17.12.2013

Metsät, tiet ja polut (17.)

Hiidenvuorella minä ja Tuppe pari vuotta sitten.

Ihan melkein meidän pihasta pääsee metsiä pitkin pitkille reiteille; valaistuja pururatoja, polkuja, vaihtelevaa maastoa, lampia, tiuhaa metsää, kuivaa kangasmetsää, soramonttuja ja laavu. Koiranomistajan unelma. Olen kävellyt reittejä yksin koirien kanssa. Reitteihin ja metsissä vaelteluun minut on innostanut ahkera lenkkeilijäystäväni "Raisu". Nyttemmin hevosharrastus vie niin paljon aikaa, etten enää ehdi samalla mitalla patikoida (ja varpaan nivelrikkopirulainenkin hidastaa tahtia).

Vaikka olen Iitin moottoriurheilukeskuksen toteutumisen kannalla, varsinkin paikkakunnan vetovoimaisuuden nostattajana, en voi olla surematta keskuksen ympäristövaikutuksia; liikennettä ja meluhaittaa. Moottoriurheilukeskuksen lähistöllä on pieni koskematon villilampi, jossa on paljon pesiviä lintuja. Kyllä minussa pieni puunhalaaja asuu.


Iitin luonto ja retkeily täällä.

10 kommenttia:

 1. Häikäisevät maisemat tuolla Hiidenvuorella. Tuota kuvaa kun katsoo, niin tekee vähän mieli kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tuossa kuvassa on vielä varhainen kevät, mikä on vielä parempaa kuin kesä.

   Poista
 2. Kiitos ihanasta blogista, olen jo jonkin aikaa hiljaa seuraillut kuulumisianne :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ja mikä kiipeäminen. Sinne ne ovat Iitin musiikkijuhlilla kantaneet pianon vuosittain järjestettävää Hiidenvuoren yökonserttiin. Huh!

   Poista
 4. Hei Tessa,

  tämä on ihan asiasta viidenteen... en tiedä luetko sellaista blogia kuin Jovela, mutta siellä oli niin oiva lämmitinvinkki sähköttömään taloon, että on ihan pakko tulla se sulle vinkkaamaan:

  http://jovelassa.blogspot.fi/2013/11/selviytyjat-jovelassa.html

  Mikäli ei ollut sulle jo tuttu juttu niin käy ihmeessä katsomassa - saattais olla teille Vehkosuollekin ihan hirmu hyvä juttu!

  PS. Pitäisköhän vähän sivistää itseään ja kotipaikkatuntemustaan, ja käydä joskus tuolla Hiidenvuorella... kun tässä nyt kuitenkin kouvolalainen olen minäkin... (en ees tarkkaan tiedä missä tuo on, mutta jossain lähistöllä kuitenkin) Anhavassa olen käynyt suunnistamassa ja minä kyllä vastustan sitä Tillolan rataa... tulee meinaan niin likelle meitä (Koriaa) että meteli taitaa olla taattu. Jaiks! Jos se tulee, niin toivottavasti siellä ei kovin usein ole niitä kaikkein mekastavimpia juttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, seuraan Jovelaa, kun ehdin, tuota en ollut vielä lukenut. Tuollainen lämmitysjärjestely voisi toimia sellaisessa pienessä huoneessa, jossa ei ole tulipesää ja miksei isommassakin tasaamassa lämpöä. Haittapuolena näen tuossa sen, että kynttilöitä ja tuikkuja kuluu aika kohtuuton määrä siihen nähden, että omasta metsästä saa ilmaisiksi polttopuuta (joka huoneessa on uunit), ja taas tuo sähkön puuttuminen tarkoittaa sitä, että kynttilöitä tarvitaan valon lähteeksi. Pitäisi siis olla valoa antava, lämpöä varastoiva kynttiläjärjestelmä. Sellainen kehittelyyn!

   Hiidenvuori on Iitin kirkolta Jaalan suuntaan. Mutta kuitenkin aika lähellä Koriaa. Toivotaan, ettei tulevasta moottoriurheilukeskuksesta kuulu liikaa meteliä. Kyllähän siellä on jo nyt toiminut Tillolan ajorata.

   Poista
 5. Mahtavat maisemat kuvassa. Minulle metsä ja ulkoilu on kaikkikaikessa..hermolepoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne metsään pitäisi usemmin tajuta mennä ja jo aikaisemmin, kuin on liian puhki poikki väsynyt.

   Poista