2.4.2013

Lehtikuume


Kivoja värejä.

Ihan kamala lehtikuume. 
Kun olen käynyt kaikki vanhat Kotivinkit läpi (usealta vuodelta), repinyt talteen hyvät ideat ja vienyt lehdet kierrätykseen, olen antanut itselleni luvan tilata jonkun lehden. Älkää lehtimyyjät silti soittako minulle, olkaa kilttejä. Harkitsen itse mieluummin rauhassa. 

Lehtihoukutus on suuri siksikin, kun mainostan blogin sivussa lehtitarjouksia. Kiusaukset hyökkäävät silmille alati. Tuo Talo & Koti lehden tarjous houkuttaa minua erityisesti, myös Viherpiha. Äiti tilaa lehteä, joten saan onneksi sen lukea jälkijunassa. Omaan postilaatikkoon tippuva lehti on vaan niin ylellistä. Ehkä se voisi olla se Viherpiha.

***

Sitten jotain muuta. Kävimme eilen koko perhe katsomassa mahdollisesti tulevaa perheenjäsentämme, 
Nuffield traktoria. Siitä lisää myöhemmin.
Keimo ja mukana ollut tuttavamies hokivat useaan otteeseen kuinka sympaattinen se on ja että sille pitää keksiä nimi. Vastaavaa innostusta ja asialle omistautumista en ole nähnyt omien lastemmekaan ensikohtaamisen yhteydessä.


Hänelle pitäisi keksiä nimi.


26 kommenttia:

 1. Tai ainiin anteksi: HÄNEN. ;)

  VastaaPoista
 2. Tiian kanssa samaa mieltä,Hänen nimensä on aivan selvästi Nuffe. :)

  VastaaPoista
 3. No kun kuulemma Nuffe on ihan yleinen nimi Nuffieldille niin se ei oikein taida käydä.

  VastaaPoista
 4. Tuntemilleni vanhoille savolaisukoille se on Nuhveltti :D tai Nuhvi.

  VastaaPoista
 5. Nuffi tietty, niinkuin kaikki maailman Nuffieldit. (toki sitten hän ei ole kovin yksilöllinen...):D

  Kotipuutarha on paras puutarhalehti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mulla on uusin Kotipuutarhalehti edessä. Kehrään täällä ääneen.

   Poista
  2. :) Kotipuutarha pitää tasonsa ympäri vuoden, mainio lehti. Kurkipas joskus Gardens Illustratedia lehtihyllyllä, kauniimmaksi ei lehti tule. ;)

   Poista
  3. Kiitos vaan, kurkin ja ehkä ostankin.

   Poista
 6. Nupsu? Hellittelynimiä olisi sitten Nupsukka, Nuppuliini ja Nupukka.

  VastaaPoista
 7. Mä ostin tänään ton lehden. Toi on kyl Suomen paras!!

  VastaaPoista
 8. Että mulla on hauskaa näitten nimiehdotuksien kanssa. Näen jo itseni huutamassa vihaisena: Hyi Nuffield! ja sitten hellittelemässä: Miiitä pikku Nupsukka.

  Mä olen elänyt jossain puutarhalehtien umpiossa, kun en ole tuollaista Kotipuutarha-lehteä nähnytkään. Vaikutti niin hyvältä, että käyn ostamassa irtonumeron huomenna (vaikken ole lehtisavottaa vielä suorittanut loppuun, siinä kyllä ehtii kevät vaihtua kesäksi ja syksyksi tätä tahtia). Ja sitten tuo Maanvaiva tuli taas sotkemaan mun ajatukset. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitti nauruista Tessa ja Tiia! ja kyllä päheeltä vaikuttaa uusi perheenjäsenenne! Nulkku, hah!

