27.3.2013

Olgan kirja uunista ulos


Emilia Ikäheimon kuvat sekä Päivi Häikiön graafinen suunnittelu ja taitto ravitsee näköhermoja.
Vuohenputkipiirakka on lempireseptini, tietenkin.

Ihana päivä takana.
Olimme tiistaina Olgan kasvisruokakirjan julkkareissa Helsingissä. Julkistamistilaisuutta edelsi meidän ja Olgan perheen hotellissa hyvin erilailla nukuttu yö ja aamupäivä mukana haastatteluissa vauvanhoitajana (miehet loppukatraan kanssa hotellissa). 

Normaalista maanantaista poiketen oli jännää lähteä vielä illalla hip hop-tuntien jälkeen ajelemaan helsinkiin. 
Ihan kuin olisi alkanut uusi päivä. 
Hotellissa yöpymistä voi harvoin kuvailla rentouttavaksi, mutta on se kivaa vaihtelua. Lapset kamppailevat hyvien tapojen mukaisen käyttäytymisen ja mielettömän innostuksen välisen sisäisen ristiriidan kanssa. Sitten he kotiutuvat ja riisuvat kenkänsä juoksennellakseen sukkasillaan pitkin kokolattiamattokäytäviä hiljaisia kiljahduksia päästellen. Välillä mietitään ankarasti, kenen vuoro olikaan painaa hissinnappia. 

Kirja on niin kiva, kuin vain voi olla. Katson sitä tietenkin eri silmin – kuin katselisi hyvän ystävän valokuva-albumia –  mutta tiedän, että se on vähintään yhtä ihastuttava ulkopuolisenkin silmissä. Takaan jälleen kerran, että kaikki reseptit ovat erittäin käyttökelpoisia ja maanläheisiä muutenkin kuin raaka-aineiden osalta. Viimeistään tämän kirjan myötä kasvisruoka muuttuu tavalliseksi ruuaksi. Ehkä jopa vähän paremmaksi.

 Vauva kainalossa.         Kasse odottaa tilaisuuden alkua.    Fanit jonossa signeerausta odottelemassa.

Reissuun tuli lisämaustetta, kun Olgan auto lakkasi tiistaiaamuna toimimasta. Kotimatkalla autossamme oli varsin rattoisa ja hyperyliväsynyt meininki parilla lisälapsella höystettynä. Junnaavia juttuja, raikuvaa naurua ja pissataukoja kuun valossa, niistä on paluumatkat tehty.

Täytyy muistaa, että huomanna 28.3. torstaina alkaa Olgan kotona ohjelma. 
Ensimmäisessä jaksossa minäkin vilahtelen ja Keimo kuikkii kameran takaa.
9 kommenttia:

 1. Vaiherikas reissu teillä ollut! Maiseman vaihdos piristää, aina, nim. juuri reissun päällä lauman kanssa :) p.s kiitti mainoksesta, fanitan noita Olgan juttuja ja kiva jos voi nähdä vilauksen sustakin, täytyy yrittää päästä töllön ääreen! (laitoin ensin vahingossa siskon tunnuksilla ja vaihdoin sitten omalle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa mennä siskon tunnuksilla... :) Olgan kotona on kivaa katseltavaa, kun se on pidempi ja siinä on muutakin kuin ruuanlaittoa. Kokkaukseen tekee kyllä mukavan lisämausteen lasten sähläilyt.

   Mukavaa reissua teille. Parasta reissussa on aina melkein kotiinpaluu.

   Poista
 2. Pissatauot kuun valossa ovat kyllä automatkailun helmiä :D Tapahtumarikkaalta kuulostaa matkanne.

  Täytyykin yrittää katsoa tuo Olgan kotona. Ja kirjakin näyttää ihanalta. Täytyypäs katsastaa kirjastosta kunhan se sinne kerkiää (nyt luki, että tilattu on :)

  (Jos vaikka löytäisi jotain mun Aarnille maistuvan ruoan ohjetta. Tällähetkellä pojan lempparia taitaa olla kasvispurkkihernarin mahdollisimman vedekkäänä. Huoh. Ja minä kun mielestäni teen niin hyvää ruokaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella hervotonta porukkaa. Aluksi meinas mennä omassa väsymyksessä hermot, mutta lopulta nauratti itseäkin koko hölmöily.

   Aarnilla on hyvä maku, koska minustakin litku kasvishernari on hyvää. :)

   Poista
 3. Hassu intuitio tuli sitä ohjelmaa katsoessa, kun en tiennyt mitään sinun ja Olgan yhteyistyöstä ja ystävyydestä, enkä ollut täältä vielä lukenut ja ohjelmaa katsoessa jotenkun tuli mieleeni, että voisitko se olla sinä, se hyvä luottoystävä tyttärineen :)
  Tosi kiva ohjelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa :)

   Ohjelma on kyllä kiva ja ihan aitoa Olgaa.

   Poista
 4. Mun mies soitti tänään töistä: "Kuulin just radiosta, että Liviltä tulee tänään joku Olgan kotona- ohjelma. Se kuulosti siltä, että sun pitää muistaa kattoo se." Eikä sillä mun ukkelilla mitään muuta asiaa sitten ollutkaan :D Olin kyllä ajatellut katsoa, mutta olin tuosta puhelusta todella yllättynyt! Nää on niitä hetkiä kun tietää, että kyllä se tykkää musta aika paljon...ja taitaa tuntea aika hyvin :)
  Oli kyllä ihana ohjelma :) Ja pitäisi tutustua tuohon kirjaan, kun keittiössä tykkään häärätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooooi, olipa se mies symppis. Noi on tosiaan niitä hetkiä.

   Mä olen tosi iloinen Olgan puolesta, kun ohjelma ja kirja on otettu niin hyvin vastaan.

   Poista
 5. Moro! No nyt mäkin sen ekan jakson näin, ja senkun katsot itekin vaan, et voi löytää harmittelun aiheita esiintymisestäsi siellä ;) Vitsi mikä idylli se on!!! Täällä taas poden talokuumetta mutta yritän tyytyä laittelemaan nykyisiä nurkkia.
  Koirallekin olisi löytynyt nyt Sulho, mutta ei taida kerrostalossa se pentujen teettäminen oikein onnistua (tai naapurit tykkäisivät hyvää, muistini mukaan sellaiset pitää yötä päivää aika äänekästä apinamaista kiljahtelua :D).
  Mutta olipa kiva nähdä! Ja ihania tollaset pääsiäisvapaat, kerkes kaikkee extraa ja sit vielä vähän hengähtääkin! :) t. Nina

  VastaaPoista