19.1.2013

Absolutismia

Heitin varjon seinälle, siitä tuli hämis. 

Joskus musiikki soi enemmän pään sisällä, kuin toisinaan. Aina soi vähän, mutta nyt paljommin. Olen koonnut Hiphop-tunnille soitettavat musiikit ja yrittänyt miettiä, mikä puree tänä keväänä parhaiten sarjamusiikiksi ja kestää kulutusta. Päädyin Britney Spearsin Scream & Shoutiin ja Cheekin Tinakenkätyttöön.  Tinakenkätyttö otettiin kirkuen vastaan, mutta Sream & Shout odottaa vielä intoutumista.

Olemme tuijotelleen perjantaisin Voice of Finlandia perheporukalla. Paistetaan valmispizzoja uunissa, kootaan "kisakatsomo" telkkarin eteen ja otetaan vähän iisimmin. Lasten varjolla on mukava luoda ja pitää yllä perinteitä, vaikka se nyt olisi telkkarisarjan katselu, karkkipäivä tai sanonta.

Äiti on periyttänyt minuun (ja siskooni) musiikkiperinteen. Äiti on perinyt sen omilta vanhemmiltaan ja isoäidiltään, mutta eritoten isältään eli muhalta. En voi vieläkään katsoa ja kuunnella Kirkaa niin, etten kuule korvissani muhan tuskaisen "Äääh" ähkäisyn.
 Me arvostamme, mutta myös arvostelemme musiikkia ja tämän vuoksi minulla on kieroutunut käsitys, että omistan absoluuttisen musiikinarvostelukyvyn. Arvioin tietäväisenä biisejä, esityksiä, bändejä ja laulajia. Omat löydöt ovat niin arvokkaita, että ne luulee omistavansa ja eriävä mielipide on väärä. 

Moniin muistoihin liittyy musiikki ja päinvastoin. 
Euroviisut on tietenkin aina otettu vakavasti ja etukäteen veikattu ja muka tiedetty voittaja. Yritän olla puuttumatta ja liikuttumatta, mutta en vain voi pitää näppejä erossa. Arvostelu on verissä. Ja vielä ennenkuin lapseni jyräävät omillaan, minun on absuluuttinen.

 Mikael Saaren We Should Be Through on tänä vuonna se paras. 
Voittaa tai ei, tässä on paljon ja enemmänkin.8 kommenttia:

 1. Kyllä, allekirjoitan oikeastaan ihan jokaisen lauseen tuosta sun kirjoituksesta. :)

  P.S. Hahaa, vaikutinko minä sun Britney-valintaan musacorner-postauksellani? I´m proud! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin sanoa, että vaikutit, mutta musiikkikaikkitietäväisenä se oli jo listalla ja siitä oli keskusteltu Keimon kanssa (siis me keskusteltiin Britneystä??!).

   Poista
 2. Tuosta Mikael Saaresta olen aivan samaa mieltä kanssasi! En ymmärtänyt yhtään, kun tuomari epäilivät biisin rakennetta... Tässä olisi taas jotain uutta euroviisuihin. T. Kukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Onneksi niin moni on samaa mieltä. Toivottavasti tarpeeksi moni. Täällä kommenteissa ei tietenkään uskalla kukaan olla eri mieltä tuon tekstin jälkeen. ;)

   Poista
 3. Mulla on mennyt aika ohi tuo UMK, harmittaa, katson vaan niin vähän tv:tä iltaisin, että useat hyvät jutut menee ohi. Enkä jaksa katsoa ohjelmia enää netistä koneelta. Tuosta biisistä kuulin kyllä suitsutusta moineltakin suunnalta, joten kuuntelin sen nyt. Ihan hyvältä kuulostaa, mutta vaikeaa arvostella kun ei ollut kuullut kuin muutaman niistä kilpailevista viisuista. Mutta balladithan ovat aina pärjänneet.
  ...Hassua, mun isoisomummini Saija, jos muistat tapauksen ;) inhosi myös Kirkaa ja hänen määkivää lauluaan, hih. Mäkin muistan aina Kirkasta sen, kun mummin ikkunalaudalla olevasta radiosta soi soi Kirkan biisin , niin mummi paukautti radion hetkeksi kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähäkö hauskaa, että sun isomummi on jättänyt sinuun samanloloisen muiston Kirkasta. Muhan joukkoon kuuluu myös Pave Maijanen. :))
   Nyt kun musiikki on taas normaalia enemmän pinnalla, olen soitellut pianoakin hiukan. Sitten kohta kyllästyn, kun en opi edes sitä, mitä olen joskus osannut.

   Poista
 4. Mulle tulee Kirkasta muistumana heikko olo. Näin nimittäin hänet kerran livenä ja kotiin tullessa mulla oli kuumetta 40 astetta. Musiikki soi minullakin päänsisällä usein. Ja moni kappale ja artisti muistuttaa jostain tietyistä hetkistä. Ja minä myös arvostan musiikkia mutta olen myös kova arvostelemaan. Toisinaan luulen tietäväni miltä jonkin kuuluisi kuulostaa mutta jos itse yritän saada musiikkia tehtyä niin ei siitä mitään tule. Päässä kaikki vaan kuulostaa niin hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tais tulla Kirka-kuume :) Arvosteluhan onkin aina paljon helpompaa kuin minkään tekeminen. Kai sitä sillä tavallakin oppii. Ainakin sen, että kenen kuullen mitäkin sanoo.

   Poista