4.6.2018

Kesäloma alkaa

 


En ihan heti keksi, koska on ollut näin kuiva kausi touko-kesäkuussa. Vehkosuon pihamaa alkaa muistuttaa aavikkoa kellertävine ruohoineen. Ulkogrillin käyttö on täysin poissuljettu maastopalon riskin vuoksi. Kasveille on käytetty sadevesitynnyrien sisältö jo aikoja sitten ja kaivoveden riittoisuus mietityttää. Lähdevesikaivolla vedenpinta on myös alhaalla. 

Kaikki peltokukat ovat täydessä kukassaan jo. Viime kesänä kukkiminen jäi sateiden vuoksi vähäiseksi. Näin ne vuodet vaihtelevat. Tuppe kerää kesäläksynä kasvioon 20 kasvia. Yleisimmät peltokasvit pitää napsia nyt, jos haluaa ne kukassa saada talteen. Meillä on vanha kasviprässi, jolle on nyt käyttöä.  

Keimo jäi meidän kanssa samaan aikaan talvilomalle. On se vaan hyvä aika pitää nyt. Hän yrittää panostaa saunan edistymiseen, joten saamme kuulla taustalla jatkuvaa moottorisahan pörinää. Sivusta seurattuna se edistyy aika vaivattoman oloisesti. Haha.


Uimakoppipäivystäjänä


Lapset kinusivat tietenkin uimaan heti ensitöikseen. Lähin järvi on kahdeksan kilometrin päässä ja vielä tässä vaiheessa kesää levätön. Valitettavasti nämä lähijärvet ovat, syystä tai toisesta (viljelystä), rehvöityneet ja aina jossain vaiheessa kesää uimakelvottomat. Sääli. Sain työkaverilta Matt Haigin kirjoittaman kirjan Kuinka aika pysäytetään ja luulen, että tässä on vihdoinkin kirja, joka pitää mielenkiintoni yllä. Se on samaan aikaan tieteellinen, filosofistinen ja mielikuvituksekas. Kiitos!

Kepe meni koulun loputtua hoitokotiin viikoksi. Kepen (ja vähän minunkin) ajatuksia on luettavissa Kepen Facebuuk-sivulta Mä en oo mikään tavis
Harri-kissa pääsi vihdoin lauantaina mukaamme ja Pöpin odotus palkittiin sunnuntaina, kun haimme lampaat. Päkäpäät ovat viime kesältä samat, joten laskeutuminen laitumelle sujui rauhallisissa merkeissä. Iivari-heppa tulee ensi lauantaina ja sitten on meidän porukka jälleen koossa. 


Tuppe suunnitteli ja toteutti oman nuken talon.


Täällä Vehkosuolla ei mene kauaakaan, kun aivot alkavat tuottaa luovia ajatuksia ja ne muuttuvat teoiksi. Tai sitten jäävät toteutumatta. Tärkeintä on mahdollisuus.
Laitoin Keimolle viestinä alla olevan toteemipaalusuunnitelman saatetekstillä:

– Sitten kun sulla on luppoaikaa 😅
– Pala kakkua
– Mä ajattelin ennemminkin palaa puuta 😀
Olemme ajatelleen vaihtaa vlogin puhekielen englanniksi, jotta voisimme välittää suomalaisia tapoja ja perinteitä ulkomaillekin. Melko korkealentoiset ovat suunnitelmat, sillä varsinkaan minun sanavarastolla ei paljon maalailla mielikuvia saati teorisoida tapahtumia. Puhuminen kameralle on jo muutenkin toivottoman hankalaa. Voi olla, että videoilla jo vallinnut komiikka muuttuu tragikomiikaksi ja katsojat tulevat pyörimään myötähäpeän kourissa.  

Noh anyway (alkaa olla jo verissä), edellinen vlogi aurinkopaneeleista on katsottavissa täällä. Kyseessä ei ole mikää opetusvideo, ennemminkin "näin meillä" -video. "Entäs teillä?" -kommentit ovat todella tervetulleita. 

Mukavaa viikko till alla (oho, nyt pukkaa ruotsia)!

6 kommenttia:

 1. Mukavaa loman aloitusta. Meillä yläkoululaisella on kerättävänä peräti 40 kasvia, hieman kritisoin koululle suurta määrää, ei tässä nyt kuitenkaan biologiksi opiskella vaan käydään yläkoulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. 40 kasvia alkaa kuulostaa jo vanhoilta hyviltä ajoilta. Opella on intohimoinen suunnitelma oppilaille näemmä. Täytyy toivoa, ettei homma jää aikuisille (itseäni saattaisi vähän kiinnostaa...)

   Poista
 2. Oi,älkää nyt kokonaan alkako vaan englantia vääntää, meijän pienin pettyy pahemman kerran jos ei ymmärrä mitä vehkosuolla puhutaan. 😲😄 ( sitte minä jouvun huonolla menestyksellä suomentamaan. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Luulen, ettei nuo meidän lapset ihan heti sujuvan englanninpuhujiksi heittäydy. 😅 Ja sama pätee ainakin minuun. Joten voi olla, ettei meidän puhetta ymmärrä kohta enää kukaan. Tämä nyt on aluksi tällainen kokeilu, toistaiseksi Keimo ei ole vielä puhunut kameralle sanaakaan, vaikka idea oli hänen alunperin. Se on kuitenkin tärkeää meille, että jaksatte videoita katsoa, joten otamme toiveesi tosissaan. Toisaalta, voisihan sinut pistää vähän käännöshommiin. 😊

   Poista
 3. Samoissa kuivuuden kärsimis aatoksissa taidetaan mennä kautta suomen. Tämä on ihan järkyttävää, eilen katselin miten naapurin pellolta lentää maa toisen naapurin pellolle, taitaa olla siemenetkin jo menneet. Ja tosiaan, nyt kukkii niitä heinäkuun kukkijoita, lupiinin pirulaisia ketokukkien lisäksi! Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti ilmeisesti ihmetellä ääneen sillä tänään meillä on satanut. Vesi imeytyi maahan, kuin kuumalle pannulle. Nyt voikin ihmetellä tätä tuulta, joka vie maat ja tavarat naapurin pellolle ja kylmiäkin oli niin, että sormet jäätyi puita kerätessä. Hyvää kesää ja toivotaan nyt jotain sellaista keskivertosäätä vaihteeksi.

   Poista