10.12.2013

Kirpputori (10.)Kuvan laatu on sen vuoksi huono, että minulla ei ollut reservissä yhtään kuvaa tämän päivän kalenteria varten ja... tarkoitukseni oli iltapäivällä kiertää täydentämässä kuvavarastoja, mutta suunnitelmiin tuli muutos, sillä Iivari-heppani kärsi jo toista päivää ähkyoireista. Odotin eläinlääkäriä paikalle ja kävelytin, odotin ja kävelytin, kävin illalla Olgan mukana valmenuksessa ja palasin vielä tallille tsekkaamaan tilanteen. Iivari oli vähempi kipeä, pirteämpi ja nälkäinen, mikä on hyvä uutinen, mutta koska kyseessä on todennäköisesti ummetusähky, vasta huominen kertoo onko tukos auennut, vai tarvitaanko lisää letkutusta, parafiinia ja kävelytystä.

Mutta onneksi Sepi matkustaa autossa mukana, siksi ehdimme hänen kanssaan piipahtaa kotimatkalla nappaamassa kuva kirpputorin ulko-oven edestä. 

Samalla paikalla on ollut kirpputori niin kauan kuin muistan, tosin välillä liiketilassa oli Tarjoustalo Hartikainen (taitaa olla vielä kyltti katolla) ja välissä vaihtui myös yrittäjä. 
Kirppikselle on päästävä säännöllisesti, vähintään kerran kuussa, mutta mieluusti useammin. Käynnit on ollut aina minun ja lasten yhteinen tapahtuma, usein yhdistämme retkeen kahvilla käynnin (naapurin Naapantuurassa). Olen vuosien saatossa käynyt melkein ainoastaan Kausalan kirppiksellä, mutta silti onnistunut vaatettamaan perheenjäsenet sekä sisustamaan ja kalustamaan kotimme (sittemmin myös Vehkosuon) sieltä tehdyillä löydöillä. 

Kirpputorin löytää Kausalan abc:n vierestä, lähes valtatie 12 varresta, osoitteesta Hallitie 2. Samassa liikehuoneistossa on myös Amalian Olohuone -sisustuskaupan tarvikkeita.

6 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa jo tässä vaiheessa kuuta, että kylläpäs siellä teillä päin onkin oikeasti paljon paikkoja Sipin käydä. Tämä kommentti on varmaan typerin ikinä, mutta jotenkin on ollut yllättävää kuinka paljon siellä on "isoja taloja" ja systeemeitä, jopa se ravirata. No, ehkä kommenttini on ymmärrettävä siihen nähden, että olen käynyt Iitissä yhden ainoan kerran, jossakin juhlissa ja siellä pimeässä loka-marraskuussa käydessäni en muista nähneeni pimeyden keskellä mitään muuta, kuin kyseisen juhlapaikan, jossa vierailimme. Niin jotenkin mielikuvaksi jäi, että ehkä siellä Iitissä on juhlapaikan lisäksi vain muutama pimeyteen hukkuva omakotitalo. Joten nyt jo 10. joulukuuta on todettava kalenterisi perusteella, että täytyy muuttaa mielikuvaa, että Iittihän onkin iso paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei meitä iittiläisiä ole kun reilu 8 tuhatta, mutta laajalle alueelle mahtuu paljon rakennuksia, kun ne kasaa nippuun. Kausalakin on pieni kylä, mutta kyllä täällä kaikkea sellaista on, että toimeen tulee. :) Mutta hyvä, jos tämä on toiminut promona ja antaa mielikuvaa isomman kuvan.

   Poista
 2. Kyläkirppikset on kyllä parasta! Toivotaan, että ähky helpottaa!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Voi, toivottavasti Iivari voi paremmin♥

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Hitsi, mä ajattelin, ettei kukaan huomaa. Vähän väsynyt päivittäjä varmaan. :)

   Poista