4.12.2013

Tori (4.)Sipi ja duckface selfie-kuvassa Kausalan torin laidalla 3. päivä joulukuuta tiistaina. 

Sipi oli eilen vauhdissa. Meinasi mennä torin laidalla modernisti kenottavalle lavalle eli Vapaan sanan saarekkeelle julistamaan vapaata sanaa. Koska en ollut lainkaan varma, että Sipin sanan sisältö olisi sopinut viattoman markkinakansan kuultavaksi, telkesin hänet autoon lukkojen taakse.

Eilen, 3. päivä tiistaina, torilla oli markkinat, kuten joka kuun ensimmäisenä arkitiistaina aina. Käyn usein ostamassa voissa paistettuja muikkuja muikunmyyjäukolta. 

Kausalan torilla on myös lauantaitori ja tiettyinä keskiviikkoina iltatori, kesäisin tietenkin vilkaampi, kuin talvella. Torilta saa paikallisten pienviljelijöiden ruokatarvikkeita; perunoita, juureksia, yrttejä, marjoja, kananmunia, kotijuustoa, hilloja, leipää, kukkia… Kesällä torin kulmalla on myös jätskikioski, jonka luukulle kurvataan hetken mielijohteesta tai suunnitelmalliselle retkelle. Torin laitamalla on Apteekki, Osuuspankki ja Iitin Toimintakeskus. 


Ja tapahtuupa torilla yöaikanakin kaikenlaista. Totea vaikka itse alla olevasta tallenteesta nimeltä:


3 kommenttia:

 1. Kävin katsomassa tuon videon pätkän, ihan vaan että jos vaikka omaa jälkikasvuakin siellä näkyis... Olen nimittäin lehdistä sille lukenu noita juttuja mitä Kausalan torilla tapahtuu (esim se, kun nostivat mopon auton päälle ja siinä huudattivat) ja poikaahan nauratti asiat suuresti ja kertoi, että oli ollut siellä sillon paikan päällä itekin... joten ties vaikka "esiintyis" tuossakin nyt nähtävässä videossa... Mun poika tunsi jollain lailla myös sen pojan, joka kuoli siinä Kausalan mopokolarissa taannoin. Me ei ees asuta siellä, mutta tää nuoriso liikkuu paikasta toiseen mopoilla ja autoilla ja meidänkin pojalla on monta kaveria Kausalasta. Voin sanoa, että en ole ylpeä, että oma poika on ollut tuolla häiriköimässä ilmeisesti myös... en usko, että kumia polttamassa (meillä on ollut vain joku siihen täysin tehoton skootteri...) mutta "hengessä mukana" kuitenkin.

  Joo, järjetöntä touhuahan se on, mutta kuitenkin niin tyypillistä nuorisolle. Kyllä silti sääliksi käy keskustan asukkaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teinejä… Raskasta aikaahan se on ihmisen elämässä, se on ymmärrettävää ja ohimenevää. :)

   Poista
 2. Siellä nuoriso polttaa kumia...täälläkin on joskus tuolla isolla tiellä jälkiä samaisesta touhusta.
  Teillä onkin vilkasta torielämää...:)

  VastaaPoista