10.12.2012

Kymmenes luukku

Lisää kuvateksti
Kuvat yllä: Keimo

Ulkosauna
Saunominen on minulle ja Keimolle laatuaikaa. Kun lapset nukahtavat, kipaisemme pihan läpi saunaan. Kerran, joskus kaksikin viikossa. Olutta kaksi per nuppi ja purkillinen Fragatan täytettyjä oliiveja jaettavaksi. Saunomisaika on reilun tunnin yhdellä tai kahdella vilvoittelulla. Joskus teen valmiiksi vaikkapa pitsan, jonka sujautan uuniin saunasta tultuani.

Missä sinä muuten olit, kun kuulit prinsessa Dianan kuolemasta? Minä seisoin pukin päällä maalaamassa ulkosaunan räystäslautoja (tarkalleen ottaen vasemman puoleisen oven yläpuolella).
Päivä oli 31. elokuuta, 1997.

Sauna maalattiin heti ensimmäisenä kesänä perinteisen punaiseksi ja ovet sinisiksi. Maalauksen lisäksi saunassa on ainakin uusittu katto, muurattu piippu, oiottu saunan lattia ja maalattu, uusittu kiuas, vaihdettu saunan eteisen lattia ja maalattu sekä kunnostettu pukuhuone.

Saunan toisella puolella on liiteri ja varastotila sekä kanojen talviasunto. Ulkorakennuksen sisällä oli myös ulkovessa, joka on rakennettu aikoinaan pihan perimmäiseen nurkkaan, mutta tiekaavoituksen muututtua, se paikoittui aivan tontin etureunaan. Tyhjennysluukku sitten siinä aivan postilaatikon kupeessa.

Lähtötilanne vuonna 1997
Keimo maalaushommissa
Maali kirkkaana, talvella 1998 
Kepe saunomassa 2004


9 kommenttia:

 1. Minä olin juuri lähdössä bussille Artjärvellä, Markon luota kouluun.... Se oli synkeä bussimatka, kun radiosta ei tullut muuta kuin Dianaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tulikin sitten ainakin vuosi kaikissa eri muodoissa sitä uutista. Se olikin aika traagista.

   Poista
 2. Ei mitään muistikuvaa siitä missä olen ollut Dianan kuolemasta kuullessani.

  Mutta nyt nousee kyllä omanpihankuume taas. Pihasauna on jotain niin tarpeellista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Olitko sä niin pieni, ettet muista :))
   Pihasauna on vaan paras. En siis halua mitenkään kääntää veistä haavassa vaan kannustaa :)

   Poista
  2. En mä nyt ihan niin nuori sentään ole, että en Dianan kuolemaa muistaisi :D Mutta ei vaan ole jäänyt tuo päivä mieliin. Lähinnä muistan, että olen katsonut jotain Dianan hautajaisista pikkuriikkisestä televisiosta. Ja Elton Johnin laulamassa.

   Poista
 3. Sveitsissä reissussa ja uutiset vain ranskaksi, meni puoli päivää ennen kuin tajuttiin, että kuollut olikin prinsessa Diana, ei prinssi Charles.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtoiko järkytys olla isompi, kun kyseessä olikin Diana, vai helpotus...

   Poista
 4. Pihasauna on kyllä ihan mahtava juttu. Tosin me emme yleensä sauno pakkasilla siinä. Meillä on siellä sellainen vanha kertalämmitteinen kiuas, jota pitäisi lämmittää melkein koko päivä talvella. Tuntuu vähän puun hukkaukselta. Olin Heinolassa (vai oliko se Hollola...), mutta joka tapauksessa lukion retkeilykurssiltä pois lähdössä. Pari yötä olimme viettäneet metsässä laavussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen meneekin näin talvella huomattavasti enemmän aikaa ja varsinkin puita. Kyllä se tuhlaukselta välillä tuntuukin. Saunakin jää hukan haaleaksi, seinien vieressä tuulee ja lattiatasossa jäätyy. :) Isot uutiset jää selkeästi mieleen. MIssä oli ja mitä oli tekemässä. Harmi Dianalle.

   Poista