26.12.2013

Joulukuun potpuriSeija Myrsky pyyhkäisi Vehkosuon yli (12.-13.12.) huomauttaen meille, että lipputangon korjausaika meni jo. On niitä tankopuita männä kesänä sillä silmällä katseltu, mutta mitääntekemättömänä se siihen on jäänyt seisomaan. Nyttemmin siis makaamaan. Kaatuneita puita ja nyt siis lipputanko nähneenä aina miettii, miltä se itse kaatuminen olisi näyttänyt ja varsinkin kuullostanut. Kräks Pam vai Krrrrriiiih Kshatham tai kenties Fiiiiiuuuh Sthrooom (jotenkin oletan että ääni on kaksiosainen, vaikka se voi olla pelkkä Gläm). Kyllä se olisi näkemisen arvoista. Mutta jos heräisin keskellä yötä siihen, kun naapuripihan koivu romahtaa kattoni päälle, saisi jäädä kyllä kuulematta. Näin kävi eräällä ystävälläni.  

Meidän joulu sujui mukavasti. Sukuloimista Orimattilan suunnalla, tallin pikkujoulut glögeineen, torttuineen ja rupatteluineen. Tuomaksen päivänä joulun viettoa Valmennustalli Keltissä ja tietenkin itse Tuomaksen perinteinen vierailu. Jouluaattona puuronsyöntiä äidin, isän ja siskon perheen seurassa, saunomista, syömistä ja myöhäisen illan lahjojen avaamista ja lopuksi Olgan ja Tuukan pikavierailu lahjojen vaihtoineen. 

Aattona kävin viemässä jouluterveisiä ystävän luokse, poistuin pikaisten kahvien ja jouluntoivotusten myötä puuronkeittoon kotia kohti, taktikoin jäisessä ylämäessä ottamalla pitoa hiekkaisesta reunasta, siis routaisesta, pettävästä reunasta, päätyen ojaan s y v ä l l e. Astuin ulos autosta toteamaan, että pohjia myöten ollaan ja kiroilemaan niin kovaan ääneen, että ystäväni osasi tulla miehensä kanssa paikalle erillisiä avunpyyntöjä anelematta. Naapurin Massikan voimin ja hysteerisenhuvittuneen ihmistyöntövoiman saattelemana saimme nykäistyä auton tielle. Keimo se siellä kotona puhelinohjeiden perusteella jo puuroa keittelikin.


Vaihtelua ystävien aattoon. 
Kepe fiilistelee Iivarin selässä jouluisessa tallissa.
Rakas päväkirja, sain lahjaksi… 

5 kommenttia:

 1. Tiedän miten ottaa päähän tuollainen, kun auto liukuu ojaan.
  Ihanan pussilakan olet saanut ja tuo laukku...kirjat ovat aina varma valinta...:)

  VastaaPoista
 2. Oi sait ihanan putkikassin! Olen noita kuolannut siitä lähtien, kun ne myyntiin ilmestyivät.
  Minä sain kirveen ja suklaata. Mitä sitä nainen muuta tarviikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirves ja suklaata, sillä pärjää. Minun lahjamäärä oli jarrutteluista huolimatta hirveän iso. Putkikassia toivoin. Minäkin olen haaveillut siitä jo jonkin aikaa. Mulla ei ole ikinä ollut edes kånken reppua, ajattelin, että jos tämä korvaa puutteen :)

   Poista
  2. Mä pyysin sahaa ja sukkahousuja ja sain sukkahousuja sukkia, mikron ja täkin.. miten niin mun 20 vuotta vanhassa mikrossa ja täkissä jotain vikaa ois?! Viime vuonna sain kyllä sen pyytämäni kirveen ja työkaluseinän :)

   Poista
  3. Mitä, et saanut sahaa. No ens jouluna uus yritys. Onneks on tollasia hyviä toiveita. Mäkin olen järjestäen saanut työkaluja ja muuta tarpeellista, noh viimeaikoina siivoukseen liittyvää... Hyvää uuttavuotta.
   P.S. Hullu, kun käytät sukkahousuja :)

   Poista