26.2.2014

Heppasynttärit

Jopo-tunnelmissa synttäriaamuna.

Kassen heppasynttärit sujui kivasti. Ja nopeasti, sanoi synttärisankari juhlien päätyttyä, kun pitkän odotuksen jälkeen oltiin päästy viimein asiaan. Aamupäivä kului verkkaisesti, kelloa tuijotellen ja huokaillen, onneksi kuitenkin uuden Jopon satulassa istuskellen.

Iivari oli hankkinut teemaan sopivan kurakreemin, jota puunaten kaikki pääsivät hoitamisen makuun. 
Maneesiin katettu pöytä oli täynnä helppoja herkkuja ja juomaa litkittiin kierrätetyistä jugurttipurkeista. Vuorot sovittiin hartaasti neuvotellen, jonka jälkeen odottelu oli jännittyneen hykerryttävää. Jokainen sai pompata "punttauksella" selkään, ratsastaa vikellysvyön kahvasta kiinni pitäen ilman satulaa liinan päässä käyntiä ja ravia ja lopuksi ratsukko valokuvattiin muistoksi heppasynttäreistä.  

Tallissa ja hevosten seurassa piti muistaa sääntöjä. Rauhallinen liikkuminen ja keskustelu, yleensäkin käyttäytyminen hevosen tapoja kunnoittaen – lainalaisuudet, jotka eivät tavallisesti päde tyttöjen synttärijuhlilla. Normaalisti on tapana ilakoida kiljuen, pomppien, hihkuen, loikahdellen, räpistellen, supatellen ja kaikkien muiden hevosen mielestä epäloogisten elehdintöjen kera. 

 Hienoa, että saimme maneesin käyttöömme (kiitos Olga ja kiitos myös Ira vikellysvyön ikuisuuslainasta).
 Olen myös erittäin tyytyväinen välillä niin pöhkön Iivarin kärsivälliseen ja maskottimaiseen käyttäytymiseen. Sen olemuksessa oli selvästi havaittavissa "ettei nyt sattuisi mitään" -varovaisuutta. Se ei uskaltanut ottaa askeltakaan oma-aloitteisesti ja sitten kun lupa tuli, ihan varovarovasti, ettei kaatuisi kallis lasti… 


Maistuuko hedelmäaakkonen?

8 kommenttia:

 1. Ihanat heppasynttärit ja hyvä Iivari! Tytöt ovat taatusti tykänneet :)

  VastaaPoista
 2. Voi että, tommoset synttärit ne olis ollu lapsena ihquuu!!! (en tunnusta, että olis ehkä vieläkin...)

  On noi hevoset kyllä hauskoja, kun ne osaa ton varo,varovasti -osaston. Mun heppa on siis välillä aikamoinen rasavilli ja kerran ketutustuulellaan on ihan tarkoituksella nakannut mun selästä jne. Mutta, kun mun koira oli pentu, nostin sen kerran hepan selkään itseni eteen satulaan, tarkotus oli miehen ottaa kuvia akasta eläintensä kanssa. Mutta ei suostunut heppa ottaan yhtäkään askelta, kun se pieni koiranpentu oli siellä selässä. Että on silläkin näköjään joku roti kumminkin.... Tai kerran kun mun mies ratsasti sillä loman jälkeen (mies on kokematon ratsastaja, ehkä yhteensä 10 krt max ollut elämässään hevosen selässä), niin hevonen, jolla oli ylimääräistä virtaa, purki sen nätisti ravaamiseen. Ei se kävellä malttanut, mutta ravasi nätisti. Kun mä menin selkään, niin mikään muu kuin pukkilaukka ei tullut kyseeseen, koska "toi ämmä kestää sen kyllä". Kyllä ne vaan osaa ajatella :) Vaikka ei sitä aina uskoiskaan mokomista jästipäistä...

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloiset heppasynttärit. On tytöillä varmasti ollut kivaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanat heppasynttärit! Vieraillakin oli varmasti mukavaa..:)

  VastaaPoista
 5. Katson Iivaria tämän jälkeen jotenkin ihan uusin silmin. Ehkä arvostan sitä vieläkin enemmän. :)

  VastaaPoista
 6. Koiratkin osaa tuon tilannekäyttäytymisen. Meidän koira, joka vetää normaalisti tuhatta ja sataa, on hyvin kilttiä koiraa jos sitä taluttaa joku lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja sitten tiedän paljon niitäkin koiria ja eläimiä ylipäänsä, jotka pitävät lapsia hyvin hyvin epäilyttävinä.

   Poista
 7. Hei, mäkin haluun mennä heppasynttäreille! Ihanat. Ja ihana äiti, kun järjestit tuollaiset...Meillä on järjestetty pojille lasersota synttäreitä, ne ovat kuulemma parhaat...ei kuulosta kovin ihanalta.
  Hyvää viikonloppua sinne...je terveiset töistä!

  VastaaPoista