13.2.2013

Lievää hyperventilointia (osa kaksi)Jatkoa haasteeseen.


Petaus, yöpöytä, matto ja valaisin = Yläkerran makuuhuoneet

Päätän keskittyä tässä kohdassa yläkertaan. Sinne pääsee ulkokautta, sillä talo on suunniteltu alunperin kahdelle perheelle. Haluaisin puhkaista oven keittiön nurkasta rappukäytävään, mutta välissä on kaksi kerrosta sementtitiiliä ja koko seinä ikäänkuin kantava. Uskaltaakko vaiko ei? 

Tämän läpi pitäisi päästä.
Ihanan keltaiset rappuset voisivat vielä entisestään piristyä...
...näin

Sitten yläkertaan. Talo on ehtinyt olla meillä niin vähän aikaa, että ajattelen nyt ensimmäistä kertaa vaihtoehtoja. Koko mahdollisuuksien maailma aiheuttaa minussa lievän hyperventiloinnin. Olo on kuin lapsella karkkikaupassa. 

Ensimmäisestä huone on lapsille. Uuni täytyy purkaa ja tilalle laittaa kamina. Seinän persikkaväri on harkinnan alla - alan siis tottua - katto saa ainakin jäädä alkuperäisen tummaksi puuksi. Lastenhuoneeseen tulee sängyt, avohyllyt ja pöytä puuhailuun. Vanhat ruokakomerot vaatteille. Lastenhuoneesta pääsee erkkeriin, joka on mäntypanelilla verhottu. Mäntypaneli varmasti vaalenee maalilla.


Persikkaa vai jotain muuta.

Vaatteet piiloon

Ja ne haaveet:


Toinen huone on meidän vanhempien makuuhuone. Huoneessa ei ole välttämätöntä, kuin siivous. Kaakeliuuni on kaunis ja toimii. Vaatekomeroon voisi laittaa hyllyjä ja ovelle verhon. Iso vanha vaatekaappi olisi hieno. Sänky voisivat olla rautaiset. Miksei vaikkapa Ikeasta.

Tähän huoneeseen liittyy satumainen mielikuva aamusta. Kun katson ikkunasta, näen pellon, jonka päällä on aamuista usvaa ja usvan keskellä hevonen.

Ikkunat sängyn eteen vaikkapa...
...näin
Ikeasta
Ikkunasta maisema pellolle, jossa...

Lainattujen kuvien linkkeihin pääsee kuvaa painamalla.

5 kommenttia:

 1. Kauniita haaveita :) Toivottavasti toteutuvat!

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva lukea haaveistasi! Tosi hyviä ideoita noissa kuvissa. Sain samaisen haasteen Pepiltä myöskin, joten ehkäpä inspaannun miettimään vastausta itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa miettiessä ja postausta värkätessä on mennyt yllättävän paljon aikaa, mutta samalla se on niin kivaa. Hyvää ajanvietettä, kun ei pääse oikeasti vielä tekemään mitään. Kaksi osaa vielä tulossa. Aion kyllä omaan rikolliseen tyyliini taas vähän muokata sääntöjä omiin tarpeisiin. :)

   Poista
 3. Ihanaa ystävänpäivää Tesu!!

  Kivointa onkin tuo haaveilu,ideakuvien keräily ja suunnittelu...etenkin kun ei ole kiire! Yksi kiireessä koettu remontti ja muutto muistissa, sellaista en enää halua itse kokea. Nyt kun meillä alkaa lasten tarpeet muuttua, niin saa rauhassa suunnitella niiden huoneita uusiksi, O;n huone on nyt aika kiva, U;n ja L;n ihan keskeneräisä ja huonoja.

  Aivan mahtava muuten on tuo yläkerta ja kaunis uuni teidän makkarissa. Meillä muuten myynnissä josjonkinlaita uunia ja kamiinaa, vinksvinks ;)laitanko esitteitä tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tollainen haaveilu on kivaa, kun ei ole kiire. Ja oikeasti aina vähän huijaa itseään, että se tekeminenkin on niiiin kivaa, kunnes todellisuus paljastuu.

   Teillä on kyllä aina ihana koti!

   Meillä on yksi kaminauuni kiikarissa, muttei ne esitteet pahitteeksi olisi :)

   Kiitos kortista <3 Löysin sen tänään aamulla vasta postilaatikon sisäreunaan litistyneenä. Oli mukava yllätys, kun sanomalehti ei jostain syystä tullut.

   Poista