2.2.2013

Kalustajan vaimon näkkäri


Mistä tietää, että joku blogiresepti on saavuttanut huippusuosion? Siitä, kun ei enää löydä alkuperäistä reseptiä tuhansien blogilainauksien seasta. 
Näin on käynyt Kalastajan Vaimon näkkileivälle ja niin kävi Alexander ja Hanna Gullichsenin Avokaadopastalle. 

Tuulesta ei ole hittireseptien maine temmattu. Äiti teki Kalastajan Vaimon näkkileipää ja se oli hyvää. Resepti on nerokas kahdestakin syystä. Ensinnäkin se on hyvän lisäksi terveellistä ja toiseksi: se on myös suurpiirteisten leipurien, kuten minä, muokattavissa. Vaikka täysosuma saattaa olla pienistä yksityiskohdista kiinni, tämä ohje antaa armoa minunkaltaisille leipureille. Kun on enemmän intoa kuin oikeita aineksia, helpottaa, kun resepti on joustava.

Joten kerran vielä:
Kalastajan vaimon näkkileipä tarkoititko Kalastajan Vaimon Knekkis -ohje löytyy täältä.

Ja Kalustajan vaimon näkkärin ohje löytyy alta:

2dl spelttijauhoja (täysjyvä)
2dl ruisjauhoja
1dl leseitä (speltti tms.)
2dl kaurahiutaleita
2dl auringonkukansiemeniä
2dl sesaminsiemeniä
2dl siemeniä ja pähkinöitä
          (pellavan, hampun, chian yms.)
1-2tl suolaa
5-7dl vettä

Sekoita ainekset lisäten samalla vettä, kunnes taikina on tahnamaista.
Levitä pellille (kaksi pellillistä) ohueksi levyksi käsin tai veitsellä.
Jaa taikina ennen uuniin laittoa valmiisiin paloihin rullaleikkurilla.
Paista uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Aukaise uuni 15 minuutin välein päästääksesi "höyryt pihalle". Paista vielä 100 asteessa 1/2 tuntia. 

Hyvää!


Olgalta (Temonen) ilmestyy kevään aikana keittokirja jota odotan. Keittokirjan ohjeet ovat taatusti käyttökelpoisia, sillä en ole koskaan pettynyt kun kutsu on käynyt syömään (ja kutsu käy usein). Kerran oli kyllä sellaista keittoa, että kaikille jäi hämillinen olo. Keimo siitä piti, mutta meistä ei enää kukaan tarkalleen muista mitä siinä keitossa oli. Ehkä mangoldia...

Kirjan ennakkotiedot täältä.


2 kommenttia:

 1. Tuota näkkäriä pitää kokeilla. Mulla on täällä 12-vuotias innokas leipuri, joka voisi kehitellä oman versionsa...

  ps. Mä vaihdoin kännykän takaisin "älyttömään versioon". Kyllästyin pätkivään älylliseen ja sen isoon, klohmuun ulkoasuun. Mitä sitä nettiä turhaan kännykkään sotkemaan... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen alistunut uuteen. En voi vaihtaa takaisin edes, kun SIM-kortti on erilainen. Niihin olisi kuulemma jotain adaptereita. Voisin kyllä hankkia, jotta aina välillä saisin muistella vanhoja hyviä aikoja. Mä en ole ihan vielä varma siitäkään, onko kännykkä parempi kuin lankapuhelin, saati älypyhelin. Huomaan silti joskus kirjautuvani autolla ajaessa facebookiin. Tilaisuus tekee varkaan, vai miten se nyt menikään.

   Poista