1.6.2014

SelliOh my, vierashuoneen ehostus vei mukanaan pariksi päiväksi. Niin siistiä, kun näkee jo alun alkaen, miten pölyisestä, likaisesta ja muutenkin vastenmielisestä huoneesta tulee syntymään jotain paljon kivempaa. Tällaisissa likasissa hommissa motivoi eteenpäin joka vaiheen silminnähtävä muutos ja se, että voi remontoidessa koluta mielessään kaikenlaisia tarjolla olevia vaihtoehtoja sisustukseen.

Vierashuone on aittarakennukseksi kutsumassamme vanhassa hirsitalossa, joka tiettävästi on ollut alunperin kivitalon paikalla Vehkosuon ensimmäisenä asuintalona. Rakennuksesta pitää jossain vaiheessa vaihtaa hirsiä ja se täytyy samalla oikaista.

 Oviaukko vierashuoneesta toiselle puolelle aittaa on olut välillä umpeen laudoitettu ja sitten taas avattu. Nyt huoneremontin yhteydessä löin laudat jälleen takaisin oviaukkoon. Lattian pesin reippasti vedellä ja mäntysuovalla ja sitten maalasin seinähirret kolmelta sivulta valkoisella öljymaalilla, jotta pimeään, metsän reunassa nököttävään huoneeseen tulisi hiukka valoisuutta. Huoneestä löytyi vanhat haalistuneet verhot, jotka pesin ja siirsin oviverhoiksi. Ikkunaa sekä ovea kehystävät laudat maalasin turkoosin vihreäksi. Tuttavalta saatu pesukomultti kelpasi pesun ja pöytäpellityksen irroituksen jälkeen sellaisenaan huoneeseen. 

Enää pitäisi metsästää muutama patja ja ehdottomasti haluaisin villahuopia peitoiksi. 
Sitten vain vieraille näkkileipää ja vettä, pallo jalkaan, lapio käteen ja ojan kaivuuseen!


 


Olemme muuttaneet nyt Vehkosuolle, enkä voi vaan uskoa, ettei tänään tarvitse enää pakata tavaroita. Illalla tehdään leivinuunissa pitsaa ja saunotaan. 
Tuolta ulkoa kuuluu muuten aggregaatin murina ja höylän vinkuna, kun Keimo valmistelee kerrossänkyä lastenhuoneeseen. Sinne onkin jo maalit ja tapetit katsottuna.
Palataan.

17 kommenttia:

 1. Voi noita ihania ovia...ja hetekoita...ja hirsiseinät...tykkään kovasti!!
  Mukavaa kesäkuuta sinne Vehkasuolle..:)

  VastaaPoista
 2. No wau, tuolla kun makoilis, niin vois keskittyä oman sisimpänsä kuunteluun. Mulla olis kesäkodissa sellainen vanha siankarvoilla täytetetty (vähemmän pehmeä) patja, joka on päällystetty perinteisellä patjaraitakankaalla ja olis niin passeli tunnelmaan. Ja kotivarastossa armeijan villahuopia. Tulenko kylään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulet! Paitsi se siankarvapatja...joku työvangeista saattaa saada oireita, eikä sellaisella sitten tee mitään. Mutta huopien kanssa tervetuloa! Tai muutenkin. :)

   Poista
 3. Voi kun on kivaa ettei tarvitse pakkailla ja miettiä lähtöä. Kuulostaa todella mukavalta. Vierashuoneessa kelpaa loikoilla, varmasti moni mielellään tulee ottamaan sen pallon jalkaan, niin minäkin tekisin! :D Kivaa kesäkuuta Vehkosuolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa kesän alkua myös! Maanantai aamu ja täällä!

   Poista
 4. Hyväkuntoisia ja tukevia villahuopia löytyi ainakin meille Varustelekasta. Eikä edes olleet mahdottoman kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset. Muistelen nähneeni huopia siellä. Kiitos.

   Poista
 5. Voi sinulla on samanlaiset verhot kuin mummu-vainaallani. Hurmaava huone. Tulee hyvä olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat ikkunan verhoja, niin ne on tosiaan vanhasta kangaskapasta, jonka olen saanut. Hyvä, jos huone vaikuttaa asumiskelpoiselta.

   Poista
 6. No siitähän kuoriutui ihana kesäpesä työleiriläisille ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Saa nähdä kestääkö vieraiden selkä. Siis nukkua tuolla.

   Poista
 7. Kyllä kelpaa nyt vieraitten tulla! Erityisen hienot ovat ovet ja nuo oviverhot ovat mielestäni ihan huikeat!

  VastaaPoista
 8. Maailman kaunein selli!

  Olen iloinen, että olette taas Vehkosuolla kokonaan. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä on vankein olot mukavat ja höyhenpukuiset vanginvartijatkin näyttävät melko lempeiltä. Vastattiin kuule haasteeseen, ei me niin kovin hitaita olla.

  VastaaPoista
 10. Teil on koittanu kesäelämä, JEE! mulla koittaa Juhannuksena jolloin aion karata saareen Korppooseen. Mun lomaa kestää tosin vain 3 viikkoa, mutta musta se tuntuu PIIITKÄLTÄ :) Nyt voidaan siis tulla vaikka Vehikiselle kylään kun teillä on kesähuone valmiina, mahtavaa :) Tuollaista mäkin olen haaveillut tonne meidän ylämökkiin, mutta se on niin laho vielä, että vaatii vähän enmmän kunnostusta. Joskus sitten... Ihania kesäpäiviä sinne, puss o kram!

  VastaaPoista