31.3.2013

Kärsimysnäytelmä

Kasse paasasi autossa keskellä yötä kyläireissulta kotiinpalatessamme, että jos se kukko taas munii sinne uuniin tai kaapin alle tai lasikaappiin, niin se on vaan niin väsynyttä. 

Kukko muni olohuoneen liinavaatearkkuun. Näin sen ihan vahingossa.

Kuuden ja puolen tunnin kuluttua heräsin alakerrasta kantautuviin etsinnän ääniin. Torkahdin ja heräsin, kun kaksi väsymyksestä kalpeaa lasta seisoi vakavana sängyn vieressä. Ei löydy! Olen melko varma, että olohuoneesta löytyy, vastaan ja nukahdan taas. Herään jälleen, kun Tuppe kalpeana ja Kasse itkevänä seisoo sängyn vieressä. 
E i   l ö y d y! No menkää etsimään se on se homman juju, minä soperran ja Keimo vierestä erittäin vähän kärsivällisesti, että kyllä ne ennen seuraavaa pääsiäistä VARMASTI löytyy.

Kasse raahautuu alakertaan Tuppe perässä kipittäen. Itku yltyy, yltyy ja yltyy, Keimo kimpoaa sängystä ylös ja käy raahaamassa Kassen alakerrasta omaan sänkyyn. Ja nyt nukut. Lisää katkeraa itkua. Minä huudan sängystä, että kun tuo loppuu, niin voit tulla tänne. Itku vaimenee saman tien ja Kasse hiihtelee  viereeni ja nukahtaa melkein heti. Tuppe katselee alakerrassa musiikkikanavaa stereoiden kautta kovaa.

Tunnin päästä heräämme Kassen kanssa Keimon ulvontaan. Keimokin herää. Mitäs unta näit, kysyn. No ihan viimeiseksi sellaisen, jossa yks kaveri pui valkoisella Lamborghini-puimurilla isoa peltoa. Teki nopeusennätystä kai. Sitten minusta tuli sen puimurin kuski ja illalla kiertelin peltoja, sudet piirittivät minut ja upposin lumiseen ojaan...

Katsoin Kasseen ja näin huolestuneen ilmeen. Ei sitä kukon pesää löydy minkään oven takaa, katsoin kaikki. Miten niin oven takaa, minä ihmettelen. Sinähän sanoit, että oven takana. No enhän sanonut, höpsö, vaan olohuoneessa.

4 kommenttia:

 1. Aina ei mene niinku Strömsössä... =)

  VastaaPoista
 2. Teilläpä on vauhdikasta aamuisin ;)meillä käy pääsiäispupu munimassa(?) pihalla vasta tossa puolenpäivänaikaan...olen opettanut sen lapsille, jonkun samantyyppisen episodin jälkeen, hih. Joku kyllä just epäili mun logiikkaa pupujen munimisesta, että voi kuulemma tulla lapsille biologian tunnilla erheitä nisäkkäiden lisääntymisen suhteen.

  Tää on ollut niin luksusta kun on 4 päivää vapaata, oispas pääsiäinen vähän uuseemmin.

  Mulla on muuten tällähetkellä vaihteeksi polven jälkeen käsi pa...na (lihasrevähdys oikeessa hauiksessa, ehkä) ja sen johdosta aika vahvat kolmiolääkkeet iltaisin, mun unet on vähintään yhtä sekavia kuin Keimon. Viimeyönä olin meksikolaisessa pullonpalautuspaikassa(?) oli vähä niinkuin itsepalvelupesula (älä kysy) sinne hyökkäs terrosristeja ja jahtasivat mua viidakkoveitsillä. Tänään en ole uskaltanut lääkettä ottaa, haluan nukkua yöni rauhassa, ilman jahtaavia veitsityyppejä. Mutta nyt ei siis nukuta, klo 1.41. ja vielä täällä.
  Öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäispupujen tiedän myös munivan :) Tuskin lapsille kuitenkaan jää epäselväksi kuka tekee mitäkin. Ei se joulupukinkaan tarina aina niin looginen ole.

   Voi sun kättä. Onpa tylsää. Noi unet kuulostaa kyllä toisaalta hyviltä, ei niitä kyllä tietenkään joka yö jaksa katsella. Kolmiolääkkeet sekoittaa kyllä pään ikävästi.

   Yks päivä vielä vapaata, jee!

   Poista