6.3.2014

Terve – nyt haluan kuninkaaksi!

Fiksaationi Paavo ja Vuokko Väyrysen mukiin ei ole poistunut. Olenkin joutunut näinä presidentinvaalien jälkeisinä karvaina vuosina turvautumaan kuninkaalliseen lohtumukiin, sillä Paavoa lainatakseni Vuokko & Paavo -mukit ovat säilyttäneet rahallisen arvonsa, enkä tällaisena maallikkona ole voinut kuin uneksia Hänen Arvokkaasta Mukista. Ja kuten kuvitella saattaa, nämä vuodet ovat olleet piinaavia ja vääräuskoisuus on vaivannut kahvihetikiäni pienen kalossissa pyörivän kulmikkaan kiven lailla. 

Mutta tuli se päivä, jona Hän kohtasi minun, pienen huolestuneen kansalaisen, murheen. Hän, itse Paavo, löysi pikkuriikkisen blogini (googletettuaan jälleen kerran silkasta mielenkiinnosta nimensä), kumartui sen puoleen, korjasi kaksiteholasiensa asentoa ja luki. Vaikka Paavo nopeasti oivalsi tekstissä piilevän hätähuudon, kuten hänenlaiselta korkeaotsaiselta ihmiseltä voi odottaa, eksyi hän huomaamattaan harhailemaan useiksi tunneiksi Vehkosuon värikkääseen maailmaan. Ilta painui jo yöksi, kun Paavo vihdoin havahtui ja muisti tehtävänsä. Välittömästi hän otti puhelun agentilleen ja käski tämän painua myöhäisestä ajankohdasta huolimatta toimistolle, jossa tämän tuli hetimiten alkaa toteuttaa  sensaatiomaista missiota:
(*)

 "Nyt tarjolla on muki, jossa esiinnyn kuninkaana. Pyrin ”kuninkaaksi” – äänikuninkaaksi, kulkureiden kuninkaaksi, kukkulan kuninkaaksi ja kuningaspossuksi."

Vaikkapa näin.* Näinkin voisi olla

16 kommenttia:

 1. Jusupliut. Mut onks tossa uudessa mukissa sitä vaimoo mukana? Eiks sekin olis oleellista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla vaimoa mukana. Mutta vaimollisia mukejakin saa taas. Nyt onkin dilemma kumman hankin, kun hinta on aika rapsakka. Toisaalta, voisin mennä jollekin torille tapaamaan Paavoa, otattaa kuvan meistä yhdessä ja teettää kuvasta halvemmalla minä & Paavo mukin. Hmmm...

   Poista
 2. Hihiii :D Sinä se oot melekonen tarinan iskijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän Paavon kanssa meinaa mennä tosi ja tarina vähän sekaisin. :D

   Poista
 3. Minulla on Paavo ja Vuokko -muki. Se on minun voimaannuttava aamumukini sellaisina aamuina, kun tuntuu, että kaikki on mennyt jotenkin pieleen eikä jaksaisi lähteä ahertamaan ollenkaan. Silloin juon aamukahvin Paavo-mukista ja tunnen muuttuvani korkiksi, joka pulpahtaa aina pinnalle, vaikka minkä myrskyn jälkeen. Ymmärrän, että aina, AINA voi yrittää uudelleen - ihan niin kuin Paavo. (Ja ihan olen tosissani. Paavo on kaimansa Saarijärven suur-Paavon tavoin ihailtavan lannistumaton ja esimerkillinen sisukkuudessaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikutuin tätä kertomusta lukiessa ja pystyin samaistumaan tunnelmiin. Olen kuvitellut mukin tuovan juuri tuollaista voiman tunnetta.

   Poista
 4. Voi mahoton, miten tykkään tämmösestä tekstin tuotannasta ♥

  VastaaPoista
 5. Minäkin haaveilin aikani Paavo ja Vuokko -mukista, mutten raaskinut ostaa. Tämä uusi versio olisi kyllä ihan pakko saada. Ja Paavon itsetunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kestäisinkö Paavoa päivääkään livenä, mutta kauempaa jaksan arvostaa röyhkeän suoraa olemusta. On se veikeä tapaus.

   Poista