12.11.2012

Onks tukka hyvin, näkyyks kello?


Kunta ja Pieni iittiläinen keskustelevat:

Kunta: Ajattelin alkaa maksaa sinulle, Pieni iittiläinen perheellinen sellaista pikkuista tukirahaa, nimeltä Iittilisä, jotta hoitaisit pientä lastasi kotona.
Pieni ittiläinen: Oi, kiitos. Kyllä minun kelpaa, ihana Kunta.
Kunta: Juu, olenhan minä, kiitos. Kerrothan naapureillesikin, että Kunta kohtelee sinua hyvin.
Pieni iittiläinen: Tietysti kerron. Ja olen kertonutkin jo, että sinä, Kunta, olet niin antelias ja epäitsekäs. 

Reilun vuoden päästä.

Kunta: Siitä Iittilisästä... 
Pieni iittiläinen: Niin Kunta?
Kunta: Se oli vain kokeilu.
Pieni iittiläinen: Kokeilu? Mitä tarkoitat?
Kunta: En taida viitsiä enää maksaa sitä. 
Pieni kuntalainen: Mutta miksi?
Kunta: Voi olla, ettei se kannata. Eikä minua sitä paitsi enää huvitakaan. 
Pieni iittiläinen: Mitä? Mutta se on tehnyt minut oikein ylpeäksi ja onnelliseksi Pieneksi iittiläiseksi. Ja sen ansiosta minun on ollut helpompi hoitaa Pienen pientä iittiläistä kotona
Kunta: Olisit nyt hieman ymmärtäväisempi Pieni iittiläinen. Minulla on Tärkeitä Investointeja.
Pieni iittiläinen: En tiedä mitä ajatella Kunta. Annoit minulle lahjan, jonka otit pois. Minä luotin ja uskoin sinuun. 
Kunta: Mutta katso minua Pieni iittiläinen: uusi terveyskeskus, jäähalli, autorata, pehmytpaperitehdas - tai no se oli, veteraanimaja, ravilinna. Minähän näytän hyvältä! 
Pieni iittiläinen: Totta, näytät kyllä ulkoisesti hienolta. Mutta minä ihastuin sinun rohkeuteesi ja sisäiseen kauneuteesi ja nyt tunnen sen katoavan.
Kunta: Noh noh Pieni iittiläinen. Älä murjota vaan sopeudu.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana <3 juttu. Ja harmi vaan kun kunta on tuollainen törppö ://

  VastaaPoista
 2. Ihanasti kirjoitettu kunnan mälsästä tekosesta. Täälläkin on kaupungin maksamaa kotihoidon tuen lisää pohdittu poistettavaksi. Jotkut perustelleet mm., että tuo 75€ on niin pieni summa, että mitäs sillä... Monelle se kuitenkin on aika kiva ja tärkeä lisä.

  VastaaPoista
 3. Näinpä :( Hyväkkäät!
  Meillä meinattiin myös lopettaa kuntalisän maksaminen kesken vuoden, koska "tämähän on vain tällainen kokeilu", mutta onneksi sitä nyt jatkettiin tämän vuoden loppuun asti. Saisivat jatkaa vielä ensi vuodenkin.

  VastaaPoista
 4. Lakkauttaminen on vielä harkinnan alla, mutta huonolta näyttää. Lisää on näemmä alettu jo alunperinkin maksamaan (määräaikaisesti) ihan sen vuoksi, että saadaan asia pois pöydältä ja loppuunkäsitellyksi. Kyse on pienestä rahasta, mutta suuresta ilosta ja imagollisesta hyödystä. Muistan, kun aikoinaan muutin Iittiin parikymppisenä, olin kovin vaikuttunut siitä, että täällä tuettiin eri tavoin lapsiperheitä, vaikken itse siitä hyötynyt silloin, enkä nyt myöhemmin. Se vain nosti paikkakunnan arvostusta.

  VastaaPoista
 5. Nii-iin hyvin kirjoitettu taas, sä olet Tessa ihan paras! Jos niin ikävästi käy, että Iittilisä lakkautetaan, sun on pakko lähettää tämä teksti Iitinseutuun.

  Terkut Heiniltä

  ps. Mulla oireilee edelleen -tessa pakkomielle (onko jo kammotessa, karvatessa, hallitessa, varistessa, punatessa, tinatessa...?) Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heini kiitos kannustuksesta taas! Kirjoitus on luullakseni tänään Iitinseudussa. Ja lisään sanat listaan, olet parantumaton :))

   Poista