10.12.2013

Mennyt
Itsenäisyyspäivän pyhät ja viikonloppu oli eräänlaisten jäähyväisten aikaa Vehkosuolle. Vaikkei mitään päätöstä olla tulevista viikonlopuuista tehty, jossain sisimmissään tiesimme, että nyt viimeistään tulee taukoa. 

Sisällä oli tietenkin kylmä ja liikkessä piti pysyä, jotta veri kiersi. Yöllä sängyssä peiton alle korvia myöten, huppu ja hattu päässä, Keimolla toppahousut (nynny). 

Nulkulla oli tuuria, kun meilkein jäi lato ja Nulkku sen myötä kaatuneen puun alle. Keimo meni torstaina paikalle edeltä toteamaan asian. Viestissä luki:  "Oskari perkele hivotellut nulkkua ja toinenkin yli 30cm puu on nurin." 
Vastasin: "Oho!!! 30 senttimetriä… melkoinen tukki :)" 
No sattuuhan noita, ajatuskatkoja, mutta kyllä mielikuva tuulessa heiluvasta pikkurisusta jaksoi naurattaa (ja vieläkin).

Tytöt kävivät sahaamassa ennalta valitsemansa joulukuusen ja kantoivat sen pihaan. Saapa nähdä säilyykö katkaistu kuusi jouluun asti.


9 kommenttia:

 1. On tuossa ladonseinustaa vasten olevassa kuusessa käpyjä...2 tai 6...:)
  Kaikki tukkinneko on noin isoja... hurjaa...30 cm....:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti ajattelin, että nyt käpykaupoille, kun ihan syliin kaatui ja kyllä! Isoja on ne tuulenkaatamat, huhhuh, toivottavasti ei kaadu lisää risuja.

   Poista
 2. Näyttää kylmältä ja hurjan kuniilta. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Onneksi puu kaatui kuitenkin vaan rakkorin viereen. Täällä mietitään n. 70 vuoden ikäisen pihakuusen kaatamista, harmittaa kaataa, mut pelottaa liikaa jättää kaatamatta!

  Kiitos vielä meitä lämmittäneistä kommenteista siihen yhteen juttuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, onneksi. Hitsi, jos olisi ollut näkemässä, olisi syräntä kylymänny. Onni meidän puolella kuitenkin ja mätää tuossakin puussa oli.

   Hyvä, jos edes vähän lämmitti!

   Poista
 4. Upeat tunnelmalliset talvikuvat. Noi jääpuikot etenkin.

  Melkoisia mötiköitä on tuuli kaatanut. Vähän pidempiä, kun luulit :)

  VastaaPoista