13.6.2014

Vesi ja virtaaMonennes sadepäivä.
Se menee niin, että kun on ruohon leikannut, rikkaruohot kitkenyt, aidan aluset niittänyt, kellarin kosteuden häivyttänyt, auton pessyt (hypoteettisesti), nauranut partaansa hyttysten aurinkopaolle niin jo kertoo luonto kuka määrää. Paitsi sen, että vastapestyt tynnyrit täyttyvät puhtaalla vedellä. Vaikka kyllä on käynyt nyt näiden hanojen kanssa samalla tavalla, kuin taannoin minulle tietämättömälle kauranhakureissulla naapurin kuivurilla: Nykäsin paksua rautalankaa apuna käyttäen siilon aukon auki, enkä ihan niin nopeasti kiinni, kuin olisi pitänyt. Isäntä huuteli hekotuksensa takaa, että voi sulkea jo kun minä paniikin vallassa väännän ja kampean jumittunutta luukkua kauran valuessa paineella lytistyneen pussin ohi lattialle. Tapahtumasta toivuttuani nostin anteeksiantoa pyydellen kaurasäkin autoon ja läymäytin oven kiinni niin eikös kyljellään olevan säkin sulkinaru auennut ja huvi jatkui kauran valuessa ropinalla auton joka kolkkaan. Nolona ja hyvät naurut tarjonneena ajelin kauralaarillani kotiin, jossa kanat odottelivatkin jo jonossa nälkäisinä kaura-auton tuloa.


 


Edward A. Murphyn mukaan onnettomuudet estää parhaiten siten, että varmistaa, ettei mikään mene pieleen. 
Eli, kun asentaa aurinkopaneelin, niin tulee varmistaa, ettei sada. Vai?
Ei voi paneelimyyjäkään poutaa luvata, joten sääilmiöt jäävät ostajan vastuulle. Mutta ei siinä, aurinko on nyt paneloitu ja se pilvenkin takaa imeytyvä energia talllettuu ja mikä mukavinta, kaikki kotiinpäin. Tällä pienellä järjestelmällä me lataamme akut, joilla ylläpidämme ainakin tietokoneen, puhelimen, akkuporakoneen, sähköpaimenen ja radion akut. 


Aurinkopaneeli 90W Woima
Latausyksikkö Woima 20A
Siitä se lähtee.

Ostin muuten Helsingin reissulta tuliaisiksi Keimolle kirjan suurin odotuksin.
Virtaa ja veistoja odotellessa.

9 kommenttia:

 1. Ihana aurinkopanelijärjestelmä! Oliko pahan hintainen? Entä millainen tuo invertteri on? Onko lopputulos 230v vai 12v ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paneeli oli 139€, lataussäädin 89€ ja liittimet n.10€ , johdot yms. löyty omasta takaa. Halvempi 5A (n.30€) lataussäädin olis riittänyt yhteen paneeliin mutta ostin isomman niin voi lisätä vielä vaikka 2 paneelia jos on tarvetta. Eli tuo laatikko kuvassa on lataussäädin ja sen tehtävä on huolehtia akun latautumisesta ettei mene yli ja myös huolehtia ettei akku pääse purkautumaan liian tyhjäksi (voi hajota molemmissa tapauksissa).säätimeen tai suoraan akkuun voi sitten kytkeä inventterin josta saa 230v , 300w inventteri alle 30€ joka riittää maltillisesti virtaa kuluttaviin vermeisiin, esim. läppärin laturiin yms. T.Keimo

   Poista
 2. Oli siinä kauranhakureissu..:))
  Hieno juttu tuo aurinkopaneeli!

  VastaaPoista
 3. Sataa sataa ropisee...

  Ihana akileijakuvakollaasi! Mulla on aika reippaasti itäneitä yksilöitä! Riittäis jopa siirrettäväksi!

  Mukavaa viikonloppua! Jospas vähän kuivahtais niin viitsisi pistää nokan pihalle asti...

  VastaaPoista
 4. Vau, omavaraisuus häämöttää! Onnea!

  VastaaPoista
 5. No, aina ei mene kuten Strömsössä ;O)

  VastaaPoista
 6. Voi mikä kauranhakureissu :D Juuri Saksasta kotiin palanneena täytyy ihmetellä sikäläisiä aurinkopanelisysteemejä. Maaseudulla lähes jokaisen talon katto oli vuorattu aurinkopaneleilla. Ilmeisesti pystyvät myös myymään sähköä verkkoon. Olisi hienoa saada edes osa siitä systeemistä tänne. Nimimerkillä: koko navetan lappeen pituiset aurinkokennot haaveena (=lottovoitto)

  VastaaPoista
 7. Kiitos päivän (kaura-)nauruista!!!! :) Ihanat kaksi kuraista kaveria myös... :)

  VastaaPoista