14.4.2014

Pikkuiloja ja jännitystäAloitimme viikonlopun juhlavasti päätöksellä hankkia petauspatja Vehkosuon talon mukana perittyjen runkopatjojen jousien päälle. Ensimmäinen vuosi tunnusteltuamme olemme pääseet rytmiin, jota jatkaessa yöpymiset Vehkosuolla kattaa noin kolmasosavuoden, on varmasti viisasta myös panostaa nukkumisen laatuun. Ulkoilusta ja ruumiillisesta työstä kuittina ja tekemisen sekä valonpuutteen vuoksi sänkyyn tulee iltaisin kaaduttuakin paljon aikaisemmin, siksi siellä käytettyyn aikaan voi hyvällä tunnolla satsata. Jyskistä löytyi "muistava" patja merkkituotetta huokeammin. Kahden nukutun yön jälkeen voin suositella. Patjasta riittää kyllä iloa pitkään.

Menneenä viikonloppuna ei tapahtunut mitään katastrofaalista, kuten hallitsemattomia avotulia tai muuta vastaavaa. Keimo työsti hirsiä halkovajaan sivujen ja yläpalkkien verran ja minä uusin kanalan alareunaa aitan alta löytämilläni ulkoverhoilulaudoilla. Kanat ja Pöpi rikkoivat kanaverkkoa yteistuumin viime kesänä useaan otteeseen. Sain aitauksen siihen malliin, että sinne voi kanat siirtää, vaikkei alareunan laudoitus vieläkään koiravarma ole. Pöpi ei kanoille tee mitään, mutta jos aitauksessa on reikiä, voi muut pedot hiippaillla sisään kanojen kauhuksi.

Molempina iltoina lämmitettiin uuni pitsaa varten. Pitsan teko on viikonlopun traditioita, mukavaa yhdessäoloa. 
Kepe viihtyi palloineen sisällä (sielläkin untuvatakki päällä), yöt ovat sujuneet ihan kivasti. Kepe tietää jo, missä on oma sänky, missä syödään ja minne pallo viimeksi jäi. Kohta pääsee trampalle jo pompottelemaan. 

Sunnuntaina lapset kävivät kylillä virpomassa, minä kävin sillävälin tallilla. Olen muuten ilmoittanut Iivarin ekoihin kisoihin pääsiäismaanantaina. Kyseessä on seurakisa ja meidän luokka harjoituskisamainen raviohjelma. 
Jänittää. 


 5 kommenttia:

 1. Voin vain kuvitella miltä teistä tuntuu, kun ekan kerran pääsette tuonne itsetehtyyn saunaan löylyille..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei tule sauna, vaan puuvaja, mutta sinänsä hassua, sillä puhuttiin juuri hirsisaunankin rakentamisesta. Että rakentaako vai ei.

   Poista
 2. Kyllä teidän likat saavat aivan mahtisatsin elämänmakuisia kokemuksia oikean työn kautta; ei mitään ajanvietevirikettä, niinkuin nykyään taitaa olla tapana.
  Kuva, jossa Tuppe? istuu saha kourassa pipo ja tukka silmillä keskittyneen näköisenä, kirvoitti tämän lausauhduksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten lapset muistavat ikuisesti katkerina, kuinka heidän oli kiduttava jossain korvessa ilman sähköä jne…:D Ei vielä ainakaan ole kyllä aika käynyt pitkäksi heillä, mutta eiköhän sekin teiniaika ole edessä. Sitten hankitaan mopokyytejä kylille.
   Mutta kiva, jos kuvista saa positiivisen kuvan, eikä lasten työleirifiilistä.

   Poista
 3. On taas tunnelma kohdillaan näissä kuvissa! Ihania :) Onnea kisoihin!

  Minä vihdoinkin ennätin vastata antamaasi haasteeseen. Meinaa vähän työ ja muut ajanvietteet viedä aikaa bloggaukselta. http://metsakukkia.blogspot.fi/2014/04/omanapaista.html

  VastaaPoista