21.5.2013

AkkuvirtaaMeille uuden, mutta iältään vanhan pihamaan kasvuston seuraileminen on jännää -  päivittäin uusia yllätyksiä, niin hyvässä kuin pahassa. Täällä saa kaikki kukat kukkia toistaiseksi. En silti haluaisi rikkaruohoja reunustamaan kasvimaatani. Olisipa edes nokkosta, mutta ei. Vuohenputkeapa se, runsain mitoin.

Mustajuuri, nauris, pinaatti, maa-artisokka ja valkosipuli ovat itäneet kasvimaallani. Pelkäsin lauantaisen ukkoskuuron jo vieneen kaiken mukanaan, mutta siellä he terhakkaasti minua sunnuntaiaamuna tervehtivät.  

Kun nuori nainen lepää, on kuin rahaa pankkiin laittaisi.

Minulla meni Vehkosuon lauantaikin ihan hukille, sillä lähdin kauppaan ja tallille ja matkan varrella pistäydyin Ravintolapäivän Virpin (Petäjämäki) Villivihannes -popup ravintolassa. Menu oli aivan täydellinen kasvis-kalaruokailijalle, joten pistelin koko listan suuhuni alusta loppuun. Kympillä sai:

Kantarellikeitto, nokkos-grissini 2 €
Vuohenputkipiirakka pala 2 €
Loimulohta villivihannes salaatilla, luciferin hillo ja tzatziki 3 €
Mustikka-jäätelö 2 €
Kahvi / Yrttitee 1 €

Martta-lehdessä (3/2013 muistaakseni), löytyy artikkeli Virpin mahtavasta hiekkakasvimaasta, sekä täältä.

Keimo rakentelee. 

Ilta huipentui Euroviisujen jännittämiseen. Jännitin Hollannin Anoukin ja Unkarin Bye Alexin puolesta ja sen puolesta, kestääkö meidän tekniikka loppuun asti. 
Sähkötön järjestelmä rakennettiin auton akusta (12V?), invertteristä ja akkukäyttöisestä iPal-radiosta (kaiutin) sekä nettitikulla varustetusta tietokoneesta. Yle lähettää Areenassa ohjelmat reaaliajassa, joten erillistä digiviritintä tai antennia ei tarvittu. Ihan huippua. 

Ukkonen piinasi lähes koko lähetyksen ajan. Sitten loppui virta akusta, kun lähetystä oli jäljellä vielä tunti. Loppulähetyksen pisteenlaskuja tärkeämmäksi seurantakohteeksi kehkeytyikin tietokoneen akkuvirran prosenttimäärä. Keimo oli hätätapauksessa jopa valmis irrottamaan autosta toisen akun. 
Mitä mies ei tekisi euroviisuhuumaisen naisen vuoksi!


Lähde ja sen suonet vetävät salamoita puoleensa.

Kuvat: Keimo

17 kommenttia:

 1. Näköjään samalla ohjelmalla on lauantai vietetty - myös minä kävin samaisessa ravintolassa syömässä (koko listaa en kyllä jaksanut) ja illalla viisuja ja ukkosmyrskyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun hauskaa. Siellä Virpillä olikin 150 asiakasta, ei hassummin. Ilma oli päivällä hyvä ja ruuat ihan loistavia.

   Ukkosmyrsky oli melko hurja. Kiva kun sain paikallisen lukijan :)

   Poista
 2. Sinne Vehkosuolle sopii varmasti loistavasti sellainen pikkaisen villi puutarha! Ei mitään muotopuutarhaa...

  Ihanan kuuloinen menu siellä raflassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään nimessä mitään muotopuutarhaa sinne. Eilen kuitenkin alkoi hikikarpalot nousta otsaan, kun katselin sitä vuohenputkien vyörymistä kohti käännettyä maata. Aapuuva.

   Ravintolaan oli just vaan niin kiva pistäytyä tuollaisena päivänä.

   Poista
 3. Meilläkin oli ukkonen, mutta oli vähän aikaisemmin illalla (lähetettiin se teille). Aloimme juuri syödä kun alkoi salamoida ja jyristä aika kunnolla. Hyvä ruoka, kynttilät ja kaverit pöydän ympärillä, hieno tunnelma! Euroviisut saatiin katsoa ilman ukkosta.

  Olin samaa mieltä Anoukista, josta tuli myös mun yksi suosikki (paitsi huumorimielessä piti fanittaa discodraculaakin).

  Tosi hienot kuvat taas. Hyvä tunnelma tossa viisujen katsomiskuvassa. Luulin ensin, että olit yksi lapsista kun näytit niin pikkuiselta tytöltä. :D

  Ah, olis kelvannut mullekin toi menu alusta loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ukkosesta. Sen vuoksi Keimo istui pihalla kamera kädessä eikä ollenkaan katsonut mun kanssa euroviisuja (paitsi tietokoneen loppuprosentteja). Tulipahan pari hyvää kuvaa sitten.

