3.6.2013

Piuhat poikkiJoskus on niin, että tekemisen maku tulee kaikille samaan aikaan. Kukaan ei syö toisen energiaa, vaan ruokkii sitä. Paremmissa piireissä sitä voisi kutsua onnistuneeksi tiimityöskentelyksi. Kaikilla draivi päällä ja potkua tekemisessä. 

Sellainen oli perjantai. Kasse leikkasi ruohon saunan ympäriltä, kitki rikkaruohoja ja siivosi saunan pukkarin. Keimo poisti tolpista puhelinlangat. Se viimeinenkin jäänne sivistyksestä on nyt revitty alas eikä ole enää piuhat kuvia rumistamassa. Tolpat saavat silti vielä jäädä. Ehkä järjestämme kahdeksalle tolpalle toteemipaalun maalauskurssiviikonlopun. Tolppakengät mukaan. 
Minä menin pusikkoon. Masennuin luumupuiden juuristosta niin paljon, että päätin poistaa riivatun lailla levinneen versoston leikkaamalla ja sahaamalla. Tein raukkamaisen siirron ja tiedän häviäväni sen, mutta - 
pois silmistä, pois mielestä.  

Lauantaina rakensin viiden tähden aamiaisen puolessa tunnissa ja olen ylpeä siitä. Heräsin 6.30 ja ehdimme nipin napin Kassen todistuksen hakuun "kaupunkiin" 8.30:ksi. Lähtö pystymetsästä aikataulutettuun sivistykseen onnistui osittain, sillä matkasta jäi kotiavaimet, Keimon lompakko ja kun olin ehtinyt tästä toipua, huomasin omankin lompakon puuttuvan ja auton tankkikin huusi tyhjyyttään. Onneksi lapsilla on käteissäästöjä ja omaan taloon saa murtautua. 


Vaikka todistus oli täynnä hyvää, parasta on se, että Kasse selvisi ensimmäisestä vuodesta koulumaailman "villissä lännessä" kunnialla.  

Kuvat: Keimo

9 kommenttia:

 1. Tulipa mieleen tuosta "villistä lännestä" että kiinnostaisiko teitä steinerkoulu...? Meidän kaksi pienintä on siellä ja se systeemi on kyllä paljon "sallivampi" kuin normiperuskoulu. Siis siinä mielessä, että lapset saa olla lapsia paljon pidempään. Oli kivaa lukea nytkin vitosluokkalaisen "todistuksesta" (siis siellähän ei saa numeroita kun eka kerran vasta kasiluokan keväällä, sitä ennen saa sanalliset arvioinnit joka aineesta) mitä he ovat tehneet vaikkapa liikunnassa vuoden aikana: luistelimme, hiihdimme, LEIKIMME LIIKUNTALEIKKEJÄ JA TEIMME RETKIÄ METSÄÄN. Vähän muuta kun peruskoulussa... Lisäksi ovat jo parin vuoden ajan nikkaroineet itse leikkimökkiä koulun pihalle. Suunnittelusta asti kaikki on lasten tekemää. I like.

  Mukavaa kesälomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Steinerkoulu on varmasti parhaita mahdollisia koulumuotoja ja nimenomaan luovuutta ja sosiaalisuutta tukevaa oppimista. Meidän tapauksessa kulkuyhteydet ratkaisevat ja lähikoulu tulee siten valituksi ensisijalle. Alakoulu on vain muutaman sadan metrin päässä. Vaikka alakoulu on iso, yhteisöllisyys on hyvällä tasolla ja vanhemmat tuntevat toisensa aina jotain kautta. Toivon, että lapsen vilpittömyys ja itsetunto kantaa pitkälle, vaikka koulussa kohtaakin erilaisia haasteita. Maailmassa ne tulevat vastaan kuitenkin jossain vaiheessa.

   Kivaa kesistä teille myös!

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! Siis vitsit kerro Keimolle, että sillä on aivan mahtava sommittelun lahja, ja hän näkee valon ihanasti!

  Jo reilun kolmen kuukauden päivät teidän seikkailuja seuraillut, kade vaan oon täällä kaupungissa kaupunkilaismieheni kanssa kun joudun nyhjäämään ainakin seuravaat kolme vuotta.

  Tekis niin mieli tulla joskus kattoon, et näyttääkö teillä yhtä ihanalta kuin kaikissa Keimon ottamissa mahtavissa kuvissa. Se on se rajaus, tekee taikoja ja antaa sielunrauhaa tekemättömistä töistä.;)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana valo ja tunnelma tuossa ekassa kuvassa, kesäillan lempeää taikaa!
  Minähän innostuin tuosta toteemipaalun maalauskurssistakin :D Entä juhannussalko (tai kahdeksan)? :)

  VastaaPoista
 4. Järkyttävän upeita kuvia. Olen aivan mykistynyt.

  VastaaPoista
 5. Kuten edellisistä kommenteista jo on tullut ilmi - kuvat ovat kauniita! Onnea ekasta kouluvuodesta selviytymisestä ja mukavaa kesälomaa!

  Niin ne joskus suuresta sivistyksestä viestineet asiat katoavat maisemasta. Niinkuin nyt teiltä puhelinlinjat.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille hurjasti kommenteista. Keimo varmasti saa viestin ja tarvitseekin kehuja, koska itse aina kovin kriittisesti suhtautuu kuviinsa. Sillä tavalla tietenkin kehitys pysyy vauhdissa, mutta saa sitä joskus vähän leijuakin. Itse olen niin laiska kuvia säätämään, että kelpuutan vähän kehnompaakin materiaalia. Onneksi joku jaksaa.

  VastaaPoista
 7. Näkee, että draivi on hyvä. Hikisetkin työt näyttävät kauniille näissä kuvissa :) Tästä SE kesä ALKAA!

  VastaaPoista