16.9.2013

Out of Vehkosuo
Keimo on ollut viikon lomalla ja tehnyt puita kotiin talveksi sekä valmistellut Vehkosuolle uusia kellarinovia osittain uudesta ja osittain vanhasta materiaalista. Minä olen keskittynyt siinä sivussa arjen pyöritykseen. 

Perjantaina savustimme ja söimme Keimon torstaina pyytämän siian (kahen kilon siika!) ja vihimme ruokahuoneen uuden pirttipöydän käyttöön Tampereen vieraiden kanssa. Ruokahuone on tiloiltaan ahdas, mutta pöydän ympärille mahtui helposti neljä aikuista ja kolme lasta syömään. 
Sen verran kolea ilma oli sisällä, että Porin-Mattia piti hiukan lämmitellä.

Lauantaina minä poistuin kavereiden kanssa Helsinkiin Hevoset Stadikalla tapahtumaan kokonaiseksi kahdeksi päiväksi ja jätin Keimon Kassen ja Tupen kanssa Vehkosuolle. Kepe oli tilapäishoidossa.

Nyt kertookin Kasse, mitä Vehkosuolla touhuttiin poissaollessani.

"Iskä teki kellarinovea ja sitte me syötiin sitä kalajuttua, mitä silloin syötiin, kun R ja T ja pikku I oli kylässä. Sitte kun me mentiin takaisin Vehkosuolle urheilukisoista, niin me syötiin jätskit. Sitten me (öö tota mä mietin vähän...) syötiin vähän karkkia ja Pullalla ja Mystillä oli kisat. 
Sunnutaina meillä oli pyöräretki. Me pyöräiltiin varmaan viisi tai kuusi kilometriä ja nähtiin vessan näköinen pieni mökkelö ja ajateltiin, että onko se joku maja vai ulkovessa. Me jatkettiin eteenpäin ja jäätiin umpikujaan ja piti kääntyä takaisin. Me mentiin myös yhtä toista tietä pitkin ja nähtiin sellainen pusikko, josta oli oksat ja heinät taittunut. Iskä sanoi, että se on ollut varmasti hirvi ja sitten me jatkettiin matkaa. Kotimatkalla pysähdyttiin lammen kohdalle ja otettiin sellaiset pampulat (osmankäämi) mukaan.
Kun me tultiin takaisin Vehkosuolle, me syötiin hernekeittoa. Illemmalla me mentiin saunaan ja syötiin iltapalaa ja sitten sä tulit."

"Kasse se silmäjuttu!", Tuppe huomauttaa. 
"Kun me leikittiin navetassa, mä puhalsin sellaiseen kuppiin, josta meni mun silmään jotain 
ja sitten mun silmä oli kipeä."

Sunnutaina karistin kaupungin pölyt saunomalla Vehkosuolla. Ilta oli viileä ja kirkas
ja jäimme vielä yhden yöksi ennen paluuta nykykotiin.Hevoset Stadikalla oli kiva tapahtuma. Håkkus (Håkan Wahlman) piti vankalla juontokokemuksella tunnelman pilvissä ja meidän talliporukan "Nyt on Sebben (Sebastian Numminen) päivä" -läppä muuttui lopulta todeksi ja sitä kautta aidoksi Sebben puolesta juhllimiseksi. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli sekä juhlava että rento. 
Mutta! 
Kroonisesta ruokahalusta kärsivälle Stadikan ruokatarjonta oli pettymysten pelikenttä. Koska Mozzarella panini oli loppu tai kohta tulossa ja taas loppu taikka ehkä kohta tulossa ja lopulta ei ehkä ollenkaan tulossa eikä sen kilpailija olut + 4 nakkia (12€) -annos kelvannut rajoittuneelle kala-kasvisruokailijalle, jouduin sinnittelemään hengissä 2 gramman sipsipussilla (3,50€!). 
Jottei tämä jää näin ilkeisiin mielikuviin, mainitsen, että söin kuitenkin ison köntin toffeeta, suklaapatukan, Railin leivän (vaikka omien eväiden tuonti oli kielletty), vähän hevosen rehua ja join kaksi olutta, 
kolme kuppia kahvia ja limun.  


Kuvat: Keimoleppic.kuvat.fi

22 kommenttia:

 1. Upea kuva tuo jossa lapset pyöräilee...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olen samaa mieltä. Siinä on jotain ei suomalaistakin.

   Poista
 2. Ihanaa valonkajoa ja tunnelmaa kuvissa. Ihan paras tuo pyöräilykuva, jännän harmaat sävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jotenkin haikeaa, varsinkin kun ollut mukana. Onneksi on kuvat.

