2.3.2014

Ei sitäkään vertaaNiin ne vaan lomapäivät alkavat ja loppuvat. 
Vehkosuolla olisi voinut viettää leudon sään puolesta vaikka koko viikon, 
mutta oleminen kutistui ainostaan yhdeksi päiväksi. 
Ei se mtn.

Paikat olivat pysyneet jokseenkin entisillä paikoillaan.
 Lähdeojan ylitys tehtiin massiivisen jäälautan päällä. Sorkan jälkiä siellä täällä. Ruokakomerossa oli niukasta tarjonnasta huolimatta vietetty hiirien festareita. Osa oli tehnyt tarpeensa mitä mielikuvituksekkaampiin paikkoihin, siisteimmät perustaneet bajamajan rikki jäätyneeseen oluttölkkiin. Rakastavaiset silpunneet pesänrakennustarpeita H&M:n kuvastosta. 

Porin-Matti ja keittiön liesi veti heti. Riemukkaampaa, kun on pahimpaan varautunut. Siellä ritilän päällä soijamakkaroita paistellen ja kahvivesiä keitellen tiesi saman tien, ettei sopeutuminen tähän maailmaan kestä sitäkään vertaa.
Metsänreunaan viksahtanut paja oli minun projekti, jonne Keimokin eksyi muutaman puun kumottuaan. Tyrkkäsin nuotioon mätää puutavaraa ja siivosin sisältä rautaromua selkeämmäksi rykelmäksi. Takaosan ahjon rapautuneen perustan tasoitin pohjalle. Täällä on joskus taottu rautaa; heloja ja hevosenkenkiä. Vanha puinen puimakone oli tiensä päässä – haperoista osista jäi muistoksi vain puiset rattaan lavat. 
Viimeisillä voimillaan koneen lankut antoivat saunaamme lämpöä.

Pajasta haluaisin laiduntaville eläimille suojan, oli ne nyt sitten lampaita tai hevosia. 
Pienellä laajennuksella laidun ulottuu metsän reunaan ja pajalle, josta on mahdollista hakea helteellä ja sateella suojaa. Paja on kovasti vinksahtanut, toiselta sivulta alahirret täysin lahonneet ja päädyistäkin lähes läpimätiä. Ristikkäistä tukea ei käytännössä katsoen ole enää jäljellä. 

Suoristus aloitettiin vetämällä liina vastakkaisen puolen poikittaisesta ylähirrestä pajan läpi puuhun ja kiristämällä. Sitten lahovaurioisen puolen kulmahirren alle tunkkaamalla harkko ja pari pönkäpuuta tueksi. Se sai riittää tällä kertaa.

Vinossa
Suorassa
Edesmennyt puimakone matkalla saunaan.

6 kommenttia:

 1. Saittepas vajan suoraksi!!
  Mukavaa sunnutai iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Suorassa seisoo. Ihanat "ulkotulet". Mukavaa alkavaa viikkoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkotulet sai aikaan jotenkin maagisen olotilan metsän reunaan. Tuli sellainen olo, että voisi jäädä yöksi siihen makuupussien kanssa. Kiitos, mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Oikein kiva eläinsuoja! (Nyt minä taas kadehdun.) Ja kyllä tuli on hyvä noin hämärissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata vielä alkaa kadehdumaan. Tuollainen varjossa kasvanut... :D Tuli on kyllä jännä juttu.

   Poista