14.10.2012

Sieppari ruispellossa

Kävimme Keimon kanssa juhlistamassa 13. hääpäivää Helsingissä yöpyen ystävän asunnossa Kruununhaassa. Pramea asunto ja miljöö huijasivat maalaisen mielen ulkomaille. Ensin ruokakauppa Anton & Antonista ostetut tyyriit aamupalatarpeet eksotisoivat järjen ja sitten ravintolan Kolme Kruunua ruokalista teki käänteisen tepposen — kuin olisi ulkomaalainen Suomessa eli jälleen ulkomailla. Ulkomailla voi antaa minälle luvan olla tavallista rehvakkaampi, siksipä keskustelin kanssaihmisistä välittämättä pitkään Pinohccion nenänkasvudilemmasta (puheen intonaatio saattoi kuulostaa ymmärtämättömien suomalaisten korvaan jopa riitaisalta ja inttävältä), niin pitkään, että minuakin alkoi väsyttää. 

Koska ulkomailla paistaa aurinko, pääsimme nauttimaan kuulaasta aamupäivästä Kauppatorin silakkamarkkinoilla. Kyllä Kauppatorilla sitten on tunnelmallista (huomasin, että se on ihan meren rannalla ja koko Helsinki on)! Ihan eri silmin.

Minulla on sellainen sukukirjannuuskimisrasite, että kohdatessani (uuden) kirjan, minussa käynnistyy pakkomielteinen kirjan haistelutarve. Mutta pidän kirjakaupoista normaalissakin mielessä, siksipä piipahdimme kotimatkalla vielä Akateemisessa haistelemassa silmäilemässä tarjontaa. 
Katselin innoissani kaikkia maailman kirjoja ja huomasin sivusilmällä, kun Keimo siirtyi kauempaa vierelleni. Katsomatta häneen, naputin yhden kirjan (Sieppari ruispellossa) kantta sormella ja tokaisin: "Olen lukenut ton." Mies vierellä siihen, että: "Sori". Kuulin heti, ettei siinä seissytkään minun mies, mutta luojan kiitos, tämä ei puhunut suomea, joten vastasin huojentuneena: 
"Sorry /sɒri/", johon tuntematon mies virnistellen, että: "Oon mäkin lukenut sen..." "Niin, joo, ihan hyvä.", sanoin suvereenisti suomen kieleen siirtyen ja lähdin punastellen jatkamaan epäonnistumisen päivää loitommas.


Setä-poika soittaa hienosti pulloilla

Lauantaina olimme Vehkosuolla yötä ensimmäistä kertaa. Tähän aikaan vuodesta V-suolla yöpymisen keskeisenä teemana on ihmiselle järkevän lämpötilan saavuttaminen ja sen ylläpitäminen.

Viimeiseksi hipsittiin vielä pihalle pissalle ja sitten äkkiä peiton alle lämmittelemään. Ainakin minä nukuin yön oikein makeasti. Jos aamu olisi ollut täydellinen, olisin herännyt mykistävään hiljaisuuteen, mutta kun omistan lapsia, olisin yhtä hyvin voinut toivoa herääväni Kiinan Keisarina.

Puhdasta tulee

Sunnuntaina tapahtui Keimon toimesta muun muassa aitatolppien valikointia ja valmistusta ja loppujen kaadettujen puiden pilkkomista. Minä paneuduin ruokahuoneen katon laastin irrottamiseen. Sain sen kahta vaille valmiiksi.


4 kommenttia:

 1. Eka yö Vehkiksellä, jee ja onneksi olkoon! :) Lapset olivat kuulemma ihan hössissään tästä tulevasta ohjelmanumerosta, i´m told.

  Vähän nauroin tolle Sieppari ruispellossa -jutulle. Aika hyvä iskutaktiikka. Hahaa! Kivalta kuulosti teidän yöpyminen näillä seuduin. Teidän täytyy nähdä vielä Kluuvin kauppahalli, jonka perusti sama tyyppi, jolla on myös siinä Lasipalatsin rakennuksessa se Eat & Joy.

  VastaaPoista
 2. :D Jouduin ehkä kertomaan mun miehelle tosta sun kirjakauppareissusta..."sɒri"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se ei ollut sinun mies :0 Siinä tapauksessa /aɪ æm sɒri/!

   Poista