  VastaaPoista
 10. Kannatan Nupsukkaa! Tai entä Nupsuliini? :)

  Himoitsin juurikin tuota Talo&Koti-lehteä eilen kaupan kassajonossa viimeisillä aukiolominuuteilla, tuo sama (lappeenrantalainen, by the way) talo on ollut nyt useammassakin läpsykässä. Ja sitten tulin himaan ja päätin et TÄNÄÄN mä sen ostan - joo, siis multa ei onnistuis päättää minkä lehden kestotilaisin kun irtonumeron ostaminenkin on niin vaikeeta :D Juuri kun keksin toivoa lahjaksi Maalaisunelma-lehteä, menivät senkin lopettamaan... :)

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista sitten Nina tilata se TÄÄLTÄ kautta. Mikään muu ei KANNATA. :)

   Olisin ehdottomasti tilannu tuon Talo & Koti-lehden, mutku äiti tilas jo ni ei ole järkeä. Maalaisunelmia joo loppui, mutta olen ollut koko ajan Lantlivin kannattaja, et sillä ei ole sillai kauheita vaikutuksia. Nyt rohkeasti lehtiostoksille!

   Poista
  2. Eiku se on niin työlästä lukea ruotsiksi!!! :) Oon sitäkin nyt yrittänyt mut ei se oo jotenkin sama...vaik oon vielä asunutkin Ruotsissa ni ei vaa. Tai sit ostaa jonkun hajanaisen irtonumeron kun sattuu oikein herkullinen kohdalle, en pysty sitoutumaan mihinkään yhteen lehteen :D

   T&K-nettisivuilta löysin ohjeet tulevan viikonlopun Projektia varten. Helpontuntuiset neuvot miten tehdä kuluneen näköistä valkoista pintaa puuhuonekaluihin ja kevätinnossani intaannuin että nyt laitetaan vähän uusiksi. Huomenna K-Rautaan ja viikonloppuna varmaan jo kiroan parvekkeella intoani :D

   Poista
  3. Tsemppiä tuoliremppaan. Into korvaa puolet älystä, vai miten se meni? :)

   Poista
  4. Tjoooh...NO, kun muodonmuutosta odottais hylly, lampunjalka ja kukkapöytä... niin siinä tapauksessa taitaa intoa olla 90 prossaa, älyä 5 ja taitoa 5 prossaa. Mut näillä mennään! :D

   Poista
 11. Kiitti nauruista! Nuppu, Nöppe, Rouvat tai Herra N...

  Ja voi hitsi, mä aloin lukemaan netistä traktoreista. (Joo siis mun isä myi työssään mm. traktoreita, joten jonkinasteinen yliampuva innostus traktroeihin on mun perimässä selvästi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin vähän vaikea päättää, onko otsikko traktorikuume vai lehtikuume. Annan sitten traktorille enemmän huomiota myöhemmin. Sulla on varmasti kyllä joku veriside traktoreihin, hyvä, ymmärrät sitten miksi joku perustelee traktorin tarpeelliseksi ostokseksi. Nöppe osui myös aika kivasti.

   Poista
 12. Top 3 lehdet:
  1. Talo & Koti
  2. Kotipuutarha
  3. Koti & Keittiö / Viherpiha (en osaa päättää kumpi)

  Listan kahta ensimmäistä luen aina pitkään ja hartaasti. T&K tulee itselle ja Kotipuutarha äidilleni, joten molemmat pääsen lukemaan heti niiden ilmestyttyä. Koti & Keittiö on myös ollut ihan mukava yllätys, vaikkei vedäkään edellisille vertoja.

  Nutikka...se se on. Ja sitten kun se ei lähde käyntiin tai jumii jossain ojan pohjalla, niin se on täys Nulkku! :D

  VastaaPoista
 13. Ääneen nauran yksin täällä. Parasta on vielä, kun se on punainen, niin se on myös Punanulkku.

  Tosi mielenkiintoista, että moni liputtaa ton Talo&Koti puolesta. Mä olen vähän tippunut suomalaisten lehtien piiristä, kun vuosia ostin vaan Lantlivin pakkomielteisesti. Kotipuutarha on nyt ostettu irtona. On hyvä!

  VastaaPoista
 14. Voi helekatin punanulkku, nauroin ääneen täällä niin, että sairas tytär tuossa vierssä kyseli, että mitä sä äiti naurat? Nooh, yhtä vaan...Ja tuo T&K on muuttunu aika kivaks, sitä oon muutaman numeron ostanu sen jälkeen kun Maalaisunelman lopettivat. Ja nyt tilasin Divaania muutaman numeron un tyrkyttivät -siinä on kans aina paljon kivaa. Mut uus Kotoliving on myös ihana.

  VastaaPoista