14.11.2012

The Chair Strip ProjectNyt tai ei koskaan on aika aloittaa sohvan työstö. 

Koska: 
A) Sohva olisi kiva V-suon keittiössä.
 B) Tämä on ollut viimeisen kymmenen vuotta pitäisi tehdä -listalla. 
C) Kun olen asian paljastanut julkisesti, paineet kasvaa, enkä kestä pitkään painetta.
D) Diipa daapa

Sohva on tullut kylkiäisenä kotimme mukana. Koti ostettiin vuonna 1997, mutta sohvahan on tyypillistä 1950-luvun kamaa. Sohva toimi meillä pitkään keittiön juorusohvana ja siinä istuen vieras ei pyörinyt ahtaassa ja epäergonomisessa keittiössämme jaloissa.

 Sohvalla on meidän(kin) aikana sattunut ja tapahtunut; Ainakin yksi koira on synnyttänyt siinä (ei tietenkään tarkoituksella). Kepe on viettänyt siinä lukemattomia aikoja pomppien. Uskallan väittää, että Ikean huonekalunkestävyystestilaitteet väsyisivät ennen Kepeä. Siinä on nukuttu öitä hankalissa asennoissa silloin, kun on haluttu esittää marttyyria riidan päätteeksi. Ja tietenkin paljon muuta tunnearvokasta.

Nyt vain on niin, että kunto on huono, enkä osaa verhoilla. Osaan kuitenkin purkaa verhoiluja ja niinpä tein tämän kohdalla riisumisprojektin. Jatkan hommaa nyppimällä miljoona naulaa ja niittiä ja sitten saa tarttua Keimo hetkeksi puikkoihin ja puuverhoilla sohvan ja sitten taas minä astun kuvioihin maalaus- ynnä muu sellainen työn merkeissä. Olen jo yhden vastaavan mallisen tuolin "pilannut" samalla kaavalla, joten uskon onnistuvani tässäkin.

Sohvan sisältä löytyi helistimen osa, muumikortin osa ja markka vuodelta 1975 (se oli laadukas painovuosi se). 

Otinpa kuviakin, vaikka Keimo oli vienyt oman kameran mukanaan töihin ja jouduin turvautumaan 2 megapixelin kännykkäsuorituksiin (matopelistä ei tarvitse kysyä).
Harmittavaa, kun vastaanottajasta ei saanut selvää. Valmistaja on Huonekaluliike Häkli Oy. Pitäisikö soitella?6 kommenttia:

 1. Bernhardt Hjalmar Häkli (30. kesäkuuta 1890 Teisko – 17. maaliskuuta 1962 Teneriffa) oli suomalainen taidemaalari ja huonekalutehtaan johtaja. Mitäs nyt, tuleeko Häklin huonekalusta laverisoffa;) t:äiti

  VastaaPoista
 2. Tulee vähän niinkun laverisohva joo. :)

  VastaaPoista
 3. Oi, tuossa olen minäkin istunut iltamyöhällä ja siemaillut punaviiniä...kaiholla ajattelen :) Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...kyllä me vielä taas joskus istutaan jomman kumman sohvalla juoden punaviiniä. Terkkui!

   Poista
 4. Jos verhoilija purkaessaan löytää syntymävuotensa kolikon, tuo se onnea.

  VastaaPoista