20.5.2013

Nothing Compares 2U

Kuva: Keimo

Viikonloppu takana (taas liian lyhyt).
Jaan postaukset kolmeen osaan viikonlopun päivien mukaan. Vaikka haluankin listailla tekemisiämme, koko viikonlopun sullomisesta yhteen postaukseen on listavaara...
*vessan ikkuna - done
*sänky - check
* kasvimaa - almost done
*riukuaita - käynnissä
* räystäät - in a waiting line
...eikun ei näin.

Perjantai
Olin Sinead O'Connorin konsertissa Finlandia-talossa. 
Menin yksin, koska pelkäsin idolini rapistuneen. En halunnut ketään todistamaan, kun mielikuvani sortuvat ja joudun myöntämään, että nuoruusvuosieni anarkistinen solisti on vain virttyneessä t-paidassa himmaileva, pöhöttynyt "äiti maa",  joka jammailee itsekseen väsyneen reggaehtavia laulelmia. Halusin luikkia vähin äänin paikalta kotiin nuolemaan haavoja ja hyräilemään: "It's been too many hours and too many days..."

Mutta kannatti mennä, en pettynyt. Finlandia-talo oli outo ja jäykkä ympäristö, mutta en lakannut hämmästelemästä sitä, miten lähelle pääsin häntä ja kuinka intiimiksi tuo sali teki konsertin. Vaikkei Sinead tarjoa ulkoisella habituksellaan visuaalista herkkua ja hän on melkoisen erikoinen esiintyjä paljaine varpaineen, aurinkolaseineen, kaljuineen (olisi tietysti vielä oudompaa, jos Sineadilla olisi hiukset), nopeine mumisevine speakeineen ja kokovartaloeläytymisineen, hänen musiikki on erityislaatuista. Se on ajoittain sekavaa, mutta herkkää, melodillista, provosoivaa ja kaunista. Lisäksi kahden kappaleen verran melkein pelottavan voimakas laulu, a capella, teki hurjan vaikutuksen. Turhaa pelkäsin - ei se ideologia mihinkään ollut kadonnut.


Lempikappaleeni Troy jäi kuitenkin kuulematta. Uusimmalta levyltä valitsisin tämän: (Sinead O'Connor - Take Off Your Shoes )
Ehdin muuten napata konserttiin mennessäni Ikeasta sen rautasängyn, josta olen haaveillut.
Ja Keimo odotti Vehkosuolla lämmitetyn saunan kera. Olipa mukava laskeutua hiljaisuuteen.7 kommenttia:

 1. Vai mitä että aloit vähän leikilläsi miettiä itelles siiliä tukkaa? :D
  Oli varmaan aika vaikuttava konsertti.

  Wau, hieno sänky! Oli varmaan kova roudaaminen yksin. Toivottavasti sait sen hyvin kyytiin. Olin muuten jostain syystä nähnyt silmissäni, että se on valkoinen, mutta ei niinkään siinä mielessä että sen pitäisi olla valkoinen. Vois toimia hyvin myös niin että on vinossa niin että päät ovat tuonne takakulmaan päin. Tuliko hyvät unet siinä?

  Hitto noita Keijon kuvia (tota sun kuvaa tarkoitan nyt). Mahtavaa kansi- ja julistematskua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä kaljua miettii, kai jokainen. Se olisi niin kätevä.

   Mä pestasin siellä Ikeassa yhden nuoren miehen apuun (olisin yksin saanut, mutta tilaisuus on käytettävä). On käynyt mielessä laittaa se sänky kulmittain, mutta en jotenkin siedä tyhjää tilaa pään takana, joten...

   Keijon kuvat on hyviä, vois tapetoida seinät niillä, jos olis rahaa teettää kuvia julisteiksi. :)

   Poista
  2. No kuulepas sisko. Ite etsin pitkään paikkaa, jossa voisi teettää julisteita edullisesti omista töistäni. Yleensä kappalehinnat ovat todella suolaisia etenkin jos painaa vain yhdestä muutamaan kappaleeseen. Sitten löysin paikan, jonka hinnat olivat todella edullisia, mutta olin tosi skeptinen, että niillä hinnoilla matsku ja/tai painojälki on varmaan ihan aunarista. Mutta mitä vielä: laatu oli loistava ja materiaali kunnon julistepaperia.

   Olen teettänyt siellä kuvia tai töitä monta kertaa jullareiksi (meillä kotona olevat esimerkit ovat Mannan huoneeseen tekemäni julisteet), joten kokemani perusteella suosittelen sitä lämpimästi. Kun tilaat, sieltä tulee usein alennuskoodeja seuraaville tilauksillesi ja hyviä tarjouksia ylipäätänsä. No tulipas hyvä mainospuhe, mutta se tuli sydämestä. :D

   Jos tarvitte apua painoteknillisissä jutuissa niin autan mielelläni.

   http://www.posterplease.fi/tuotteet/product/14/Juliste/

   Poista
  3. Tilasin nyt sitten kuusi pikkujulistetta n. 5€ kpl. Kiitos kannustuksesta.

   Poista
  4. Jee, mahtavaa! Toivottavasti tulee hyvät. Kerro sitten!

   Poista
 2. Apua tota ekaa kuvaa. Niin kaunis. Niin kaunis.

  VastaaPoista