26.9.2012

KortistoTalletan itselleni syksyn sadosta tietoa. Taitaa olla ensimmäinen kerta ikuna ja eipä nytkään kovin tarkoin tehty. Ei ollut Nearingeillä tällaista kätevää tietotekniikan mahdollisuutta silloin aikoinaan. Kortistoon kirjasivat kaiken käsin ja sieltä kaivoivat "kätevästi" ja päivittivät tilanteen mukaan. Sieltä sitten katsastivat, josko nyt olisi sadepäivän homma vaiko mitä.

Syysistutettavaa olis jos intoa riittää: valkosipulit, mustajuuri, palsternakka, persilja, porkkana

Tehtävää kun ja jos intoa riittää: Maan kääntö (tuo ei tarkoita varastamista) ja muokkaus, sisäkanalan teko kotiin (ei tietty sisälle taloon, vaan ulkorakennukseen), munia tulee vieläkin 2-3 päivässä neljältä, aitatolppia (kuivumaan), yläkerran uunin purku, salaojien kaivuu, puuliiterin uudelleen järjestely: vanhat / uudet puut, kellarin oven kunnostus, keittiön kalustus, ruokahuoneen kattolaastin riipiminen,...


Porkkanasato ei ollut kovin hääppönen, sellanen varjossa kasvanut, mutta kuusi kertaa isompi kuin osasin toivoa, joten siitä ylpistyneenä tein oikein kokonaisen porkkanakeiton ja jäi vielä ylikin. Keittoon yksinkertaisesti sipulia, valkosipulia, porkkanaa, kermaa ja mausteita. Lopuksi surv surv.

Boring!


4 kommenttia:

 1. Heelou:) ihania postauksia! mä oon käyny viikonverran kotona vain kääntymässä ja kaatunut sänkyyn klo 24 ja aamulla taas ylös, ulos ja töihin ja kaiken maailman kissanrististiäisiin johon on hölmönä tullut luvattua mennä..hmm ei suomea. Töissä en ikäväkyllä ehdi teidän sivuja käydä katsomassa, haahaa, ku ehtiski, se meilailu oli jotain haavekuvitelmaa.
  Ihanaa kun oot saanut säilöttyä, meillä omenatkin mätänee tonne pihalle, kun kukaan ei ehdi kerätä...onneksi on sunnuntai tällä viikolla ilman menoa! Pojat lähtee huomenna Epsaniaan T:n vanhempien kans, enkä oo niiden metkalaukkujakaan pakannu, pitäs nyt aloittaa.
  Ihme väsynyttä jorinaa, sori;) ;)
  Kivat oli noi Keimon ja Kaapon vessakuvat!! Lupaan käydä useemmin täällä Vehkosuolla. Puss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla susta, sama se mitä kautta. Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että blogin kirjoittaminen on hyvä juttu. Se on tällaisen laiskan yhteydenpitäjän ryhmäkirje monelle.
   Sä olet ollut tollainen hullu jokapaikkaan lupautuja vissii aina, ainakin jo koulusta muistan, joten et kyllä varmasti parane siitä. Mutta toisaalta varmasti jossain alitajunnassa vaan tykkäät siitä ;) Rauhoittuminenkin vaatii harjoitusta, kun kiire jää päälle. Mulla on vähän sama juttu.
   Mulla tuo säilöminen vaatii kyllä vielä ponnisteluja. Se ei ole mulle maailman luonnollisinta, mutta valmista tykkään ihastella, joten on siinä vähän motivaattoria.
   Viettäkää mukavaa tyttöjen ja T:n keskeistä aikaa, kun poijat on reissussa.

   Poista
 2. ihanaa Tessa, tätä on ilo lukea ja päästää omatkin haaveet lentoon - ja seurata niitä! Upeita kuvia, ihanaa tekstiä!

  t. Amanda

  VastaaPoista