18.4.2013

He-te-kaAjattelin talvella, että kun tänä vuonna kevät tulee, lumi saa sulaa itsenäisesti omaa tahtiaan pois. 
En lapioi lunta ja hakkaa jäätä, sillä se on hullun hommaa. 

Katsoin tänään yhden jakson Puutarhakeskiviikkoa ja sitten se tapahtui. Kuitenkin. 
Lapioin kesää lumen alta kuin raivohullu apina. (Kyllä, lunta lapioiva apina.) 
Täällä on vielä ihan tolokuttomasti lunta, vaikka paljon on jo sulanutkin. 

Ensimmäisenä kevään näki vanha heteka eli trampoliini, jonka päällä oli metri lumikolattua lunta. 
Voi vitsi, miten se trampan näkeminen jaksaa aina ilahduttaa.
Kaivoin vielä pienen puutarhapöydän esille ja pistin kynttilän palamaan ja "kukkia" pöydälle. Syksyltä näyttävää maisemaa katsellessani kylmäsi: Jos nyt joku sanoisi, että ei tu kesää, huomenna alkaa syksy, 
pitäisi pistää kaikki peliin, etten hajoaisi. 


9 kommenttia:

 1. Tuo on just niin totta, että jos nyt tulis aikahyppäys syksyyn, niin APUA. Ihan pakosti tarvitsee vihreää, valoa ja lämpöä ennenkuin kestää taas syksyn.
  Meillä kysellään trampasta harvasepäivä, muteituuennenkulumetsulaa.

  VastaaPoista
 2. Terkkuja toiselta raivohullulta apinalta. Olen tänäänkin viskonut lunta suliin kohtiin aikamoiset määrät. Tosin täytyy kyllä myöntää, että meillä maisema on pikkuisen lohdullisempi... Tässä vesisateessa ne heitellyt lapiolliset häviävät aika nopsaan. Mutta on sitä vielä. (En muuten osaisi ottaa kevättä vastaan, jos en pikkaisen avittaisi. Tietty jos olis vaikka jalka paketissa...)

  Hassua muuten huomata blogien kautta, miten epätasaisesti sitä lunta tuntuu Suomessa olevan. Tuolla Turun suunnalla oli jo kovin sulaa.

  Mutta kyllä se tulee! Onneksi ei asuta Pohjanmaan tulvien keskellä!

  VastaaPoista
 3. Heteka on hauska trampoliini :) Itsekin joskus sellaisella hyppinyt. Meillä on tullut vettä taivaan täydeltä eli on ainakin lumet käyneet täällä vähiin. Hetken jo päivällä epäilin nukkuneeni kesän yli ja heränneeni syksyyn tuulen yltyessä.

  VastaaPoista
 4. Täällä Etelä-Savon korvessa on jo oikeastaan sula piha. Piti ihan katsoa tuota päiväystä, että tänäänkö lapioit lunta, mutta niin se vaan on erilaista eri puolilla Suomea. Ja edelliseen puhujaan yhtyen, ei kyllä käy pohojalaasia kateeksi. Meillä kyllä sitä vettä on, mutta on pysytellyt onneksi toistaiseksi noissa järvissä vaan :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä tosiaan lunta on vielä, mutta onhan täälläkin tiet olleet sulia jo jonkin aikaa. Ja vettäkin on satanut, ettei ainakaan ole siitä kiinni sulaminen. Lunta vaan yksinkertaisesti on satanut kai sitten paljon. Tosin viime talvena oli vielä enemmän. Onneksi maa tuntuu olevan lumen alla sula.

  Melko paikallisia tosiaan on nämä ilmiöt. Länsi-Suomessa on tunnetusti kevät aina meitä edellä. Siellä varmaan jo vuokot kukkii ja pääskyset lentelee. :)

  VastaaPoista
 6. hehee, siellähän on kevään ensimmäinen kukkanen ponnahtanut tuohon lapion viereen kukoistamaan ;D

  mä olen aivan onnessani että on satanut viikon, allergiat on röyhähtäneet näköjään niin että meinasi olla jo vaikeeta. kumpparit jalassa loiskuttelen rantapolkuja ja tarkkailen jäidenlähtöä saimaalta, mukava uusi lisä elämään nähdä järven kaikki eri vaiheet. vielä porukka uskaltautuu jäälle sellasten liitovarjosysteemien ja suksien kanssa, minä kun kyttään lähinnä jo koska pääsisi uimaan :D

  turussa on kuulema avattu jo eka jätskikioski, jooo... ei oo ihan vielä kevät siinä vaiheessa täällä mutta jäätelö kyllä maistuisi, tietty :D t.N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Kausalan torillakin on seissyt jätskikioski jo ainakin viikon. Kuulemma saattaa viikonloppuna aueta, jos säät sallii.
   Voisin ehkä saada hiukan väriä kasvoihin, kun ei meinaa erottua valkoisesta seinästä.

   Järvi on vielä tähän aikaa vuodesta niin hyisen näköinen, mutta lupaa aina vaan parempaa. Varmasti kivoja lenkkimaisemia. Järvet kyllä nostaa maiseman arvoa.

   Poista
 7. Miä oon ihan kypsä tohon lumeen! Untuvatoppis päällä tänään just tarkeni tallilla! Kyl on epistä!

  VastaaPoista