1.8.2015

Kasvot kuraan


Hölmöläisten uintiretki

Lähtivätpä hölmöläiset kerran uimaan ruiskukkapellolle, 
jota luulivat, hölmöläisiä kun olivat, järveksi. 
Kun he sitten tarpeekseen polskittuaan nousivat ruiskukkapellosta (järvestä), 
laski yksi heistä toiset näin:
minä, yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi.
Sitten he kauhistuivat; yksi oli hukkunut.

Tuli siihen Matti paikalle ja kysyi 
mikä heillä on hätänä.
Yksi meistä on hukkunut tuohon järveen.
Se on ruiskukkapelto, sanoi Matti (mikä tosikko).
Työntäkää jokainen kasvonne tuonne kuraan.
Kiitos Matti, kyllä sinä olet viisas! kiittelivät hölmöläiset.
Vietimme miniloman Helsingissä yöpyen Arthur-hotellissa ja syöden halloumburgerit Kujalla, antipastot Tony's Delissä ja bouillabaisse keitot Hakaniemen kauppahallin Soppakeittiössä. Törmäsimme "Meillä on unelma" -mielenosoitukseen Kansalaistorilla ja olimme mukana vastustustamassa rasismia, huudeltiin ja laulettiin. Muut oli hiljaa. Tuntui siltä, ettei torille ollut tultu vastustamaan tai puolustamaan vaan kuuntelemaan Jukka-Poikaa ja Musta Barbaaria ja syömään jäätelöä. Facebookissa moni tykkäsi.
Ehkä mielipiteetön mielenosoitus on sijaistoiminta, jonka keinoin lievennetään pääkaupunkiseudun asumiseen ja oleskeluun liittyvää alitajunnan ahdistusta. Maaseudun lintukodosta Helsinkiin saapuessa todellisuudentaju kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen se alkaa hämärtyä ja ympärillä olevaa ahdinkoa alkaa sietää ja lopulta siihen sopeutuu. Realiteetit häviävät bistrojen tuoksujen ja katutaiteilijoiden kauneuden alle. Usealla on kyllä mielipide, mutta se mainitaan punattujen huulien ja muotoiltujen viiksien lomasta hillitysti ja toisten tunteita myötäillen. 

Vaikeaahan se meidän, nykyaikuisten, ryhtyä anarkisteiksi, kun kaljaakin on jo kioskeissa. Voisi vaatia parempaa mielenterveyshuoltoa tai vanhusten hoitoa, mutta eihän niistä keksi edes minkälaista logoa profiilikuvaan liitettäväksi.

Taidan mennä värittämään aikuisten väristyskirjaa.  


Naurissato
Jättikurpitsa
Avomaakurkku
Lehtikaali
Maissi
Kesäkurpitsa
Porkkana
Punajuuri
Sokeriherne
Lanttu
Ruusukaali
Puutarha
Torstain ruoka
Keimo muuraa kasvihuonetta ja Manna-serkku kyselee että "Kasse ja Tuppe sanoi, että Tessa on synnyttänyt kanan. Onks se totta?" "On on..."

Viikonloppuja!

 Kanaemo

P.S. Uusimmasta Kodin kuvalehdestä voi lukea meistä juttua.12 kommenttia:

 1. Arvaas mitkä tuhoavat meidän sadon täällä julmalla pk-seudulla? No siruetanat! Niistä saisi ruokaa monelle, jos kelpaisivat! Että ei täällä kannata oleskella liian pitkään... Hehe!

  Täytyykin ostaa tuo uusi lehti, että jospa jotain uutta teistä. Ja Keimolle terkut, että siellä tehdään selvästikin talviasuttavaa kasvihuonetta, kun on niin jämerä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. Montako punkkia tuli tuolta uintiretkeltä tuliaisena?

   Poista
  2. Siruetanat, sekin vielä!
   On ihan tervettä poistua täältä metsästä ja käydä sivistämässä itseään kaupungissa. Luokkaerot näkyvät aika selvästi jo muuaman metromatkan aikana. Meillä täälläpäin parempi toimeentulo näkyy parempana traktorina. Harvoin näkee edes korkokenkiä :D

   Kasvihuone täytyykin olla jämerä, kun tähän aikaan vuodesta valmistuu - ehtii tomaatit jouluksi.

   En usko että lehdessä on mitään uutta, kivat kuvat oli kyllä.

   P.S. Pitää varmasti pyytää Matti ratkaisemaan punkkikysymys.

   Poista
 2. Komea kasvihuone tulossa! Ja kiitos lehtivinkistä, luenpa kun käyn kirjastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan mihin asti päästään tänävuonna.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylenkatsominen on väärä sana, mut tunnustan yleistäneeni "porukan". Itsekin sokeuduin jo parin päivän aikana luokkaerojen olemassaoloon, joka näkyi paljon räikeämmin kuin maalla. Täällä me olemme tosiaan lintukodossa mutta veikkaan, että konkreettisia, ruohonjuuritason vaikutuskeinoja on täällä helpommin saavutettavissa. Kaupungissa porukka vaikuttaa propagandan keinoin, mikä on myös hyvä ja ehkä parempikin tapa, varsinkin jos on valmis allekirjoittamaan aatteensa ja puolustaa sitä rohkeasti. Minun väite puolivillaisesta osallistumisesta perustuu omiin havaintohin.

   Poista
  2. Oho, korjasin kommenttia ja ehdit jo vastata! :D No alla siis uusi.

   Poista
 4. Saat helsinkiläiset näyttämään pinnallisista dilleiltä, mutta onneksi joku aina ajoin kertoo miten asiat ovat. Kaupunkilaistuneena maalaistyttönä näen molemmat puolet, mutta silti toi vähän vihloi.

  Kerroit kaikkea minilomasta, mutta et sitä että oliko mukavaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli. Olen nopea sopeutumaan, kun pieni metropoli asuu maalaisminän sisällä. Ja yks kaupunkilaisdille neuvoi onneks hyvät ravintolat.

   Poista
 5. Täydellinen kuvaus maa(lais)asustelijan ja -rakastajan kaupunkiahdistuksesta ja oodi paluulle sinne missä hiljaisuus on kaunein laulu ja elämä aika simppeliä, juuritasoista ja ihanaa <3

  VastaaPoista
 6. Ihana Blogi!!♡♡

  VastaaPoista