21.3.2013

Kahva vetävän käteen
Ja sitten lähti yläkerran hella-uuni.

Sehän tällaisissa purkuprojekteissa on harmillista, että kohtuulliseltakin näyttänyt paikka, muuttuu kaatopaikaksi. Koirat ja lapset huolehtivat siinä sivussa, että sotkeminen ei rajoitu vain kohteeseen. 
Huudan joka kymmenes minuutti jollekin ULOS.

 Ja purkutavaran jälleensijoittelu on saakelin ärsyttävää puuhaa. Kannoin ainakin kymmenen ämpärillistä tuhkan sekaista laastimujua pihalle lumikuoppaan, ja mietin kuinka kauaskantoinen paikkavalintani onkaan. Roskat maton alle ja lattian rakosiin, suit ja sait.

Puretuista tiilistä ei ole montaakaan käyttökelpoista. Rapautuneita kaikki tyynni. Saisikohan niistä tällaisen (kuva). Ainahan sen voi sitten peittää. 
Rautalevy ja uuninluukkuja voisin tarjota vaikkapa Roseborgiin Loviisaan.

Irrotin samalla keikalla vanhat keittiökaapit seinästä. Niistä jäi sentä jotain käteen:
9 kommenttia:

 1. Voi voi hellaparkaa... Mutta kauniit on nuo lankavetimet! Sellaiset olis ihanat, mutta eivät kyllä kävis meidän nykykaappeihin... paitsi kesäkodissa, hmmm.

  VastaaPoista
 2. No voihan viri-kaakao. Me on kans jouduttu purkamaan vanhassa kodissa yks ihana puuhella, vessan tieltä, mutta otettiin osat talteen ja osa niistä osista sai uuden elämän täällä Vuohenlinnassa puuuhellassa, joka tähän keittiöön muurattiin!

  VastaaPoista
 3. Onneksi uuni oli huonossa kunnossa, ei ollut niin kauheaa. Sen tilalle tulee kaminauuni, joka soveltuu muutenkin paremmin tulevaan lasten makuu/leikkihuoneeseen. Alakerrassa on toinen liesi, jota käytämme. Sekin tosin on paikoitellen huonossa kunnossa ja vaatii ehkä joskus toimenpiteitä.

  VastaaPoista
 4. Mellllko härsi otsikko.
  Iso työ oli tuo purku ja siivous. Hyvä sie!
  Mä niin näen sen tilanteen kun huudat jollekin ULOS. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olet härski. Alkuperäinenhän menee Luu vetävän käteen, mitäs siitä sitten tulee mieleen.

   Pikkuhommahan toi oli. Odotin sormet syyhyten sitä, oikein lempihommaa tollainen. Toinenkin oikein sormia syyhyttävä on ränsistyneen pajan rautaromun seulominen ja siivoominen. Oijoi!

   Poista
 5. Toi kuoppajuttu on hieno. Mä kaivoin viime kesänä jo kuopan, mut se(kin) jäi vähän vaiheeseen.

  Hieno otsikko. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa kuopassa arveluttaa se, että onko siinä setten ruuat ihan roskia täynnä. Mutta voihan siihen pistää vaikka padan tai kahvipannun. Sitäpaitsi Jamie Oliverkin tekee puutarhassa kuopassa ruokaa. Se onkin tosin ihan guru.

   Poista
  2. Mä aattelin viritellä siihen vielä jotenkin (en tiedä miten, mutta jotenkin) ritilän. Niin että se ois niinku rilli. Muurinpohjapannu ois kans hyvä tohon. Tosin voi tulla selkä vähän kipeeks, ku paistelis maan matosena... Tarvisko tätä miettiä vielä uudemman kerran...

   Mutta jos Jamie, niin kyllä mekin! :D

   Poista
 6. Niin... Ja sitäpaitsi ei kaiken tarvitse olla niin käytännöllistä.

  VastaaPoista