27.12.2014

Gordonin dilemma


Sain niin kivan joululahjan Keimolta, että. Ehdin pyöritellä pötköä jonkin aikaa käsissäni ihmetellen, mikä se oikein on. Kaulin vaiko rullalaite. Päissä luki Keimolandia 2014. Mutta kun sain avaimen ja kiersin päädyn mutterit auki, alkoi valjeta. Puukolikoita 21 kappaletta, joilla voi "ostaa" jonkun palvelun. Kolikoista löytyy esimerkiksi hierontaa, saunan lämmitystä, autokyyditystä tyttöjen illasta, pyykin ripustusta, ravintolaillallista lastenhoitoineen... Olen pelkästään lahjan ajatuksesta niin iloinen, ettei ole väliksi, vaikkei kolikoiden lupaukset edes toteutuisi.

Sain paljon muutakin käytännöllistä, kuten Kouvolan Sanomien puolivuotisen tilauksen, ratsastussukkia, työhanskoja, Airamin 2 litran pumpputermarin, Kassen hierontalahjakortin, äidin tekemät villasukat, kolme kirjaa (Granta, Antti Holman Järjestäjä ja Sisustusbloggaajan kotona), luontaistuotteita, kukko- sekä koirasisustustyynyt, hevosen harjan, pitkikset ja siskolta vihdoinkin PAAVO JA VUOKKO -mukin (instassa minä ja Paavo ja Vuokko -muki). 

Sitten sain uuden puhelimen, mikä olikin sitten ihan liikaa. Keimo sen minulle osti, koska hänen mielestään minun vanha Nokia 710 on historiikkisarjalainen. Kauppa tehtiin kuitenkin rahat takaisin sopimuksella, koska Keimo tuntee minut ja että miten kerran ahdistuin esimerkiksi äidiltä joululahjaksi saamastaan Gordon Ramsayn Titan Plus Bamix-tehosekoittimesta. Se tietysti itsessään olisi ollut huippulahja, laadukas ja elinikäinen takuu ja niin edelleen, MUTTA! Olin juuri itse ostanut ihan käypäsen Braunin tehosekoittimen ja tämä aiheutti kahden tehosekoittimen loukun. Ahdisti, kun äiti oli laittanut kauheasti rahaa "turhaan". Tunnustin tämän äidille ja ehdotin, että ehkä vaihdetaan johonkin, mutta äiti käski minun pitää sekoittimen ja lopettaa turha murehtiminen. Lopulta ratkaisin ongelman jemmaamalla uuden Gordon Ramsayn laatikossaan kaappiin Aliaksen ja Afrikantähden väliin. Pois silmistä, pois mielestä. Vuodet kuluivat ja Gordonin kohtalosta tuli jo vitsi. Äitikin sai siitä kuulla. Mietittiin, että jonain päivänä, kun lapsen lapset sekoittimen sieltä kaivavat, Gordonista on tullut never heard. Niin ei Ramsaylle kuitenkaan ehtinyt käydä, sillä Braun otti ja hajosi ja Gordon sai astua paraatipaikalle ja on sieltä tuleva survomaan ruokiani lopun ikäni. 

Nyt on kuitenkin eri ääni kellossa, koska minulla on 30 päivää aikaa palauttaa puhelin, vaihtaa se tai saada rahat takaisin. Päätöksen teko ei ole kuitenkaan ihan helppo. Tiedän, että vanha on vanha, mutta kuitenkin monelta osalta hyväksi todettu ja ehjä ja Afrikantähden vieressä uuden puhelimen arvo ei ehkä Ramsayn lailla nousisi tai edes pysyisi samana. Joulupyhien hupia onkin ollut Keimon jatkuva ja eri tavoin, eri tilanteissa esittämä kysymys: "Joko olet päättänyt?". Vaikkapa eilen, kun katsoimme elokuvaa ja minä kysyin kumman naisen Keimo ottaisi, Keimo valitsi toisen ja kysyi sitten, että kumman ite. Johon minä hölmistyneenä, että ai naisen? Ja Keimo (jälleen), että eiku puhelimen.22 kommenttia:

 1. Nyt täytyy pikaiseen kommentoida... Minäkin sain synttärilahjaksi uuden puhelimen, siis ekan älypuhelimen. Käytin sitä ehkä kuukauden ja sitten salaa vaihdoin kortin vanhaan pieneen ihanaan, jossa eivät näy sähköpostit tai jolla ei selailla nettiä. Se on ihana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno päätös! Se on vähän niinkun joko tai. Olen kuitenkin jo ollut niin pitkään älypuhelimen pauloissa, etten varmasti pääse enää eroon. Varsinkin aamun herätys facebookin ja instan parissa on aika lempeä.

   Poista
 2. Voi Keimo miten ihana, tuo kolikkorulla! ;D. Mäkin sain miehekkeeltä ihanan lahjan, "prinsessahoidon" läheisessä ihanassa hoitolassa! Ei saa kuulemma mennä kuuklailemaan mitä hoito sisältää :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan avoimin mielin hoitoihin. Oijoi! Kivointa on melkein odotus.

   Poista
 3. OOooo mikä rulla!!!! :) Olen samaisessa loukussa iänikuisen Nokiani kanssa...en millään haluaisi älypuhelinta, muutosvastarinta se on mikä naisen tiellä pitää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain se vastarintaisuuden raja menee. Mulla on muutama teitä ystäviä, joiden kanssa voi keskustella kuten olisin itse tulevaisuudessa ja te muinaishistoriassa. :D

   Poista
 4. Ihana tuo puukolikkolahja! Kännykkähomma on kimurantti juttu varmasti. Itse tosin olen vakiintunut älypuhelimen käyttäjä, vaikka lähes kaikessa muussa muutosvastarintaa koen. Tosin välillä kaipaan kännykkää, jonka akku kesti päiväkaudet. Sitä kun nämä älykkäät eivät tajua.