   Toi Anoukin Birds soi kokoajan päässä, mut ei se haittaa.

   Jaa, vai että yksi lapsista. Hih.

   Pitää vielä mainita, että Virpi tekee tilauksesta vaikkapa saman menun sullekin.

   Poista
 4. Ooh, pikkuisen edulliset hinnat tuolla popupissa :) Kyllä kelpais herkutella! Ja tuo teidän rautasänky on miunkin haavelistalla...isäntä vaan toppuuttelee että kun on jo sänky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin halpaa, en miettinyt kahta kertaa, että otanko kaikkea.

   Tuo sänky on oikeasti ensimmäinen ostettu sängyn runko mitä meillä on ikinä ollut. Jos ei olisi Vehkosuota, niin en minäkään varmasti olisi ostanut koskaan tuollaista.

   Poista
 5. Teillä on ollut oikein kunnon euroviisuhuumaa. Taivaskin lyönyt tulta.

  Hyvä se on ihmisen (vaikka ravintolassa) ja koiran (kesäisellä nurmella) ladata akkuvirtaa. Niin ei sitten lopu kesken tärkeän ohjelman :)

  Vanhat puutarhat voivat olla yllätyksiä täynnä. Ne on aika jänniä. Ja kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla puutarhassa löytyy joka päivä uutta, vaikka osasta sainkin jo jonkinlaista raportointia. Minun nimimuistilla vaan ei muisteta mitään. Muistan pionin ja mustialan ruusun. :)

   Ukkonen oli kyllä hieno ja aika jylhää oli olla talossa. Lohdutin lapsia, että on tämä talo ollut tässä jo 80 vuotta pystyssä, ei sitä yksi ukkonen kaada (tarkoittaako se sitten sitä, että loppu on lähempänä...).

   Poista
 6. Vau mikä salamakuva- ja onhan ollut jännittämistä ;)
  Mukava tunnelma tuossa viisukuvassa! mie en jaksanut seurata kuin 10 ekaa ja sit iski väsy. Tosin muisteltiin, miten lapsena euroviisuja katsottiin tositosi tiiviisti ja pisteitä annettiin. Miten voikin olla näin tylsä ja väsynyt. pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen katsonut varmasti kaikki viisut kouluikäisestä lähtien, patsi sinä vuonna, kun Suomi voitti :D Sellaista se on, ihmisen elämä.

   Poista
 7. Sunnuntaina kun latkin aamukahvia takapihalla, tuntui kuin olisi yön aikana vahingossa matkustanut tropiikkiin. Käsittämätön lämpö! Meillä asti ei ukkostanut, ei edes satanut. Kauhulla odotan ekoja ukkospäiviä Töllillä. Siellä sekin saa käsittämättömät mittasuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin tropiikkimainen ilmasto sunnuntaina. Ötökät kiittävät.

   Meitä on hiukan varoteltu, että kun ukkonen tulee, se iskee aina lähelle lähdevesien ja soisen pohjan takia. Oli hiukan jännää, mutta onneksi ei tarvinut sähkölaitteista välittää.

   Poista
 8. Oho mikä menuu, ois maistunut mullekin! :) Mä olen laajentanut koiralenkkejäni siinä toivossa että löytäisin nokkosta. Aion parantaa sillä (ja/tai vahvalla mielenvoimalla? :D) itseni siitepölyallergiasta! :D
  Kummasti sitäkin alkoi syötyään epäilemään että olikohan se nyt varmasti nokkosta, mutta ainakin se kerätessä poltti - mies tarjoutui testialustaksi ja sehän sopi mulle :D Sillä ja nokkosella on pitkä historia, M on saanut ekan jälki-istuntonsa ala-asteen luontoretkellä kun on todistellut muulle luokalle että tietää mistä nokkosta otetaan kiinni ettei se polta, ja yllyttänyt koko luokkaa kokeilemaan. Ope oli sitten taas etukäteen ilmeisesti päättänyt että kukaan ei koske yhteenkään nokkoseen. Aika niuho :)
  Tunnelmallisia viisukuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen on kyllä hyvää, ollaan syöty sitä taas nyt, kun nuoria versoja löytyy. Pitäisi kuivata sitä heti nyt kerpuiksi, ennenkuin kukkii ja puistuu (puisettuu, puittuu, puituu...ööö?). Olen kuivannut parina vuonna myös hepalle talvella rautalisänä annettavaksi.

   Meidän pihalta löytyy ja myös Vehkosuolta. Tervetuloa pomimaan!

   Onpa ollut kyllä nipo-ope. Luontoretki, jossa ei saa koskea, katsoa, kuunnella eikä haistella jälki-istunnon uhalla. :D

   Poista
 9. Puutuu? :)

  Joo, ei selvästi osannut arvostaa käytännön selvitytymistaitoja tuo ope :D Mä ryöppäsin pakkaseen nyt ekan litran nokkosta ja tähyilen koko ajan lisää, kiitos mielelläni kurvaan Vehkosuollekin niittämään satoa!!! :)

  VastaaPoista