30.7.2014

Yli esteidenPuuvajasta tuli hieno. Kehun sen vuoksi, että osallistuin sen tekemiseen niin vähän. Hieno tarkoittaa minun näkökulmastani myös tähän ympäristöön sopivaa ja läheltä saatavien materiaalien hyödyntämistä mikä tarkoittaa myös rahan säästöä. Vajan rakentaminen eteni tästä, tähän ja tänne. Puuvajaan on tarkoitus tehdä vuosittain kotiin tarvittavat polttopuut. Vajan täyttymisasteesta voidaan arvioida vuoden menekki ja lisätä, vähentää tai toistaa tarpeen mukaan.
Minun piti ratsastaa Iivari tänään kotitalliin, sillä olemme muutaman päivän reissussa. Kävi kuitenkin niin, että loistavat naapurit sekä pari muuta ystävää lupautuivat hoitohommiin, minkä vuoksi se voi oleilla täällä koulun alkuun saakka. Iivarin pidennetystä Vehkosuolomasta ilahtuneena, Keimo halusi laajentaa toistamiseen Parhaan Ystävänsä, joksi hän on hevoseni ristinyt, laidunta takapihalle. Meillä on nyt laiduntavien kanssa yhteinen kasvisruokaravintola sillä laidun ulottuu ruokahuoneen ikkunan alle. 

Enpä olisi ratsastanut senkään vuoksi, että sain toissailtana kenkää Iivarilta. Tapahtuma oli monen sattuman summa, koira pyöri jaloissa, Keimo otti riimua pois samalla kun minä livahdin hevosen taakse tarttuen yllättäen häntään hoitotoimenpiteitä varten. Niin… koira jaloissa, livahdin ja yllättäen. Ehdin vetäytyä ja suojautua sen verran, että vauriona ainoastaan nimettömän nivelen kohdan ammottava haava sekä pikkurillin ja käsivarren ruhje. Muistus taas siitä, että eläin, se luotettavinkin, toimii vaistonsa varassa, kun tilanne sen vaatii.

Sattumia on ollut muitakin. Kasse on ollut viimeaikoina normaaliakin levottomampi unieläjä. Monena yönä seurasimme sängyssä säheltämistä ja teilasimme takaisin vaakatasoon ties mistä asennoista, siitä mitenkään viisastumatta sillä viime lauantaiyönä hän sitten lopulta "onnistui" könyämään ja loikkaamaan unissaan yläsängystä päälleen lattialle. Tömähdykseen heräämistä en unohda ikinä enkä yöllisiä hetkiä unesta sekavan lapsen todellisen sekavuuden tilan ja vaurioiden arvioimisen parissa. Kaiken keskellä minäkin aloin voida todella huonosti (luultavasti nestehukka) ja keräilin itseäni sohvalla Keimon hoitaessa koko porukkaa. Kassen poskiluun ympärille nousi heti turvotusta, mutta koska oksentamista, sekavuutta tai päänsärkyä ei ollut, seurailimme kotona läpi yön. Aamulla kuitenkin oksentelu alkoi, joten kävimme päivystävän kautta lääkärissä. Kaikki näytti lääkärin mielestä  hyvältä ja lopulta alkoi jätskikin maistua.
 

Keimo teki "meille" keppariesteet.

Täällä Vehkosuolla olo maistuu sattumista huolimatta hyvältä. Eilen oli ukkosen vuoksi pitkään nettiyhteydet poissa eikä puhelin sallinut kuin hätäpuhelut. Onneksi saimme naapurista iltakahviseuraa korvaamaan ne illan viimeiset tunnit, jolloin katselemme läppäriltä sarjoja. Vertailimme veiraiden kanssa erityisesti lähiseuduilla näkemiämme ja kuulemiamme eläinhavaintoja. 


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Sulla on kyllä itselläsikin niin hienoja juttuja ja ennekaikkea taitoja, ettei kadehtia tarvi.

   Poista
  2. öö .. taitoja? Juu osaan ajaa moottoripyörää :D siinä mun "erityistaito"

   Poista
 2. Erittäin hieno puuvaja! Saako kopioida?

  VastaaPoista
 3. Voiko olla polttopuukatoskateutta? Kyllä voi. Ihan ahistaa tuo teidän hienonne. Näkisittepä mitä järkytyksiä meidän pihalle on noussut tänäkin kesänä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä kasoistakin saa talon lämpimäksi. :)

   Poista
 4. Kääk ihanat kuvat ja ihanat omat keppiheppamuistot tupsahti mieleen heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kepparileikit oli tosi kivoja silloinjoskus. Muistan myös.

   Poista
 5. Onneksi tyttö selvisi putouksesta vahingoittumattomana. Minä itse pelkään nukkua yläsängyissä, jotenkin on sellainen olo, etten kumminkaan pysy siellä.

  Mahtava estemeininki teillä siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Monta kertaa miettinyt, että vähällä päästiin. Nyt on ollut alasängyssä vähän rauhoittumassa.

   Keppareilla on hyvät oltavat täällä.

   Poista