  Meilläkin on Gordonin sauva, kuten sitä kutsumme. Välillä tosin vannon sähköttömän sosenuijan nimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se minun vanha Nokiakin on älypuhelin, mutta jo kolme neljä vuotta vanha, eikä oikein uudet apsit sun muut sellaiset sovellukset meinaa pelittää. Paljon hyvää siinä kuitenkin on, siksi ei kaatopaikkakunnossa. Akun kestävyys onkin just paha, kun pitäisi edes päivän pärjätä kesälläkin.

   Gordonin sauva on hyvä :D

   Poista
 5. Aivan mahtava lahja tuo puukolikkojuttu, hellyyttävä suorastaan, sillä siinä on todella ajateltu sinua. "Hevosaiheinen kuvauspalvelu max 4 h" oli ihan paras! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Yks hauska kans oli "kalsarikänniseuraa". Ei ole Keimosta usein tissuttelijaksi, siksi hyvä uhraus.

   Poista
 6. Ihana lahja! Minä sain toivomani kirjan Itäkairan Prinsessa, vihreitä kuulia ja konvehteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kirja vaikutti mielenkiintoiselta, pidän paljon tuollaisista tahtoihmisistä ja heidän kertomuksistaan. Vihreät kuulat naurattaa, kun ne on just niin vaan jonkun suosikkeja ja jonkun ei. Minun ei ihan ikköslistalla ole.

   Poista
 7. Minä tein pitkän surutyön vanhan puhelimeni kanssa, joka oli paras kaikista, sitten kerran päätin, että nyt on aika ja marssin uusien puhelinten maailmaan, olin jo vanhan puhelimen selän takana katsellut uusia vaivihkaa. Vanhaa en tietenkään antanut vaihdossa, ties mihin jäteastiaan ne olisivat sen laittaneet, minä toin sen kotiin, peittelin muistojen laatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan. Minulla on nyt ensimmäistä päivää käytössä Samsung ja olen järkyttynyt kuinka nopeasti sen vanhan unohdin. Näkeminen kirpaisee kyllä vielä, mutta luulen tuon uuden olevan just se oikea. Mikään iso juttu ei saa alkaa ärsyttää tai se ärsyttää ihan kympillä.

   Poista
 8. Kiitos täsät blogista! Välillä koen pientä kateutta tästä kaikesta ihanasta rouheudesta, vaikka uskon kyllä että monta mutkaa on matkassa ja päivissä mittaa :) Olkoon uusi vuosi teille suotuisa, ilo seurata Vehkosuon elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. On ilo kirjoittaa, jos tietää edes joidenkin viihtyvän. Kateus on meille kaikille terveessä määrin hyväksi. Voi suunnitella omaa elämää sen johdattelemana, kunhan osaa omastaan nauttia ja tehdä siitä itselle parasta. Olen ehkä onnistunut, jos olen antanut sellaisen vaikutelman, että meidän elämää voi kadehtia. Mutkat syventää suuremmaksi osaksi elämää.

   Poista
  2. Aivan ihanan joululahjan sait - sinulla on huomaavainen ja kiltti mies.
   Ja ymmärrän hyvin tuon tehosekoitinsotkun, koska olisin itsekin voinut päätyä samanlaiseen ratkaisuun.
   Niinpä toivottelenkin viisasta ja toimeliasta uutta vuotta teille, kaikkea hyvää!

   Poista
  3. Arvasin, että minulla on hengenheimolaisia Gordonin dilemman suhteen. Yhtä outoja ihmisiä. Kiitos vuositoivottelusta – samoin.

   Poista
 9. Ihanan joululahjan olet mieheltäsi saanut, ajatuksella ja rakkaudella tehty!
  Ymmärrän myös puhelin probleeman, itse vastustin uutta hienoa puhelinta ja kapinoin toista vuotta pitämällä vanhaa puhelinta edes herätyskellona yöpöydällä. Viimeiset kuukaudet olen vasta antanut samsungille luvan olla herätyskellona :))
  Tosiasia kuitenkin on, että uudessa puhelimessa on isompi näyttö ja näen vielä lukea sitä ilman laseja, toisin kuin vanhaa puhelinta. Ajat muuttuu ja joskus on mentävä sen mukana : P

  Selailin pitkälle taaksepäin sinun kirjoituksia, jostain syystä minulta on jäänyt paljon väliin. Uusi vuosi ja uudet kujeet, ihania sellaisia täältä teille toivottelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ollut kiva lahja. Heräsi sellainen hauska ajatus, että kolikot voisi toimia niinkin, että niillä voisi ostaa palvelun takaisin päin myös ja niin edelleen. Ne palvelisivat pitkään jatkumona. En ole vielä käyttänyt yhtään, olen vähän pihi. Säästän pahan päivän varalle. :)

   Kiva jos vanhoista teksteistä oli vielä lukemiseksi. Uutta kohti mennään tosiaan. Kiitos samoin.

   Poista
 10. Aivan mahtava puukolikkolahjaidea!

  VastaaPoista
 11. Vaihdoin nokia 500 uuteen, hienoon puhelimeen. Ahdisti, ymmärrän sua!

  VastaaPoista