7.10.2014

Kvaak kvaakTuossa kuvassa lapset ajavat pyörillä ympyrää taskulamppujen kera. Eivät uskalla olla talossa sillä välin, kun saunomme vaan katsovat parhaaksi oleskella lähistöllä. (Saunaan mahtuu vain tietyssä mielenhäiriössä koko perhe.)

Olen muuten havainnut, että jos pitää pimeässä haparoiden liikkua tai tehdä jotain, kannattaa laittaa silmät kiinni ja pelata muilla aisteilla sen sijaan, että yrittää heikkoa näköhavaintoa hyödyntäen edetä. Otan usein pimeässä vesisäiliöstä vettä lasiin niin, että pidän sormea lasin sisäpuolella hieman reunaa alempana. Usein onnistun. Pimeässä on muutenkin mielenkiintoista tehdä kaikkea; etsiä omaa oikeaa ja vasenta kenkää kenkäläjästä, tunnustella tulitikun raapaisupäätä, löytää lasi yöpöydältä kaatamatta sitä, haparoida kännykkää yöpöydältä ja muistaa, että se lasi oli edessä, miettiä, miten päin paita laitetaan päälle oikeinpäin, kävellä raput laskien viiteentoista, ottaa viidennentoista askeleen turhaan, kun rappuja oli vain neljätoista, huudella koiraa ovelta ja pohtia mikä sieltä läähättäen lähestyy tai kokeilla sormella silmää, onko se auki vai kiinni. 

Inhottaa, jos joku tulee silloin sohimaan taskulampulla omiaan. 


Tirsk, koivu vuodattaa.
Perunamaalla kukkii taas optimismi.
Slaavi tutustumassa suomalaiseen polttopuuperinteeseen.

Huomio!
Jos kärsit ornitofobiasta eli lintufobiasta, älä katso kuvia alla. Jos et kärsi ornitofobiasta, mutta haluaisit, katso Hitchcockin Linnut (The Birds) elokuva. Jos et vielä sittenkään kärsi lintufobiasta tai aina pahempi, mistään fobiasta, saatat olla hypofobiafobikko eli pelkäät sitä, ettet pelkää. Ei ehkä kannata siinäkään tapauksessa katsoa, jos on ornitomania. Menee överiksi linnut. Minulla taitaa olla vain onomatomania ja fobialistamania. Vaikeahoitoisia nekin.

En ymmärrä linnuista paljoakaan. Nämä ovat valkoposkihanhia. Jokasyksyinen ilmiö täälläpäin tämä joukkoihin kutsunta. Viikkotolkulla yllämme lihakatto (kiitos E sanonnasta ja mielikuvasta).


Näistä voisi tehdä tapettia.
NYMUTAV WTVT… Ne osaa kirjoittaa.

23 kommenttia:

 1. Miten upea kuva tuo ylin! :) Ja pimeässä on ihanat puolensa, jos ei pelota - tai jos on joku jonkun käteen tarttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukahan sen kuvan otti, kun me olimme saunassa. :0 Mielikuvitus on kyllä pimeässä vihollinen.

   Poista
 2. Minä katselen noita hanhia ja mietin, miten monta paistia tuossa lenteleekään, vaikkakin metsästäjän vaimona ja tyttärenä tiedän kyllä, että ne ovat rauhoitettuja! Mahtavia pimeähetkiä sulla! Onko känny vielä toimiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan tuolla joukossa olla joku rauhoittamatonkin hanhilaji, kun oikein tarkkaan katsoo. Känny on ihmeen kaupalla vielä ehjä. Nimim. Vettä lattian raoissa

   Poista
 3. Ja taas mua nauratti! Etenkin silmän koittaminen sormella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo, nauru saattaa pidentää ikää. Ja aikaa lihakaton alla.

   Poista
 4. Toi pimeysjuttu on niin totta! Ehkä sitä on vaan tottunut liikaa luottamaan näköaistiinsa, vaikka olisi ne (viisi) muutakin. Olen oppinut jopa nauttimaan pimeydestä nyt, kun siihen on tottunut ja pihamaa tullut niin tutuksi, että kaikki kivet ja kolot on muistissa. Alussa pimeä pelotti ihan jäätävän paljon. Tai ei se itsessään, vaan oman mielikuvitus siellä pimeässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja tuntemuksia, oikeastaan aika ristiriitaisia. Välillä aivan mahtavaa, välillä paniikin omaista.

   Poista
 5. Mulle sähkömies yritti väkisin pihavaloa..sellaista käpyä (mä en tykkää niistä!) kieltäydyin, mutta hän veti sähkövedon, minä vaihdoin sähkömiestä ja asennutin siihen auton lämmitystolpan. Mulla on pari liiketunnistinvaloa pihassa, mutta mä osaan kulkea täällä pimeässäkin :) (Mikä siinä muuten on että rakennusmiehet tietävät paremmin kuin nainen joka omistaa tilukset.. vaikka kielsin niin ne tunki mun 5m2 saunaan vedon VESIvessalle! siis kun kaverit tulis kylään, ni vois saunoa siten että yks istuu pöntöllä ja kolme muuta mahtuu lauteille.. väliin mahtuu reilu metri.. Kuulemma 20vuoden päästä haluan sellaisen kuitenkin.. sitä odotellessa hommasin putkimiehen katkaisemaan tuon putkivedon.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti paljon muutakin, mitä et tiedä haluavasi. :) Se on rakennusalan ihmsille vaikea tajuta, että yks tyyppi, vielä neinen, haluaa vähentää mukavuuksia, kun kohta kaikissa taloissa on jokaiselle asukkaalle oma vessa.
   Meillä on rappukäytävässä aurinkokennovalo liiketunnistimella sekä ruokakomerossa ja kellarissa. Mutta se on koomista, että kun valon määrä vähenee ja sen tarve kasvaa käytännössä, lamput lakkaavat toimimasta. Siellä sitten hapuillaan.

   Poista
 6. Upeita kuvia!! Mikä tunnelma. Fiilis. Syksy.

  VastaaPoista
 7. Olipa viihdyttävä postaus :) Toi pimeäjuttu oli mielenkiintoinen. Jännä oli lukea toisen sanoja samoista asioista, mitä on ajatellut itse. Ja noi lintukuvat ! Upeita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun hauska kuulla, että jonkun muunkin päässä liikkuu hämäriä asioita. Kuvista bonukset Keimolle.

   Poista
 8. Tää on mun kaikista suosikkiblogeista suosikein! Loistavaa, että joku pystyy loihtimaan erilaisia tunnelmia pienillä tekstinpätkillä ja kuvilla.

  VastaaPoista
 9. Taas aivan mielettömät kuvat ja varsinkin koivunhalkaisukuva. Ja kaikki.

  Pimeässä on parempi laskea 15 askelta 14 portaalle kuin toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista Keimon puolesta. Onneksi tosiaan niin päin, että liioittelee askelia. On se silti hölmön tuntuista.

   Poista
 10. Tämä on niin paras blogi. Toit taas auringon pilvisen päivään, kiitos :)

  -Maarit-

  VastaaPoista
 11. Vitsit miten hieno blogi. Mulla on usein ikävä Suomen hiljaisuutta, syksyn kosteutta ja metsää. Erityisesti metsää, jossa ei ole ketään. Nämä kuvat tuo kaikki ne piilotetut tunteet pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, jos edes himppusen verran sain tunnelmaa välitettyä. Metsä on ihana, Suomen metsä varsinkin (muista ei ihan niin sikana kokemusta).

   Poista
 12. !!! :) :)
  (en kyennyt parempaan)

  VastaaPoista