25.11.2013

PikkuaskareissaMinä ainakin, siis korostan, vähintään, imuroin (kotona), lakaisin Vehkosuolla (ainakin kaksi tuntia yhteenlaskettuna), kannoin kaupasta ruokaa, tiskasin pariin otteeseen, siirtelin tavaroita paikasta toiseen, sytytin uuneja ja paimensin tulta, tein ruokaa, ojensin ja ohjasin lapsia ja seurustelin heidän kanssaan, pesin itseni alusta loppuun saunassa kahteen otteeseen, ratsastin kahteen otteeseen ja suoritin muita raskaita hoitotoimenpiteitä ja ja ja… 

Keimo ainoastaan kaatoi puita ja raahasi niitä varastoon. Aikoo kuulemma veistää niistä hirret polttopuukatokseen. 
Voi toista, niin tohkeissaan. Maakatto ja kaikki.

***

Nainen katselee ilon läikähdys sydämessään, kun mies puuhastelee pikkuaskareissaan. Pienen pienet hikikarpalot kainalovilloissaan metsäpalstallaan ahkeroi. Välillä naisen sydän syrjällään, ettei nyt sattuisi mitään.
Mies näyttää tuumivan, että tuon puun tuosta "katkaisen" ja sitten käynnistää sahan (ihan itse!). Lopuksi tarkkailee tyytyväisenä siistiä "kaatoa", pikkuinen. Vähän hengästyy tarpoessaan pikkuriikkisin askelin kohti traktorivajaa. Sieltä askartelee Nulkun, rakkaan ystävänsä, käyntiin. Nainen melkein näkee hymyn molempien kasvoilla. Nulkun ratissa poikakin tuntee itsensä mieheksi, se saa katsojan herkistymään. Eteenpäin, hurrurrur. Voimautumisen tunne pikkukuskilla. 
Koko päivän mies jaksaa puuhata. Saa tehtyä niin paljon, ettei naisen tarvitse kehuja teeskennellä. 


Kuvat Kasse & Tessa
14 kommenttia:

 1. Wau! Ja tytöillä näyttää olevan joulukuusi valmiina! :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin. Kuusi sisälle vaan (ja kattoon reikä) :)

   Poista
 2. Meillä mies myös nauttii puiden kaadosta ja oman käden jäljestä, ei muuta tekisikään, jos valita saisi. Valitettavasti työ haittaa harrastusta. Itsekkin tykkään sahan hajusta ja vasta kaadettujen puiden tuoksusta. Parasta on kun niistä saa vielä aikaseksi jotain, vaikka sitten polttopuita, jos ei muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, metsässä on jotain, mikä vetoaa meihin joihinkin. Toiset ahdistuu.

   Poista
 3. Meillä mies kolmatta päivää puusoivissa. Sai myrskyn kaatamia halvalla....:)
  Mikähän siinä on, että tykkäävät tuosta touhusta, vaikka illalla onkin takki tyhjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on se, kun ei tarvitse käyttää päätä vaan voimaa. Varmaan vastaisi miehet, että metsässä on niin hiljaista (verrattuna kotioloihin). Se on kiva, kun löytyy jokaiselle joku paikka, missä hermo lepää.

   Poista
 4. joo-o. tuttuja tuntemuksia :9
  Mutta kylläpä teidän tytöt on HYVIÄ valokuvaajia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, metsämiesten muijat.

   Varmaan tytöt tulleet minuun noissa kamerankäyttölahjoissaan :D

   Poista
 5. Havaitsinko pienen pientä ironiaa...hmm ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai minennii...!
   Keimo uhkasi murtautua blogiin ja tehdä jonkun postauksen mun selän takaa, miten kaikki TODELLA on. Varmaan joku outo miehen näkökulma.

   Poista
 6. "Voi toista, ihan tohkeissaan" ;D
  Voisin todeta yhtä hellyttävästi miehestäni, aina kun se pääsee traktorin rattiin :)

  Sinulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja syvä niiaus. Hauskuutti blogissasi kasvihuonehaave ja toteutusidea. Varsin ovela ja varmasti toimiva.

   Poista
 7. Täällä myös yhden metsien miehen muija ilmoittautuu. Mun mies on päivässä 8-10 tuntia metsässä. Mitä se tekee vapaa-aikana. Kesälomalla se mm. tekee polttopuita, raivaa taimikoita, kerää metsämarjoja ja kun haluaa rentoutua menee metsään kävelylle. Ja viikonloppuisin se käy ainakin toisena päivänä metsässä, jos ei muuta niin kuuntelemassa kun puut kasvaa. Ainoa metsään liittyvä, mitä ei tee on metsästys... ei kuulemma vois vähempää kiinnostaa.
  En kuulemma aina ymmärrä metsäasian vakavuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin koomista, että naurattaa. Ymmärrän kyllä koko sydämestäni tätä metsäasiaa, mutta en voi mitään sille, että se naurattaa. Jotain totisen koomista.

   Poista