   Poista
 3. Rakas! Hevosrehun syömisen kohdalla repesin täysin. paitsi että mä söin sitä enemmän. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä hullu todella söi sitä enemmän. Kai meillä oli vähän nälkä molemmilla. <3

   Poista
 4. Hienot ovet! Mahoton uroo toi sun miehes, edellistenkin postausten perusteella ;D. Peukkuja täältä joka asialle! Ihana, että saatte viettää uutta vuodenaikaa Vehkiksellä.

  VastaaPoista
 5. Eiks olekin. Kiitos. Toi uroo on hyvä sana. Mutta melko epäilyttävää, että tekee vaan silloin kun olen poissa. Haluaa kato pistää kaappia paikalle omin päin :D On kyllä näistä suitsutuksista mulle kohta niiiin paljon velkaa.

  On kyllä ollut hyvä syksyn alku säiden puolesta. Kohta se mudassa kahlaaminen alkaa pakostakin. Terkut Vuohenlinnan väelle.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Vai, että hevosen rehua :D Taitaa toki hevosen rehut olla tarkemmin ravintoarvoiltaan suunniteltu kuin nakit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälässä sitä sortuu uskomattomiin asioihin. Ei ehkä kulinaristisesti mikään kovin ihmeellinen elämys, mutta kyllä olisi nälkä lähtenyt, jos olis enemmän syönyt. Aika kuivaa tavaraa.

   Poista
 7. Morjens Vehkosuon väki.

  Sain just luettua nämä kaikki Vehkosuon blogi-tekstit läpi. Yhteen putkeen. Aivan mahtavaa seikkailua vedätte läpi!

  Lukijoiden kommenteista jäi muuten yksi seuraavanlainen (itse asiassa viime vuoden joulukalenterin aikainen) palaute mieleeni: "...Teillä on kaunis ja persoonallinen koti. Kirjoitat aivan upeasti matkastanne, puhuttamattakaan lämmöstä, joka huokuu, kun kirjoitat muksuista. Kirjoituksesi ovat aitoja ja seesteisiä. Hetket kalenterisi parissa ovat olleet pieniä, rauhallisia hetkiä. Kiitos kovasti siitä, että olet jakanut palan kotianne ja elämäänne...".

  Jepjep, hienosti luonnehdittu. Totuuden sanoja.

  Oli erittäin hienoa päästä käymään teillä Vehkosuolla viime viikonloppuna. Kiitokset viimeisestä. Kahden kilon siika (ja kaikki) oli hyvää, tietysti. Sori kun meillä oli niin kiire. Eli harmittaa, kun tuli harpottua tuo vierailumme niin pikaisesti läpi. Vehkosuolle ei kuulu (minuutti)aikataulut.

  Kovasti terveisiä Kamiinankantajalle!

  Lontooksi voisi sanoa vielä lopuksi: "keep up the good work".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh, kotiläksy suoritettu. Heh.

   Minusta oli kiva kun ylipäätään pääsitte käymään vaikka pikaisestikin. Menee tietysti vieraiden kuulumiset ihan ohi, kun itsekeskeisesti esittelee tiluksiaan ja kertoo edesottamuksiaan. Ehkä me sitten vähän vanhempina ehditään pysähtyäkin hetkeksi kuuntelemaan.

   Poista
 8. Täällä hihittelee yksi joka Tiernapoikana ollessaan söi takahuoneessa talouspaperia pahimpaan nälkäänsä. Siis niiiin ymmärrän :D

  Lumoava kuva toi missä menee sumua vaakaan ja valoa pystysuoraan ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
 9. Tämän blogin kuvat on kyllä ihan mielettömän upeita! Saako kysyä millä kameralla kuvaatte ja mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytätte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerana Canon 7D ja putkina 50mm f1.8 , 17-50mm f2.8 , 8-16mm f4.5-5.6 ja 18-270mm f3.5-6.3.
   Kuvia muokkailen rawista jpegeiksi Lightroom 4 ohjelmalla (adoben tuotteita).
   Refleä tai kaukolaukaistavaa salamaa tulee käytettyä hyvin harvoin näissä Vehkosuon kuvissa kun nämä enempi sellaisia tilannekuvia kun sattui kamera sopivalla hetkellä käteen.

   t.Keimo

   Poista
  2. Kiitos! Tuota Lightroomia olen harkinnut, taitaa mennä hankintaan lähiaikoina :)

   Poista
 10. Voi ah tuota viimeistä kuvaa! Maakin täynnä timantteja.
  Tauluainesta. :)

  Mä olen joskus vedellyt hevosten kauroja, mutta ne nyt on ihan normiruokaa rehuun verrattuna. ;D

  VastaaPoista
 11. Aivan valloittavan ihana blogi!

  VastaaPoista
 12. Hei! :) Olen uusi lukija ja tykkään niin kovin tästä blogista ja kuvista..asun rapakon takana, joten ihanaa suomi tunnelmaa, tulee oma lapsuus maalla mieleen.. :) tykkään, tykkään, tykkään!!! terv. kira

  VastaaPoista