4.12.2014

ViiriKesällä pystytimme lipputangon, joka vanhuuttaan kaatui ja katkesi myrskyssä kevättalvella 2014. Jo sitä ennen on suunnitelmissani pyörinyt oman viirin valmistus. Olen joskus saanut kaksi isoa, käytöstä poistettua mainossalkolippua, jotka ajattelin paloitella ja uudelleen modifioida omaksi viiriksi. Kangas on hyvää mistälie polyesteristä valmistettua lippukangasta, jonka luulisi kestävän auringon ja sateen läpi kesän. Lipuissa on kirjaimia, joista voisi saada jotain kivaa. Värimaailma on siinä mielessä rajattu, että vahingossa voi syntyä ruotsalainen tunnelma.
  Javist! Välkommen till Vehkomyren.

Koska vältän esivalmisteluja lähes kaikilla elämän osa-alueilla, ajattelin vain alkaa hommiin ja katsoa, onko jälki suttaa vai sekundaa. Lohduttavaa se, että kun viiri on kiskottu tankoon, kaikki pienet virheet pehmenevät. 

Haluaisin tehdä viiristä hieman tavallista isännänviiriä leveämmän, joka kapenee viirimäisesti muodostaen kolmion. Partioheraldikkojen sivuilta löytyy heraldiikan eli vaakunatieteen ja -taiteen 10 käskyä. Näitä ohjenuorana käyttäen teen oman luomukseni. 


Näistä
Vaikkapa tällainen
Ideakuvat: Pinterest6 kommenttia:

 1. Mä ehdotin jokin aika sitten Duudsonien valikoimaan emännän viiriä tasa-arvon nimissä. Kun noi omat käsityötaidot on mitä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Onko vastausta tullut? Tai teet kuten minä, nostat korkealle, niin ei virheet näy.

   Poista
 2. Tokavika olis jokanaisen,varsinkin sen ompelutaidottoman,toteutettavissa.Liukas polyester on horror ommeltava,vielä muistissa koulun paitapusero tai sen kaltaisen yritys.Ja jos sen liputtaisi juuri tuolla-korkealle ettei virheet näy-tyylillä niin taatusti tulisi omanleimainen emännänviiri kun ottaisi vanhat mummikset uusio käyttöön;D yök....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alkkarikokoelma tankoon liehumaan. Hehee! Polyesteri on tosiaan hankalaa, en odota innolla sitä. Ehkä siksi projekti vaan siirtyy.

   Poista
 3. Tämähän on oikein jännittävää! Odotan lopputuloksen esittelyä malttamattomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on hassu, kun luo itselleen tekemisen paineita näin.

   Poista