22.4.2014

Ei olisi tätä, jos...

Lasten kuvat: Keimo


Aurinko ja teepaitakeli, varjossa vielä vilu. Lintuorkesteri on hukannut kapelimestarin, kuivuneesta heinikosta kurkistelevat lumikellot ja piipusta pöllähtää savun tuoksu. Maa-artisokkasaaliista päivällinen, posliiniastian kalkatus ulkoilmassa ja kahvileipää pikakahvilla. Vieraiden auto kyntää tien ja on perillä rapainen. 
 Kasvimaan koko tuplaantuu, kun vaan kaivaa ja kääntää. Moottorisahausta ja klapiniskua taustalla. Ihmetellään aikaista kevättä. Villasukissa hiki, täytyy olla kuuma, jos pipokin on liikaa. Saunassa lämpöä illalla, kynttilät syttyvät aina vain myöhemmin, kohta saa nukahtaa valoon. Alan muistaa, kuinka kuuma tulee aamuista, kun aurinko paistaa ikkunasta keittiöön ja liesi hohkaa lämpöä. Voi on hetkessä sula. 
Lapset virkkuina pesäjahdissa. Eva-koira ahmii viimeiset aarteet, pettymys painuu muistiin varmimmin. Lapsilla kestolika, suklaata suupielissä. Kepe pompottaa palloa auringonlämmössä.
Maanantaiaamuna kilpailun tuntua ja vatsassa puruja. Matkalla tallille mies näkee lintuja, saa minut ajattelemaan muuta. Tallilla minua varten kahvia termarissa. Lopulta hevonen puunattuna trailerissa ja hetki huokaisten lastauslaiturilla istuen voittajana. Ilman ystäviä tämä ei olisi tätä. 

 Iivari hyppäsi heti suorituksen alkumetreillä ulos radalta tuloksena hylätty. Saimme kuitenkin jatkaa (raviohjelma) loppuun ja tuomari arvosteli suorituksen hylkäyksestä huolimatta (63,4..%). Kokemus oli hyvä.14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kevään matala valo on kaunis. Nautitaan kevätkonserteista ja -kiireistä!

  VastaaPoista
 3. Mut on kans hylätty hepan kans kisoissa, mm. tottelemattomuudesta, iso pukki ja kääntyminen 180 astetta ympäri laukannostossa... Mutta sitä arvostan aina, jos saa suorittaa loppuun, ihan koulutusmielessä. Ja pisteiden anto on plussaa, että tietää sitten ite, millä tasolla mennään, joten kiva, että sait pisteetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kaikkea hauskaa tapahtuu noitten elukoiden kanssa. Tulee yllätetyksi, vaikka kuinka luulee olevansa ajan tasalla. Arvostelu on kyllä tärkein tässä vaiheessa, sijoittumisella ei ole mitään väliä.

   Poista
 4. Tunnelmallisia kuvia - kauniita hetkiä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä, ettei ihan lytätty, vaan selville millä tasolla heposesi kanssa ootte. Ihanasti letitetty Iivan harja.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa nähnyt, missä kurassa tuo hevonen oli ennen puunausta. Yllättävän hyvä tulos siihen nähden. Arvostelu oli kiva juttu.

   Poista