18.11.2013

Alussa ja lopussa


Eino se siellä pihalla puhaltaa kirkkaalta taivaalta. Minä olen aina ollut jollakin lailla muutosvastarintainen, vaikka sopeutuvainen silti. Olen myös ilmastonmuutosvastarintainen, enkä pidä muutoksen tuulista.  

Eino-myrsky ei silti aiheuttanut suuria vastatuulia henkilökohtaiseen elämääni. Vehkosuon puolimetriset seinät eivät puhurissa vavisseet, tuuletuksen voiman tunsi sisäilman nopeutuneella vaihdolla ja viilenemisellä ja uunit vetivät melkein matotkin lattialta. Ikkunoista näki, kun puut kumartelivat nöyrinä joka ilmansuuntiin ja satunnaisia esineitä lenteli pitkin pihoja, mutta siinä kaikki. 

Eilen vietettiin useissa suomalaisissa talouksissa Eart Hours:ia vapaaehdottomasti. Vehkosuolla sähkökatkokset ovat hauskoja ja jatkuvan komiikan aihe. "Me täällä kynttilän valossa odotellaan sähköjen palautumista – ei o vielä näkyny." 
Eihän me edes tiedetty, että koko kylä oli pimeänä useita tunteja. Tuli väistämättä kaikkivoipa olo ja heti sen perään pikkuisen ummikkomainen.

Kuu kyllä paistoi yöllä niin, ettei keinovaloa tullut ikävä. 
Keimo inspiroitui herttaisiin ja söpöihin kuviin...

–K-18
Sunnuntaina Keimo ahkeroi navetan päädyn lahovaurion parissa. Tulos oli erinomainen. 
Olisin ylpeä itsestäni, jos olisin tehnyt tuon. Tämän Keimon bongaaman näkymän myötä toivotan mukavaa viikkoa ja lohdullista mieltä. 
Eikä vähiten siksi, että monen ihmisen "Lopussa oli (myös) Vehkosuo".


21 kommenttia:

 1. Hauskaa tuo sähköttömien huumori! Me leikittiin, että ollaan mökillä. Kuunneltiin radiota myrskylyhdyn valossa. Sähköt oli poikki 26 tuntia, joten kyllä se pisti tekemään yllättävän paljon ylimääräistä työtä. Pakasteestakin "pelastin" lakat ja mustikat tuttuni luo, jolla oli sähköt koko ajan. Huoh. Mutta ei me liriin jouduttu! Trangialla kahvit keitettiin ja kynttilänvalosta nautittiin.

  Aivan ihania nuo kuutamokuvat. Sykähyttää suorastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä olikin aika pitkään. Onneksi on varakeinoja, varsinkin kahvia varten. Muuten ei tulisi mistään mitään. Pakastin on näin lämpöisellä ilmalla myös yksi ongelma, kun alkaa mennä pidempään ilman sähköä. Meillä ei ole onneksi kuin pieni kaappipakastin, ei paljon menetettävääkään.

   Poista
 2. Mua vähän ihmetyttää koko Eino-myrsky kun täällä se näyttäytyi vain tavallisena sykysyisenä tuulena. Olin jo henkisesti varautunut sytyttelemään kynttilöitä ja kiittänyt onneani, että meillä lämpiää tupa ja ruoka myös leivinuunilla. Oh well, ehkä olen silti ihan tyytyväinen, ettei tarvinnut alkaa säätää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä niin, ettei tullut odotettua pahempaa ainakaan. Parempi varautua pahimpaan ja sitten vaikka pettyä positiivisesti. Jos on omasta takaa mahdollisuus sähkönkorvikkeisiin, ei tuollainen ilma paljon hetkauta. Se on tietenkin sitten eri asia, jos täytyy lähteä ulos tekemään jotain, auto hajoaa kesken matkan tai joku muu korjausta vaativa, eläin on hädässä yms. Silloin tulee kivempia ilmoja ikävä. :)

   Poista
 3. Täälläkin tuuli puhaltali aika reippaasti ja keveimpiä tavaroita siirteli pihalla, sähköjä ei katkaissut sentään...tänään melkeimpä samanlainen puhuri puhaltelee...:))
  Taitava Keimo...niin kuvia ottamaan, kuin puutöitä tekemään.
  Miten muuten on, onko Vehkasuo "mökkinne" vai asutteko siellä vakituisesti? Jostakin muistan lukeneeni, että olisi vapaa-ajan asunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh olipa tyhmä kysymys....tuollahan vastaus tuli jo aikaisemmassa postauksessasi...:)

   Poista
  2. Ei se mikään tyhmä ollut, kysy pois vaan. En ehtinyt vastata vielä. Ja on, on tosiaan vapaa-ajan asunto, mutta yritämme olla siellä niin paljon kuin mahdollista. Etäisyys on vain 20km, joten meidän on helppoa vaihdella paikkaa tarpeen mukaan. Kaksi asunto kuulostaa jotenkin älyttömältä, mutta yritämme perustella hyödyt monella eri tapaa.

   Poista
  3. Mielestäni kaksi asuntoa ei kuullosta lainkaan pahalta...eri asia olisi, jos olisi joku ökymökki....:)
   Tykkään tästä blogistasi kovasti ja yleensäkin seurata perheesi elämää....onneksi olen tänne löytänyt!

   Poista
  4. Hyvä, jos niin. Kiva kun olet lukijana.

   Poista
 4. Heh, olipas piristävän poikkeavia (ja taas kerran, erinomaisen taidokkaita) kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Hurjan mahtavat kuvat kuutamolta!

  VastaaPoista
 6. Meillä menee sähköt tosi usein, joten eilisen katkoksen ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä. :) Eilen pimeässä tuli mietittyä sähköttömyyttä ja te tulitte erityisesti mieleemme ja Vehkosuo. Ilman sähköä asiat jotenkin yksinkertaistuu ja kaikki ylimääräinen jää pois. Me itseasiassa nautimme eilisestä sähkökatkosta, se pakotti tekemään asioita toisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, me nautitaan sähköttömyydestä erityisesti, paikka ei olisi ollenkaan sama, jos olisi sähköt. Nimenomaan yksinkertaisuus kiehtoo ja onhan se tietysti vielä mukavaa, että se on valintakysymys, ei pakko. Kiva kun Vehkosuo tuli mieleen :)

   Poista
 7. Nää teidän kuvat on usein niin pahuksen hienoja, että unohtaa ihan mitä pitikään sanoa! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos edelleen Keimolle, kun jaksaa niiden kanssa vääntää. Kiitos sinulle!

   Poista
 8. Mahtavia kuvia! Nuo kuutamokuvat johonkin valokuvakilpailuun heti! :) Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne otettiin näin vastaan, kun kuitenkin hieman kyseenalaista rekvisiittaa siinä. Hullu mies minulla. Kiitos, terveiset menivät varmasti perille.

   Poista
  2. Ymmärrän mitä ajat takaa.... jotkut voi olla tiukkapipoja, eikä ymmärrä hulluttelua. :) Virpi

   Poista
  3. Moi ja kiitos. Vastauksestasi kimposi idea. :)))

   Poista