inspiroiva, nyt käsilläseisontojensa kanssa vähän masentava.

   Poista